2Yorum

Sivas'tan Dünyaya Açılanlar

Hem annesini hem de babasını kaybetmiş küçük bir kız, büyükannesiyle yatak odasının üst katında evlerinde birlikte yaşıyorlardı.

Bir gece evlerinde yangın çıktı ve büyükanne küçük kızı kurtarmaya çalışırken yanarak öldü. Yangın hızla yayılmaya başlayınca komşular itfaiyeye haber verdiler, evin tüm giriş noktaları alevler içinde kaldı ve çaresizce itfaiye beklenmeye çalışıldı.

O sırada küçük kız, üst kattaki pencerelerden birinde göründü ve çaresizce bağırmaya başladı. Ancak kalabalık içinde itfaiyenin gecikeceği haberi yayılmaya başladı. Birdenbire elinde merdivenle bir adam eve koşup pencerelerden birinden içeriye girdi. Az sonra kucağında kız ile göründü. Kızı, kalabalığın eline teslim edip kayboldu.

Kasaba halkı hiç kimsesi olmayan kızı kimin evlat edinip büyüteceğine karar vermek üzere toplandı.

Bir öğretmen, bir çiftçi ve birkaç kişi daha çocuğun kendileri ile yaşaması için gerekçeler sundular.

Sonunda kasabanın en zengin adamı, “Para ve paranın alabileceği her şeyi yaparım, sizin sağlayabileceklerinizin tümünü sağlarım” dedi.

Çocuk başı önünde sessiz bir şekilde oturuyor ve konuşulanları dinliyordu. Toplantıyı yöneten adam, “Söz almak isteyen başka biri var mı?” diye sordu kalabalığa…

Salonun arkalarından, acı çektiği anlaşılan bir adam yavaş yavaş yürüyerek kalabalığın önüne geldi. Çocuğun önünde durup ellerini ona uzattı. Ellerinde ve kollarında yanık ve yara izi vardı. Çocuk o anda bağırmaya başladı: “İşte beni kurtaran adam!” ve adamın boynuna sarıldı, aynı o gece kendisini kurtarırken sarıldığı gibi. Yüzünü göğsüne gömdü ve defalarca hıçkırdıktan sonra kafasını kaldırıp adamın gözlerine baktı: “Baba!”

Zeynel Özdoğan, uzun yıllardır tanıdığım ve gıpta ile başarılarını izlediğim, Anadolu’nun bağrından çıkmış çok değerli bir iş insanıdır.

Babasından aldığı nasihatlere yaşamı boyunca dikkat eden, çalışanlarına, evlatlarına gerçek bir ‘babalık’ gösteren Zeynel Bey, başkentin önemli bir değeridir.

GELECEĞİ KORUYORUZ

Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Özdoğan, hem kendisi hem de grubuyla birlikte hiçbir zaman günübirlik düşünmeyen, çevreye, doğaya saygılı bir yapı içerisindedir. “Biz geleceği koruyoruz” sloganıyla hem çevreye hem de ülke ekonomimize azami ölçüde değer katacak, yalnız yurt içinde değil, yurt dışında da güçlü ve öncü projelere imza atarak sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır.

ÖDÜNSÜZ ÇALIŞMA

En zor koşullarda bile ticari kaygı taşımadan, kaliteden ödün vermeden, en iyi işleri en uygun fiyatlarla yapan Özdoğan Grup’un patronu Zeynel Bey, “İşçinin hakkını yeme, ücretlerini zamanında öde, doğru çalış, doğrunun hakkı hiçbir zaman yenmez” diyen babasının nasihatlerini her zaman dinler.

Kardeşleri ile kurduğu aile şirketini çalışarak, emek vererek kardeşlerinin katkılarıyla bugünlere getiren Zeynel Bey, mütevazı tavrını hiç değiştirmemiştir. Paylaşmayı seven, insancıl yönü ağır basan Özdoğan, çocuklarını Amerika’da iyi okullarda okutmuş ve Özdoğan Grup’un çimentosu olmalarını sağlamıştır.

İnşaattan turizme kadar 53 yıldır bilgi birikimlerini, deneyimlerini, hedefler doğrultusunda hayata geçirmek için yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerine durmadan devam eden Özdoğan Grup, dünya pazarında ses getirecek ve örnek yatırım projelerine ağırlık vermektedir. Umman’da yaptıkları, zor coğrafyanın en zor otoyol inşaatını başarmanın mutluluğu tüm yorgunluklarını almış, zorluklarını unutturmuştur. Sulama, hızlı tren, kanal, baraj, demiryolu gibi alanlarda hep en iyiyi başaran olmuştur.

ÖDÜLLERE DOYMUYOR

İki hafta önce Ankara’nın göz bebeği, sahibi olduğu JW Marriott Oteli’nde düzenlenen Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin ödül töreninde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Zeynel Bey, Antalya’nın en muhteşem otellerinden Calista Luxury Resort’un da sahibidir.

Kardeşleri ile kurduğu aile şirketinin bu günlere geleceğini hiç düşünmemiştik, hayal bile etmemiştik diyor Zeynel Bey. Ama şans hazır kafalara konar. Çok büyük tevazu gösteriyor aslında. Yaşantısının her safhasını çalışarak, emek vererek, başarılı kardeşlerin katkılarıyla ve örnek bir liderlik vasfıyla, kafasına koyduğu bir şeyi yerine getirme kararlılığıyla zirveyi çoktan hak etmiş bir iş insanı Zeynel Özdoğan. Kararlı bir lider yapısı var kendisinde.

Babalarının başarılarına büyük ivme katan çocukları, Zeynel Bey’in en büyük gurur kaynağıdır. Yasin ve Ali Özdoğan, babaları ile patron – çalışan ilişkisi içerisinde olduğu gibi aynı zamanda da çok iyi arkadaştırlar. Değerli eşi Sanem Hanım, Zeynel Bey’in başarıları yakalamasında en büyük destekçisi olmuştur.

Türk ekonomisine istihdam yaratan, döviz kazandıran, çok büyük başarılara imza atan, Anadolu’nun değerli iş insanı Zeynel Özdoğan, zaman zaman arkadaşlarıyla Trilye’ye balık yemeğe gelir. Şaşaayı, yaptıklarıyla övünmeyi hiç sevmez. Basında, göz önünde olmaktan hiç hoşlanmaz. O sadece işiyle ilgilenir, çalışır, başarıya odaklanmıştır. Fanatik bir Galatasaraylıdır. Oğlu Yasin’in ismini de bir zamanlar Galatasaray’ın efsane kalecisinden etkilenerek vermiştir. Emeklilik sözcüğünü hiç sevmez Zeynel Bey. Yaşamının sonuna kadar çalışmak ister. Direksiyonda ikinci kuşak, çok başarılı işler yürütse de çınar ağacının gölgesi gibi Zeynel Bey’in varlığını hissetmek isterler. İyi ki varsınız Zeynel Özdoğan.

Bir liderin büyüklüğü,

İnançlarının derinliği,

Heveslerinin yüksekliği,

Görüşünün genişliği,

Ve sevgisinin menzili ile ölçülür.

İyi pazarlar.

Yorum Yazın