0Yorum

Ünlü Markaların Yaratıcısı

Kimya hocası bir deney sırasında öğrencilerine ders vermek amacıyla “Hiç gözlem yapmıyorsunuz. Ezbere hareket ediyorsunuz. Yaptıklarınızın farkına varın ve ona göre hareket edin,” dedikten sonra masanın üzerinde duran iğrenç kokulu sıvının içine parmağını daldırdı ve ağzına götürdü. Öğrencilerinden de yaptığını tekrar etmesini istedi. Öğrenciler, isteksiz bir şekilde ama karşı gelmemek için söyleneni yaptılar.

Yapar yapmaz da hepsinin yüzlerinde acı dolu bir ifade belirdi. Bunun üzerine öğretmen, öğrencilerini yeniden uyardı:

“Bir daha söylüyorum. Gözlem yapmıyorsunuz. Eğer dikkatli bakmış olsaydınız ağzıma götürdüğüm parmağın sıvıya batırdığım parmak olmadığını fark ederdiniz.”

Keskin Keskinoğlu yaptığı her işin farkında olan ve farkındalık yaratan çok özel bir iş insanıdır.

Son zamanlarda çıkardığı yepyeni yaratıcı ürünlerle adını çok sık duyduğumuz “Dünya Food” firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Keskin Keskinoğlu’ndaki enerji, çalışkanlık, vizyon hep dikkatimi çekmiştir.

SİNGAPUR’DA ASSOS

Zeytin ve zeytinyağı işinde yıllardır deneyime sahip olan Keskin Bey kendi markası Assos’a gözü gibi bakıyor.

1996 yılında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da restoran açtığımda ilk kez zeytinyağlı yemek menüsü sunmuştum Uzakdoğululara. O günden bu yana seviyorlardı zeytinyağını ama en köklü atağı Keskin Bey yaptı. Singapur’da en çok zamanımı geçirdiğim iki mağaza vardır. Biri Takashimaya diğeri Mustafa Center. Mustafa Center çok büyük ve dünyanın en kaliteli markalarının satıldığı insanların kazıklanmadığı, güvenli bir alışveriş merkezidir. Burada yiyecek-içecek bölümündeki raflarda Assos’u görünce gözleriniz dolar. Sadece Singapur’da mı? Hayır elbette. Hong Kong, Japonya, Azerbaycan, Yemen, Tayland, Umman, Malezya, Irak, Kosova, Tacikistan, Ukrayna gibi ülkelerde Assos ürünleri satılıyor.

YUMURTA KRALI

Tanıdığım ne kadar dostum varsa Keskinoğlu yumurtalarını tercih ediyor. Yurtdışında da güveni sağlamış yumurta konusunda tam bir uzman Keskin Bey. Çift sarılı yumurtalara pek rağbet edilmemesini ama her gün yumurta tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Başta Irak olmak üzerine birçok ülkeye yumurta ihraç ediyor. Afrika’nın tamamına tavuk satan Fransız’dan Çin’e ithalat yapan Çinliye kadar hemen hemen her hafta bir yabancı konuğunu Trilye’de ağırlayan Keskin Keskinoğlu ülkesine döviz kazandırmak için büyük çaba sarf ediyor. Anadolu’da Akhisar’da semt pazarında yumurta satarak iş hayatına başlayan Keskin Bey daha sonra bakkallara yumurta servisine başlayınca gösterdiği üstün performans dedesinin dikkatini çekmiş.

SPORA DÜŞKÜN

Bilkent Üniversitesinde iki yıllık yöneticilik eğitimi aldıktan sonra Beykent Üniversitesi İşletme Bölümüne geçiş yapan Keskin Keskinoğlu daha sonra Liverpool John Walker Üniversitesinde pazarlama alanında master yaptı. Çalışmayı çok seven tatil nedir bilmeyen Keskin Keskinoğlu iş temposuna rağmen akşamları ve hafta sonları yürüyüş, yüzme ve tenise vakit ayırmaya çalışmakta, yıllardır fit görünümünü korumaktadır.

Keskin Bey’in en büyük destekçisi zarif eşi Dicle Hanımdır. Çok yetenekli bir yazar olan Dicle Hanımın “Mutluluk Rüyası Fabrikası”,” Şarjlı İyilik Asası” 18. baskıya ulaşan “Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor” gibi birçok kitabı var. “Ben Büyüyünce Aşık Olacağım” isimli eseri ise çocuk oyunu olarak sergilendi.

Gelecekteki başarılara odaklanan, ışıl ışıl gözlerinden umut okunan çocukları Dünya, Biricik ve Fevzi sorunsuz olarak eğitimlerine devam etmektedir.

MÜTHİŞ YARATICILIK

Küllerinden yeniden doğan başarılı iş insanı Keskin Keskinoğlu byKeskin ve Assos markasıyla kırk ülkeye ihracat yapmaktadır. Bu muhteşem başarı hikayesi okullarda ders kitaplarında okutulmalıdır. Hindiden tavuğa, zeytinyağından yumurtaya kadar yaptığı kaliteli üretimden dolayı gözlerindeki mutluluk, ticari kaygı korkusuyla üretimden taviz vermemek, çok çalışmak azimli olmak gibi nosyonları onda görünce Türkiye’nin içinde bulunduğu zor koşulları aşmasında başarılı olacağına inancım artıyor. Yağmurlu havalarda bile hiçbir zaman yerdeki çamura odaklanmayan güneşin bulutların arasından mutlaka kendini göstereceğine olan ümidini hiçbir zaman yitirmeyen Keskin Bey, özel sektörün önemli dinamiklerindendir. Ondaki heyecan, yaratıcılık ve azim en önemli sermaye ve güçtür.

Herkesin protein kaynaklı beslenmesinin gerekliliğine inanan Keskin Bey beyaz etin ve zeytinyağının sofralarımızdan eksik olmaması gerektiğini sık sık dile getirmektedir.

Kibar, zarif ve şık giyimli bir Türkiye Beyefendisi olan Keskinoğlu’nun sıcak kanlı yapısı, temiz ve güvenilir yüzü uzun süreli dostlukları kendisine hayran bir yabancı ordusu oluşturmuştur. Ülkemizin ürünleri hep böyle insanların ellerinde dış kanallarla tanıtılıp satılsa inanın çok daha farklı yerlere geliriz. 30 yıla aşkın süredir ilgilendiği konusunda çok bilgilidir. Dedesinin “ne yaparsan yap en iyisini yap” diye her zaman nasihatlerinde söylediği sözüne sadık kalarak yoluna devam eden Keskin Keskinoğlu son derece mütevazı ve sade bir hayat yaşamaktadır.

Romanın neden yıkıldığını soran birine, Çiçero şu cevabı verir; “Çok güzel konuştular fakat bilgisizdiler.”

Keskin Bey işini konuşturur. Bilgisi ile konusuna son derece hakimdir. İyi ki varsınız, ülkemizin sizin gibi girişimcilere her zaman ihtiyacı var. İyi ki sizi tanımışım.

Yüksek fikirler, yüksek dağlara benzer, alışık olamayanları ürkütür.

Kurban Bayramınızı kutlar birlik ve beraberlik içinde huzur dolu günler dilerim iyi pazarlar.

 

 

 

Yorum Yazın