0Yorum

Vizyonuyla Hayranlık Yaratanlar

 

ABD’de işsiz bir genç iş istemek için ünlü iş insanı Ford’un bürosuna gider. Sekreterden kavga dövüş 8 ay sonrasına randevu alır. Randevu günü sekreter der ki:

“Ford şu anda dışarı çıkıyor, siz de onu takip edin lütfen!”

Bir arabaya biner Ford. Genç de yanındadır. Yol boyu hiç konuşulmaz. Arabadan inip bir mağazaya yürürler. Kapıdakiler büyük bir saygıyla karşılarlar ünlü misafirlerini. Birlikte gezdikten sonra da aynı şekilde ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci büyük mağazalar da gezildikten sonra dönüş için tekrar otomobile binilir. Genç daha fazla dayanamaz ve sorar:

“Sayın Ford, benimle bir iş görüşmesi yapmayacak mısınız?”

“Ya! Demek öyle… Pekiyi o halde!” Ford arabayı durdurup gencin inmesini ister ve hızla uzaklaşır. Şehirden uzak, tenha bir yerdedir. Gencin cebindeyse hiç para yoktur. Sinirlenerek yürümeye başlar. Kan ter içinde evine gelir. Bir taraftan da düşünür: “Mutlaka bir ders vermek istedi, ama ne?”

Günlerce yorum yapıp gizli mesajın ne olduğunu anlamaya, bulmaya, çözmeye çalışır. Bir sonuca ulaşınca da Ford’un ilk ziyaret ettiği mağazaya koşar. İlgililer büyük bir saygı gösterirler. Her sorusuna sanki karşılarında Ford varmış gibi nezaketle cevap verirler. Bundan sonra ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci mağaza yetkililerine der ki:

“Ürünlerinizi pazarlamak istiyorum.”

“Buyurun istediğiniz kadar satın alın, parasını sonra ödeyin!”

Genç adam, beş yıl içinde Amerika’nın en büyük iş insanlarından biri olur. “Ford’u ziyaret ederek teşekkür edeyim” diye düşünür. Ford’un sekreterine görüşmek istediğini söyler söylemez aldığı cevap enteresandır:

“Buyurun efendim, Ford sizi bekliyor.”

Ford, genç adama şunu söyler: “Aynı yerde arabadan indirdiğim ne ilk kişisiniz ne de son. İçlerinden bir tek siz anladınız ne demek istediğimi. O günden beri hayranlıkla takip ediyorum sizi!”

Metin Çelikbilek, uzun yıllardır hayranlıkla takip ettiğim değerli bir iş insanıdır. Türkiye’de profesyonel ses sistemleri konusunda müthiş ilerlemeler kaydeden ASF Ses Işık ve Görüntü Sistemleri firmasının sahibi Metin Bey vizyonuyla, yaptığı işlerin kalitesiyle ve sürdürülebilir başarı ile hem ülkemizde hem de uluslararası arenada ün yapmış bir isimdir.

TÜRK METAL YILLARI

Devletteki hizmetini başarı ile tamamladıktan sonra ülkesine faydalı olmak, üretmek ve istihdam yaratmak için kolları sıvayan Metin Çelikbilek ile 2000 yılında tanıştım. Tanışmamıza vesile olan Türk Metal Sendikası eski başkanı merhum Mustafa Özbek idi. Büyük Anadolu Oteli’nin kurulma aşamasında sosyal tesis olarak yapımına başlanmış ancak sonra beş yıldızlı bir otel olmasına karar verilmiş ve o arada beni bulmuşlardı. Ben de en iyisini yapmak ve alanında en iyilerini bulmak için çaba sarf ediyordum. Beş yıldızlı ve en önemli ürünlerinden birisi kongreler ve toplantılar olan otelin ses ve ışık sisteminin mükemmel olması gerekiyordu. 20 yıl sonra bile tek isim olmayı başaran ASF Ses Işık ve Görüntü Sistemleri’nin sahibi Metin Çelikbilek ile yollarımız bu kadar kısa süre önce kesişti.

PRENSİP SAHİBİ

İlkelerine ve prensiplerine bağlı, çok çalışkan, mütevazı, para hırsı olmayan, yaptığı işi sonuna kadar takip eden ve uzun yıllar yakın teması bırakmayan, bir iş insanında olması gerekenden çok daha fazla meziyetlere sahip olan Metin Çelikbilek, ülkemizin önemli bir değeridir.

Stüdyo ve sinema ses sistemlerinden birçok teknik desteğin yer aldığı profesyonel sistemlere kadar pek çok konuya hitap eden ASF, ayrıca eş zamanlı çevirmenliği, kongre ve konferans sistemlerine entegre ederek büyülü bir iletişim kaynağı yaratmaktadır. Çelikbilek konusuna hakim, en ufak detayı bilen, müthiş bir yöneticidir. Ekibindeki ses mühendisleri kusursuz bir ses etkileşiminin oluşturulmasına canla başla çalışmaktadırlar. 

Tüm çalışma arkadaşlarının yetenekli, tecrübeli ve inovatif olduğunu sohbetlerinde büyük ve haklı bir gururla anlatmaktadır Metin Bey.

SEKTÖRÜN GURURU

Dünyada gelişmekte olan ülkelerde özel sektör yatırımları düşmüş olmasına rağmen ülkemizde ASF Ses Işık ve Görüntü Sistemleri A.Ş. yatırımlarını artırarak istihdam fırsatları yaratmaktadır.

21 yıl önce ilk tanıdığımdaki heyecanını hiç yitirmeyen, girişimci ruhunu sürekli yenileyen ve zinde tutan Metin Bey, sağlıklı beslenmeye önem verir. Ankara’da yemekli iş toplantılarını Trilye’de yapan Çelikbilek, deniz ürünleri ve balığa da oldukça ilgilidir.

İş hayatına ilk başladığında koyduğu hedefleri çok erken yakalamış ve sonraları revize etmiş olan Metin Çelikbilek, Türkiye’nin bir numaralı entegrasyon şirketi olmayı başarmıştır. Ürün ve hizmet kalitesiyle müşterilerinin birinci tercihi olarak sürekliliği sağlamak, ülkede eğitime, sağlığa, çevreye, tarihi değerlere sahip çıkarak daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak isteyen bir vizyona sahiptir Metin Bey.

İnsanları seven, paylaşmaktan her zaman mutluluk duyan, faaliyet alanlarında bireye ve topluma saygılı, hukuka, ekonomik ve ahlaki değerlere bağlıdır Çelikbilek. Sağlığa, emniyete ve çevreye duyarlı olarak müşterileri, çalışanları ve çözüm ortaklarının beklentilerini en üst seviyede karşılama misyonunu edinen ASF’nin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelikbilek yüreği ülke sevgisi ile dolu, vatan kavramını en yüce tutan ve gücünü Türkiye’den aldığını her sohbette dile getiren müstesna bir kişiliktir.

Dünyanın gıpta ettiği Türk Hava Yolları’nın CIP salonundan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Toplama Merkezine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Çok Amaçlı Salondan, Beştepe Millet Camii ve güneydeki neredeyse tüm otellere kadar yurt içi ve yurt dışında pek çok önemli projelere imza atan ASF’nin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelikbilek ile ne kadar gurur duysak azdır. Yolunuz her zaman açık olsun. İyi ki sizi tanıdım.

Bir liderin büyüklüğü, inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşünün genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülür.

Yorum Yazın