0Yorum

Siirt'ten Dünyaya Açılanlar

Yol kenarında yaşayan ve hamburger satan adam zar zor işitiyordu, bu yüzden bir radyosu yoktu. Gözleri bozuktu, bu yüzden gazete okumazdı. Ama iyi hamburgerler satardı. Yolun kenarında durup bağırırdı:

“Bir hamburger alır mıydınız bayım?”

Ve insanlar onun hamburgerlerini alırdı. Ticaretini yürütmek için daha büyük bir fırın aldı. Sonunda oğlu, ona yardımcı olmak için üniversiteden geldi. Ama sonra bir şey oldu.

“Baba, radyoyu dinlemiyor muydun?” dedi oğlu. “Gazeteyi okumuyor muydun? Büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Avrupa’nın durumu felaket… Bizim ülkenin durumu ise daha kötü…”

Bunun üzerine adam düşündü, “Eh, oğlum üniversiteye gidiyor, gazeteleri okuyor, radyoyu dinliyor, haklı olmalı.”

Adam böylece aldığı etin ve siparişlerin miktarını azalttı, tabelaları indirdi ve hamburgerlerini satmak için yolun kenarında durmaktan vazgeçti. Satışları bir günde düştü.

“Haklısın oğlum,” dedi. “Kesinlikle büyük bir krizin ortasındayız.”

Olumsuzlukların gücünün çok olduğu ülkemizde her zaman olumlu düşünüp büyük başarılara imza atan Gökçen Kuzu değerli bir iş insanıdır. Çok uzun yıllardır tanıdığım Gökçen Kuzu çok çalışkan, prensipli ve müthiş bir vizyona sahiptir.

İŞİNİ AŞKLA YAPAR

Kuzu ailesini 1987 yılından beri tanırım. Siirt’teki askeri gazino müdürlüğünü yaparken halkın yararlanması için açtığımız tesislerde efendilikleriyle, kibarlıklarıyla dikkat çeken Siirt eşrafından Kuzu ailesinin genç kardeşleri her zaman dikkatimi çekerdi. Birbirine olan saygıları, bağlılıkları, geleneklerine düşkünlükleri o yıllardan beri geleceğe umut veriyordu.

Babalarının ve amcalarının 1943 yılında kurduğu Kuzu İnşaat, bölgede modern inşaatlar yapıyordu. O yıllarda inşaat sektöründeki farklı çalışmaları herkesin dikkatini çekiyordu. Gökçen Kuzu inşaata çok meraklıydı, baba mesleğini çok seviyordu.1980 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki eğitimini yarıda bıraktı. Dünyada örneklerine rastladığımız pek çok başarılara imza atan dev firmaların patronları gibi o da işine odaklamak istiyordu. Birkaç yıl üniversite bile ona kayıp yıllar yaratabilirdi. O yıllardan beri başarı grafiğini sürekli yükseltti Gökçen Bey.

SİİRT MUCİZESİ

Zivzik narı, pervari balı, Siirt fıstığı gibi dünya markası olmaya aday ürünleri üreten Siirt’in benim hayatımda çok özel bir yeri vardır. Bu ilin tanınmasında en büyük katkısı olan Kuzu ailesi ülkemiz için önemli bir değerdir.

Doğdukları yerlere yaptıkları güzellikler anlatmakla bitmez bu vefalı insanların. Uzaklarda bile olsalar Siirt’i hiç unutmazlar, ellerinden gelen tüm çabayı gösterirler Siirt halkı için. Ülkelerin insan zenginliği, o ülkede yaşayan işine tutkulu insanların saygısı ile doğru orantılıdır.

MÜTEVAZI İNSAN

Türkiye’de ve yurtdışında çağın gereksinimlerine uygun kalıcı inşaatlara imza atan Kuzu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Gökçen Kuzu’nun özel yaşantısında hiçbir şey değişmemiş, sade yaşamı her zaman tercih etmiştir. İnsan ve ülke sevgisi, yardımseverlik gibi pek çok özel hasleti kendisinde bulunduran Gökçen Bey ile ne kadar gurur duysak azdır.

Garip, Gökçen, Güven ve Özen kardeşler Kuzu ailesinin temel direkleridir. Aile şirketinin aynı zamanda kurumsal da olabileceğini bütün dünyaya göstermişlerdir. Ailelerine olan bağlılıkları birbirlerine olan sevgi ve saygıları dayanışmanın temel haklarını teşkil etmektedir.

İstanbul ve Ankara’da prestij projeleri hele Oran’daki Kuzu Effect, inşaatın modern yüzünün ve zevklerin zirve yaptığının en önemli aynasıdır. 1993 yılında Afyon Dinar’da yaşanan deprem sonrasında ilk büyük ölçekli konut projesini hayata geçiren Kuzu Grup Ankara, Siirt, Konya ve Kars gibi Türkiye’nin birçok bölgesinde projeler inşa etti. Hile, hurda, haram nedir bilmeyen Gökçen Bey titizlikle yaptığı inşaatlarda herkesin güvenini kazandı. Her zaman tercih edilen oldu.

ÇEKİRDEKTEN YETİŞTİ

7 Yaşından itibaren inşaat sektörü içinde olan Gökçen Bey kaliteden taviz vermeden, taahhüt gününden önce inşaatı teslim etmek ile tanınır.

Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş., Kuzu İnşaat A.Ş., Kuzu Menkul Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş., Dört K İnşaat A.Ş., Kuzu Grubun şirketleridir.

Türkiye’de pek çok projeyi yürüten Kuzu Grup son yıllarda ülkemize döviz kazandırmak için durmaksızın çalışmakta, İran ve Cezayir’de inşaatlarına devam etmektedir.

Vatandaşa hizmet ise ‘biz üreterek yapıyoruz’ diyen Gökçen Bey, siyasi tekliflerin hiçbirine sıcak bakmıyor. Ülkesinin insanlarını kucaklayan bir yapısı var. Herkesin derdine deva olmaya çalışır. Sosyal sorumluluk projelerinde hep öncü olur. İsminin ve yaptığı iyiliklerin duyulmasını istemez bu yüreği güzel insan. Çağdaş modern İstanbul için görkemli projeler yapan grup, Güven Kuzu’nun büyük emek verdiği Ankara’nın gözbebeği olan Kuzu Effect ile güzel bir imza attı.

Güçlenerek devam eden bir kalite ve güven geleneği yaratan Kuzu Grup Türkiye’nin kalkınma dinamiklerine büyük destek vermektedir. Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda lider oyuncu olma vizyonuyla hareket eden Grup, 1943’ten bu yana beş yüzün üzerinde projeye imza atarak 100.000’den fazla konut teslim etmiştir. 10.000’in üzerinde çalışanı ile birlikte Türkiye’nin olduğu kadar Dünya’nın da en büyük inşaat şirketleri arasında yer almaya devam etmektedir.

Sektörde örnek teşkil eden kalıcı eserler yaratan yenilikçi vizyonu ile özgün fikirler peşinde koşan grup, insanlığın refahı ve daha yaşanabilir bir dünya için aralıksız çalışmayı sürdürmektedir.

Mutlu olduğunuz zamanlarda bütün dünyanın çok daha güzel göründüğünü hiç hissettiniz mi? Oysa sizin bakış açınız dışında gerçekte hiçbir şey değişmemiştir…

Babanız hayattaysa yaşama bir sıfır önde başlıyorsunuz. Tüm babaların babalar gününü kutlarım.

Yorum Yazın