0Yorum

Türkiye Sevdalısı Pakistanlı

Uzun yıllar önce yaşamış ünlü İtalyan ressam Domenichino’dan bir resim yapmasını istemişlerdi. Uzun bir süre sonra resmi teslim etmemesi üzerine sipariş sahibi ona şöyle dedi:

       “Görünüyor ki resmi yapmakta biraz yavaş davranıyorsunuz üstadım.”

       Bu sözler üzerine ünlü ressam Domenichino şu cevabı verdi:

       “Ben onu hiç durmadan içimde resmediyorum!”

       Buna şaşıran sipariş sahibi resim üstadının ne demek istediğini ise bir süre sonra anladı.

Domenichino, o güne kadar duygu ve düşünceleriyle hayalinde canlandırdığı resmi, malzemelerinin başına geçerek çabucak bitiriverdi.

Trilye’yi açtığım günden itibaren hayallerinde Türkiye’yi içinde resmeden pek çok yabancı tanıdım. Dışarıdan baktığınızda çözemediğiniz bu insanları yakinen tanıyınca hayrete düşebilirsiniz. İşte bunlardan birisi Farrukh Sohail Goindi isimli bir Pakistanlı gazeteci.

ATATÜRK HAYRANI

Farrukh Sohail Goindi, Pakistan’da gazeteci yazar ve TV yorumcusu. Aynı zamanda büyük bir yayınevinin sahibi. Türkiye’yi karış karış geziyor. Ülkemizin her noktasını çok iyi biliyor. Hatta Yalova’da ev satın almış, yazları orada kalıyor. Ankara’ya da her gelişinde program ve ziyaretlerine başlamadan önce Anıtkabir’e gidiyor, Atatürk’ü ziyaret ediyor. Atatürk’ün tüm özelliklerini, devrimlerini çok iyi biliyor ve anlatırken gözleri doluyor.

ECEVİT’İN KİTABINI YAZDI

Bülent Ecevit ile yıllar önce tanışan Goindi, Ecevit’in Pakistan’ı ziyaretinde olağanüstü ilgi ile karşılaşmasını sağlamış. O günden sonra da dost olmuşlar. Türkiye’de unutamadığı isimlerden birisi Bülent Ecevit. Pakistan’a davet edip demokrasi konferansı vermesini de kendisi sağlamış. Bülent Ecevit’e olan hayranlığını sözleriyle yeterli bulmayıp “Bülent Ecevit” isimli bir kitap yazmış. Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunu, potansiyelinin tamamına yakınını kullandığında gücünün daha da artacağını, özel sektörün dinamiklerinin çok güçlü olduğunu söyleyen yazar Farrukh Sohail Goindi, son derece mütevazı bir insan.

YAŞAR SEYMAN’LA DOSTLUK

Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden Anadolu kadını, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası Ankara ve İç Anadolu Bölge Başkanı Yaşar Seyman ile Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Mahmood Sohail vasıtasıyla tanıştıktan sonra Mr. Goindi’nin Türkiye’ye olan sevgisi bir kat daha artar.

Yazar Yaşar Seyman’ın uzun yıllar emek vererek yazdığı “Benazir” isimli kitabı Mr. Goindi’yi çok etkiler. Okuduktan sonra İngilizce’ye çevirir. Kitap çok ilgi görünce Urduca’ya çevirmek için kolları sıvar. Çok donanımlı ve birkaç lisanı konuşabilen Mr. Goindi işini severek yapıyor. Gazetecilik, yazarlık, yayıncılık onun vazgeçilmezleri. Ayrıca üç vazgeçilmezi daha var: Müzik, kitap ve gezi.

Dost canlısı olan Goindi, pek çok Türk yazarın kitaplarını da Urduca’ya çevirmiş. Sahibi olduğu yayınevi, Atatürk’ün biyografik romanı yanında “Nutuk”u da Urduca’ya çevirmiş.

DEĞERLERİMİZİN FARKINDALAR

Yaşar Seyman’ın geçtiğimiz haftalarda Trilye’de misafir ettiği Farrukh Sohail Goindi, Türk yemeklerine ve deniz ürünlerine bayılıyor. Yemekte Türkiye’nin tanınmış girişimcilerinden zarif hanımefendi Fatma Cesur da bulundu. Sohbete zaman zaman ben de katıldığımda yabancı bir gazeteci yazarın Türkiye hayranlığına tanık olmaktan çok etkilendim. Yabancılar, bizdeki zenginliklerin, kültürel mirasın, doğanın çok daha net bir şekilde farkında oluyor. Türkiye’nin her yerinin ayrı bir cennet olduğu; kültür ve tarih zenginliğinin, doğasının eşsizliği yabancılar tarafından çoktan fark edilmiş. Buram buram tarih kokan coğrafyasıyla, denizleriyle, Mezopotamya’sı ile dünyada ender bir konumda olan ülkemizin bu özelliklerini onların ağzından dinlemek insana büyük keyif veriyor.  

Çok uzaklarda yaşayıp bizi bize anlatan bu değerli insanla kıymetli dostum Yaşar Seyman sayesinde yaptığım sohbet, çok yorgun bir günümde beni rahatlattı. Ülkeme olan güvenim, sevgim bir kez daha arttı. Böyle kardeş ülkenin dost canlısı insanları hepimize güzel mesajlar veriyor.

Bulaşıcı bir iyimserliğe her lider sahip olmalıdır. Mutlu pazarlar.

Yorum Yazın