1Yorum

Sabırlı ve Dürüst İnsanların Başarıları

“Satılık Köpek Yavruları” ilanının hemen altında küçük bir çocuğun başı gözüktü ve çocuk dükkan sahibine sordu:

“Köpek yavrularını kaça satıyorsunuz?”

Dükkan sahibi:

“30 dolarla 50 dolar arasında değişiyor fiyatları,” dedi.

“Benim 2 dolar 37 sentim var” dedi çocuk, “bir bakabilir miyim yavrulara?”

Dükkan sahibi gülümsedikten sonra bir ıslık çaldı ve köpek kulübesinden beş tane yumak halinde yavru çıktı. Yavrulardan biri arkadan geliyordu. Küçük çocuk yürümekte zorluk çeken sakat yavruyu işaret edip sordu:

“Bunun nesi var?”

Dükkan sahibi, onun kalça çıkığı olduğunu ve hep sakat kalacağını açıkladı. Küçük çocuk heyecanlanmıştı.

“Ben bu yavruyu satın almak istiyorum.”

Dükkan sahibi:

“Hayır o yavruyu satın alman gerekmiyor. Eğer gerçekten istiyorsan, o yavruyu sana bedava veririm.”

Küçük çocuk birden sinirlendi. Dükkan sahibinin gözlerinin içine dik dik bakarak:

“Onu bana vermenizi istiyorum! O da diğer yavrular kadar değerli ve ben fiyatını tam ödeyeceğim. Aslında şimdi size 2 dolar 37 sent vereceğim ve geri kalanını ayda 50 sent ödeyerek tamamlayacağım.”

Dükkan sahibi çocuğu ikna etmeye çalıştı:

“Bu köpeği gerçekten satın almak istediğini sanmıyorum. Bu yavru hiçbir zaman diğer yavrular gibi koşup zıplayamayacak ve seninle oynayamayacak.”

Bunun üzerine küçük çocuk eğildi, pantolonunu sıvadı ve büyük bir metal parçasıyla desteklediği sakat bacağını dükkan sahibine gösterip tatlı bir sesle;

“Ben de çok iyi koşamıyorum ve bu yavrunun kendisini çok iyi anlayacak bir sahibe ihtiyacı var,” dedi.

İrfan Tezbiner, Ankara’da henüz dışarıda yemek yeme alışkanlığı yokken ortağı Tahsin Şahin ile ünlü Pizza Pino ve Pineapple restoran markalarını yaratmış, hizmet sektörünün kılavuzu olmuş çok değerli bir işadamıdır.

ANLAYABİLME YETENEĞİ

Mor dağların üzerinde sürekli dumanlar bürür, bu dumanı ancak dağlarda çadır kurup kalanlar, geceleyenler bilir, derdinden yaprak döken ağaçları ise ancak ağacı olanlar bilir.

Geçenlerde Trilye Restoran’da iş yemeğinde buluşan İrfan Bey, yemek arası salonda eski yıllardan tanıdığı çalışanlarımızla sohbet etmeye başladı. Onlara öyle güzel öğütler verdi ki ancak para verip özel ders alırsanız bu dersleri öğrenebilirsiniz ama sahibinden dinleyemeyince de etkin olmaz sizin için. Daha önceki gelişlerinde de yine karşısına alıp yaşama dair öğütler vermesi, babacan tavırlı İrfan Bey’e hem beni ve ailemi hem de çalışanlarımızı daha da yakınlaştırdı.

ENGİN TECRÜBE

Tam bir Ankara beyefendisidir İrfan Bey. Güzel konuşması, adabı ve efendiliği ile gerçekten örnek bir insandır. Ama onun başarılarının en önemli unsuru çok çalışkan olmasıdır. Tecrübelerini tüm ayrıntılarına kadar anlatır. Saatlerce dinleseniz sıkılmazsınız. Her şeyi paylaşır sizinle yaşama dair. Çok ince düşüncelidir. Tüm canlılara beslediği saygı onu farklı kılan önemli özelliklerinden birisidir.

YABANCILARIN GÖZDESİ TESİS

Enerji eski Bakanlarından Cumhur Ersümer, memleketi Çanakkale’ye çıta atlatmış, unutulmaz hizmetler getirmiştir. Bir gün İrfan Bey ile öğle yemeğine gelmişti. İrfan Bey’e karşı inanılmaz saygısı vardı. Hiç kullanılmayan, kimsenin uğramadığı salaş bir yeri Ekincik Koyunda cennete çevirdiğini anlatırken İrfan Bey’i öve öve bitiremedi eski bakan Cumhur Bey.

Hediyelik eşya ve deri işi ile de uğraşan İrfan Tezbiner’i Allah gerçekten bu sektöre incelik katsın diye yaratmış. My Marina’ya gelenlerin çoğu yabancı uyruklu. Akşam güneş batarken eşsiz manzara ve doğa karşısında denize giriyorlar. Sonra süslenip püslenip değer verdikleri, saygı duydukları insanın Ekincik’teki My Marina’da işlettiği balık lokantasında yemek yiyorlar.

İrfan Bey’in en büyük destekçisi zarif eşi Deniz Hanım, kendi yaptığı el işlerini, yağlı boya tablolarını da burada sergiliyor ve sanatçı ruhunu konuşturuyor.

ÜNLÜLER DOLUP TAŞIYOR

Elizabeth Hurley’den Hollywood yıldızı Uma Thurman’a, Dustin Hoffman’dan Sting’e kadar pek çok şöhretin geldiği My Marina, Ekincik Koyunda çam ağaçlarının arasında saklı kalmış bir kuş yuvasını andırıyor. Buradan dünyaya gönderme yapıyor. “Ne yaparsanız yapın ama mutlaka en güzelini yapın” diyen İrfan Bey, titizliğiyle ve doğa sevgisiyle öyle bir eser yarattı ki dünyada eşine benzerine gerçekten az rastlanır.

Sıfırdan yarattığı bu eşsiz tesisi bin bir zorlukla ve tırnaklarıyla kazıyarak, gece gündüz çalışarak bugünlere getirdi Tezbiner. Dalyan çamurlarını da Türkiye turizmine kazandırma fikrini yaratan, gerçekten nesli tükenen insanlarımızdan İrfan Bey. Doğayı korumak için bütün gücünü kullanan, çevreci, yüreği sevgi dolu bir şahıstır İrfan Tezbiner.

Kafanızı yapıcı düşüncelerle meşgul tutunuz. Üzüntü arada kendine yer bulamaz. İyi pazarlar.

NOT: Daha önceki yıllarda karlı ve soğuk havalarda köşemizin altına sokaklardaki can dostlarımızı unutmamız, su ve mama bırakmamız gerektiğini hatırlatırdım. Ama artık öyle mutluyum ki sabah yürüyüşlerinde her köşe başında hayvan sever dostlarımızın mama satın alarak sokağa bıraktıklarını görüyorum. Doğa ve can dostu tüm Ankaralılara teşekkürler.

Yorum Yazın