0Yorum

Sevgiyle Başarıya Ulaşanlar

Evini yeniden dekore ettirmek isteyen Japon, bunun için bir duvarı yıkar.

Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında, çukur bir boşluk bulunur. Duvarı yıkarken, orada dışarıdan gelen bir çivinin ayağına battığı için sıkışmış bir kertenkele görür. Adam bunu gördüğünde kendini kötü hisseder ve aynı zamanda meraklanır da…

Muhtemelen bu çivi 10 yıl önce ev yapılırken çakılmıştı. Nasıl olmuştu da kertenkele bu pozisyonda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamayı başarmıştı? Karanlık bir duvar boşluğunda hiç kıpırdamadan 10 yıl boyunca yaşamak çok zor olmalıydı. Sonra bu kertenkelenin hiç kıpırdamadan 10 yıl nasıl yaşadığını düşündü.

Çalışmayı bıraktı ve kertenkeleyi izlemeye başladı, ne yiyor acaba diye düşündü. Sonra nereden çıktığını fark edemediği başka bir kertenkele ağzında taşıdığı yemekle geldi. Adamı sersemletti gördüğü manzara, bu nasıl bir sevgi? Ayağı çivilenmiş kertenkele, 10 yıldır diğer kertenkele tarafından beslenmekteydi…  

Haydar Barut, çalışanları üzerinde yarattığı sevginin karşılığında müthiş başarılar yakalayan çok değerli bir iş insanıdır.

YARIM ASIRLIK ŞİRKET

1971 yılında Manavgat – Side’de 36 odalı Cennet Hotel ile yola çıkan Barut ailesi, dünyaca tanınan bir üne sahip olmuş durumda. Farkın fark yarattığını çok bariz bir şekilde gözlemlediğiniz Barut Otelleri, Antalya’da gerçekten tesadüfi bir başarının olmadığını her ayrıntıda anlatıyor.

Haydar Barut, Lara’da muhteşem manzarası ve denizi olan Akra Oteli’nin başında bir patron gibi değil, evinde konuklarını ağırlayan bir ev sahibi gibi…

Geçtiğimiz hafta 3. Uluslararası Meze Festivali’ne ev sahipliği yapan Akra Otel, bir maraton düşüncesi ile bugünlere gelmiş. Kısa vadeli düşünce asla yok. Etkilenmemek mümkün değil!

YENİLENMEYEN YENİLİR

Haydar Bey, hep babasından örnekler verir. Ona karşı olan ahde vefa duygusunu hiç yitirmemiştir. Babasının sıra dışı kişiliğini anlatır. Babası Ali İhsan Bey’in yaratıcı ve yenilikçi düşünme, engellerle karşılaşıldığında bile o engellerden yeni fırsatlar yaratabilmeyi başarabilmek inancı olduğunu her zaman anlatır. Yıllar önce rahmetli babasının bunu yaptığını söyler. Bugünkü başarının temelinin yıllar önce tohumları atılmış olduğunu o günlerden bugünlere hep emin ve sağlam adımlarla yola devam edildiğini belirtir.

Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistleri çok yüksek bir memnuniyetle ağırlayan Akra Otel’in sahibi Haydar Bey, sürekli yenilik peşinde koşar. Pek çok sanatsal etkinliğe sponsorluk yapar. Varlıklı olmaktan ziyade var olmayı kendisine şiar edinen, yüreği ülke sevgisiyle dolu, çok değerli bir iş insanıdır Haydar Barut. Kendisiyle barışık, çalıştığı insanları çok seven, çalışanların yürekten sevgisini kazanan özel bir kişiliğin iş hayatına yansımasının sonucunun başarı olduğunun net bir örneğidir.

“Mutlu misafir eşittir mutlu çalışan” üzerine odaklı temel felsefe ile sektöre de büyük ivme kattığını uzun yıllardır bu camiada gözlemci olan birisi olarak çok net görüyorum.

MÜTHİŞ VİZYON

Ülkemize önemli bir döviz kaynağı getiren ve bacasız sanayi olarak anılan turizm sektöründe sürdürülebilir olmanın çok önemli olduğunu söyleyen Haydar Bey, sanki iş hayatına yeni başlamış gibi müthiş bir heyecan içerisinde. Kendilerinin denetlenmesinden, eleştirilmesinden, hatalarının söylenmesinden öyle mutlu oluyor ki, “Hata arayan gözler mükemmeli göremez” diyenlere de mükemmeli göstermeyi başlamış. Ama hiçbir göz sahibinin gözü gibi göremez.

Ne yaparsan yap, en iyisini yap düşüncesini çok iyi benimsemiş Haydar Bey. Kardeşleri Ahmet ve Levent Beyler de sinerji yaratıyorlar. İlklerin temsilcileri olmuşlar… Antalya’da düğünler, nişanlar, kongreler için tercih edilenlerin başında geliyor Akra Otel. Caz Festivali’nden, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Antalya turu yarışmasına kadar pek çok etkinliğe öncülük yapıyorlar. Sosyal sorumluluk projelerinde hep gönüllü oluyorlar.

Haydar Bey, otellerinde hiçbir zaman yerli turisti ihmal etmediklerini ve yerli turiste turizmin sigortası gözüyle baktıklarını söylüyor. Ticari kaygı nedeniyle hiçbir zaman kaliteden taviz vermediklerini söyleyen Haydar Bey ve kardeşleriyle ne kadar gurur duysak azdır.

Barut kardeşlerin özgüveni ve çok çalışkanlığı, otellerinin başarıdan başarıya koşmasını, her yıl sayısız ödüller almasını sağlamaktadır. Dünyaca ünlü tur operatörü TUI, her sene TUI Holly ödüllerini almayı başaran dünyanın en iyi yüz otelini açıkladı. Tamamen misafir anketleri sonucunda açıklanan otellerin çoğunun Barut Oteli bünyesinde seçilmesi tesadüf değildir. Pek çok ödüle layık görülen otellere en büyük ödülü konuklar vermektedir. Müşteri memnuniyeti sonucu yıl boyu doluluk oranı, iyi bir oyunun son söze ihtiyacı yoktur demektedir.

Franklin Roosevelt, Amerika’da ilk başkanlık seçimlerini kazanmasını, çok az kişinin anladığı, kendisinin bile ancak yarısını anlatabildiği siyasi programından çok, bir çocuğunun başını okşarken çektirdiği fotoğrafa borçludur. Tıpkı Haydar Bey’in insan sevgisi, personele olan sevgisi gibi… İyi pazarlar.

Yorum Yazın