0Yorum

Turizmi Sahiplenenler

18. Yüzyıl İngiliz sanatçısı Sir Joshua Reynold, odaklanma konusunda şu çarpıcı tespitte bulunuyor:

“Resimde, daha doğrusu sanatın bütün kollarında her kim mükemmel bir iş yapmak isterse, sabah yataktan kalktığı andan, gece yatıncaya kadar geçen süre içinde zihnini bir tek nokta üzerinde toplamalıdır.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öğrencilik yıllarından itibaren odaklanmayı turizm üzerine yoğunlaştırmış, tamamen bu yöne konsantre olmuş çok değerli bir iş insanıdır.  

Henüz Alman Lisesi’nde öğrenciyken düzenlediği tur organizasyonlarıyla turizm sektörüne giriş yapan Ersoy, çeyrek yıldan fazla bir süredir turizm sektöründe efsaneler yaratıyor.

TURİZMDE İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Ersoy, 2000 yılında kurduğu Voyage Otelleri, 2001’deki girişimi Didim Tur, 2006’da açtığı Jet Set ve Ucuza Bilet ile turizme pek çok marka kazandırdı. 2011 yılında Maxx Royal Belek ve akabinde açılan Maxx Royal Kemer ile turizm dünyasında yepyeni bir anlayış yarattı. Akdeniz’in en iddialı golf sahalarından Montgomerie Maxx Royal’i bünyesinde bulunduran tesis, çok önemli turnuvalara ev sahipliği yaparak ülke tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Bakan Ersoy’un tarihi değerlerimize sahip çıkmak adına gerçekleştirdiği projeler sonucu artık Türkiye’deki tüm kazı çalışmaları sadece Türk arkeologlar tarafından yapılacak. Ayrıca kazı süreleri 1 veya 2 ay değil yılın 12 ayı geçerli olacak.

2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak Türkiye’nin tek cruise gemisi işletmecisi olan Ersoy, 2017 yılında online rezervasyon platformu Odamax.com’u hayata geçirerek turizmde çığır açmayı başardı.

PARALI TURİST GELECEK

Turizmde sektörün hizmet çıtasının yükseldiğini ama fiyatların ucuz olduğunu söyleyen Ersoy, paralı turistlerin gelip Türkiye’ye daha çok para kazandırması gerektiğini savunuyor.

Japon turistlerde yüzde doksan artış olduğunu, 2014’lü yılları yakaladığımızı büyük bir sevinçle müjdeleyen Bakan Ersoy, çok çalışıp tüm etkinliklere destek veriyor. Aracılarla iş yapmaktan hoşlanmıyor. İşini savsaklayanı, kasıtlı olarak yapılabilecek işleri yokuşa süren bürokratı hiç affetmiyor. Maaşını Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyor. Turizmcilere kapısını açıyor, herkesin derdine derman oluyor.  

Geçtiğimiz hafta TUI Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp ile ziyaretine gittiğimiz Ersoy, kısa sürede her konuya hakim olmuş. Çünkü işin içinden geliyor ve sıkıntıların ruhunu biliyor. Çalıştığı kurumlara bir virtüöz gibi büyük ivme katan Şahinalp, Mehmet Nuri Ersoy’un 12 yıldır bekleyen sorunları kısa sürede çözüp, yabancı yatırımcıların önünü açtığını söyleyince bir kez daha takdir ettim. Yıllardır turizmde olup biten yanlışları izlemiş, şimdi de sorun çözücü makamda her türlü konuda kalıcı bir şeyler yapmak için çaba sarf eden, yabancı yatırımcılar için ayrı bir daire başkanlığı kuran Ersoy’un önümüzdeki dönemde pek çok yabancı yatırımcıyı ülkemize getireceğine ve turizm çıtasının yükseleceğine inancım iyice arttı.

VİZYON SAHİBİ

Yoğun çalışmalardan kendine vakit ayıramayan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu’yu da karış karış geziyor. Her alana turizmci gözüyle bakıyor. Empati yapıyor. Dert dinliyor. Benim de yıllardır arzu ettiğim konuların basamak basamak gerçekleşmesini görmek mutluluğumu arttırıyor.

Özlediğimiz turizm faaliyetlerine kavuşmanın heyecanı ile yaşamak turizme gönül vermiş herkesi mutlu edecek. Bu topraklar her zaman güzelliklerin en iyisini hak ediyor. Yolunuz açık olsun, turizm aşkıyla yaşayan Turizm Bakanımız…

Getirisi en yüksek yatırım “güven”dir. İyi pazarlar.

 

 

Yorum Yazın