0Yorum

Türkiye'nin Sağlam Dinamikleri

Bir dağ köyünde kocası, çocuğu doğmadan ölmüş, tek başına yaşayan hamile kadın, kendisine arkadaş olması için doğada yaralı olarak bulduğu bir gelinciği evinde beslemeye başlar.

Gelincik, kadının yanından bir an bile ayrılmaz, her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da oldukça uysallaşır.

Birkaç ay sonra kadının çocuğu doğar. Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna bakmak oldukça zorlaşır.

Günler sonra kadın birkaç dakikalığına da olsa evden ayrılmak ve yavrusunu evde bırakmak zorunda kalır. Gelincikle bebek evde yalnız kalırlar. Aradan kısa bir zaman sonra anne eve gelince, gelinciği ve kanlı ağzını görür. Anne çıldırmışçasına saldırır gelinciğe ve oracıkta öldürür hayvanı. Tam o sırada içerideki odadan bir bebek sesi duyulur. Anne odaya yönelir. Ve odada beşiği, beşiğin içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış yılanı görür.

Ali Kibar, ön yargılarla görüşünü kapatmayan, vizyon sahibi, çok değerli bir işadamıdır.

PLANLI ÇALIŞMAYA ODAKLI

Günlük yaşamında ve iş hayatında hep planlı hareket eden Ali Kibar, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Yatırım yapacağı sektörde her zaman uzmanları dinledikten sonra kararını veren, kendini yenileyen, dünyaya ayak uyduran, yeni teknolojileri takip eden, güncelleyen ve rekabette her zaman söz sahibi olan Kibar, ileriye dönük çalışmalarda katma değer yaratmak için uğraş vermektedir.

Hyundai Assan, Assan Bilişim, Assan Alüminyum, Assan Gayrimenkul gibi şirketleri bünyesinde bulunduran Kibar Holding, yatırım yapmaktan, istihdam yaratmaktan büyük mutluluk duyan bir yapıdadır. Ali Bey, sanayicinin ömrünün sonuna kadar yatırım yaptığını zaman zaman dile getirmektedir.

HER ZAMAN MORALİ YÜKSEK

Ali Kibar, iş yaşamı boyunca yedi kriz gördüğünü ve moralini hiç bozmadığını, “Başka Türkiye Yok” diyerek sıkıntılardan ders alarak yolumuza devam etmemiz gerektiğini belirtmektedir. Hatta bu sıkıntıların ileriki yıllarda belki yeni büyümelerin alt yapısının daha sağlıklı kurgulandığı dönemleri getireceğine inanmaktadır.

İlkokulu Kayseri’de, liseyi İstanbul’da Saint Michel Lisesi’nde okuduktan sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nde okudu Ali Kibar. Lisans üstü eğitimini İngiltere’de tamamladı.

ÖDÜLLERE DOYMUYOR

İş dünyasının başarılı isimlerinden Ali Kibar, 2010 yılında Kore hükümeti tarafından Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Kore Cumhuriyeti Kayseri Fahri Konsolosluğu, Kazakistan Cumhuriyeti Kocaeli Fahri Konsolosluğu görevlerini de yürüten Ali Kibar, pek çok karpuzu koltuklarının altında düşürmeden taşımaktadır.

Türkiye’de TÜGİAD gibi önemli derneklerin kurulmasından, Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı, Doğal Hayatı Koruma Derneği Mütevelli Heyeti Üyeliği gibi pek çok önemli kuruluşlardaki görevlerini hiç aksatmadan yürütmektedir.

Sosyal sorumluluk projelerinde ilk sıralarda olur her zaman. Paylaşmayı, ülkesine hizmet edinmeyi şiar edinmiştir. Kibar Holding’de 1982 yılından bu yana her kademede görev almıştır. Deniz ürünlerine oldukça ilgili olan Ali Bey, Ankara’ya geldiğinde fırsat bulunca Kore Büyükelçisi Choi Hong-Ghi ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Yunus Şirin ile birlikte yemekli toplantılar icra etmektedir.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi de olan Kibar, tüm gücüyle, inançla ve heyecanla hayallerine sarılan, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz diyerek hep çalışan, örnek alınacak bir başarı hikayesidir. Son derece sabırlı, sakin tutumuyla her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek bir imajı yansıtır Ali Kibar. Sanayi, ticaret ve hizmet alanlarında büyük başarılara imza atan Kibar Holding ülkemizin önemli kuruluşlarındandır. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında müthiş bir imaj sergilemekte ve her zaman prestij kazanmakta, ülkemizin gurur kaynağı olmaktadır.

Bir liderin büyüklüğü,

İnançlarının derinliği,

Heveslerinin yüksekliği,

Görüşünün genişliği,

Ve sevgisinin menzili ile ölçülür…

İyi pazarlar.

Yorum Yazın