0Yorum

Piyasaların Uzman Kaptanı

İspanya’da yaşayan küçük bir kızın babası en ağır siyasi cezaların verildiği bir hapishanede mahkumdu. Fırsat bulduğu her hafta sonu babasını ziyaret etmek için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi. Yine bir ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü, ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı. Bu nedenle kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı… Çok üzülmüştü küçük kız. Babasına söyledi bunu, o da “Üzülme kızım, yine çizersin, bu sefer çizdiklerine dikkat edersin, olur mu?” dedi.

Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti. Babası keyifle resme baktı ve sordu: “Hmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?”

Küçük kız babasına eğilerek sessizce, “Hşşt, o benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri…”

Bazen insanları hafife almak için “Çocuk gibisin, çocuk gibi davranıyorsun” denir ya, bu hikayeden sonra çocuk gözüyle bakmanın basit olmadığını anlıyor insan.

Hakan Ateş, henüz ilkokul çağında haşarı bir çocukken öğretmeninin yazdığı bir operette başrol oyuncusu olup, sonrasında ise TRT “Çocuk Saati”nde canlı yayınlar yapan, o yaşlarda bile geniş bir vizyonla hayata bakabilen çok değerli bir iş insanıdır.

Uzun yıllardır başarılarını takip ettiğim Hakan Ateş ile geçtiğimiz aralık ayında Antalya’da düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde tanıştım. Özgüveni ile konularına hakim olan bir tavır içinde izlediğim Ateş’in hayatı fırtınalı denizlerde geçmiş kaptanlar gibi. Ama onun en büyük özelliği, gemisini her zaman sakin limana sokmayı başarmak olmuştur.

BANKACILIĞIN DUAYENİ

Ankaralı olan Hakan Ateş, ilk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. İş Bankası’nda Teftiş Kurulu Müfettişliği’nden, Denizbank Genel Müdürlüğü’ne kadar sektörde farklı kurumlarda da çalıştı. Sadece Denizbank isminin var olduğu ama bankanın olmadığı bir durumda dümene geçen kaptan Hakan Bey, bugün yabancıların satın aldığı dev bir bankanın genel müdürlüğü görevini 1997 yılından beri başarı ile yürütmektedir.

Her zaman pozitif görüşleriyle insanlara enerji veren Hakan Bey ile sohbet ettiğinizde yağmur yağınca yerdeki çamura bakanlardan değil, güneşin açıp bulutların dağılmasını bekleyenlerden olacaksınız.

DENİZ AŞIĞI

Denizbank’ın Genel Müdürü olup da deniz ile aşina olmamak mümkün mü? Elbette hayır. Küçük yaşlarda yüzmeye ve deniz sporlarıyla ilgilenmeye başlayan Hakan Ateş, Donanma Kupası Yat Yarışlarına katılan iyi bir yelkenci aynı zamanda. Deniz ve doğa ile iç içe yaşamanın insan hayatına çok katkısı olduğunu yaşayarak öğrendiğini söyleyen Ateş, bankacılığın da kimi zaman dalgalı kimi zaman da durgun denizden farkı olmadığını söylemektedir. Hakan Bey, yelken sporunun, hayatla mutlu bir şekilde mücadele edip takım disiplini almayı sağlayan bir spor olduğunu sohbetlerinde anlatmaktadır. Kriz anlarındaki rüzgarın çok arttığı, tekneyi sağa, sola yatırdığı durumlarda nasıl davranılacağı, nasıl bir iş bölümü yapılacağı ve en önemlisi takım arkadaşlarına ne kadar güvenmek zorunda olduğunuzu, iyi tecrübe etmenizi yelken yarışı yaptığı üst düzey yöneticilerle tartışan tam bir yönetim dâhisidir Hakan Ateş. İnsanlara işlerini sevdirerek bankayı zirveye taşıması, sıfırdan iki banka kurması ülkemizde çok az rastlanan başarı örneklerindendir.

SANATÇI YÖNETİCİ

Hakan Ateş’te doğuştan sahip olduğu yetenekler var. Bir dönemin unutulmaz dizi ve çizgi filmlerini seslendiren Hakan Ateş, güzel ve etkileyici bir sese sahip.

Ülkemizde turizm yatırımları yapanlara, tarım sektöründeki girişimcilere müthiş bir kredi desteği sağlayan Denizbank, Hakan Ateş’le birlikte uzun yıllardır zirvedeki yerini korumaktadır. Ülkemize döviz girdisi sağlayan alanlarda girişimcilerin her zaman nefesini ensesinde hissettiren banka olan Denizbank’ın efsane yöneticisi Ateş, 11 yaşından itibaren ailesinden hiç harçlık almamış. Ekmeğini taştan çıkaran cinslerden…

Türkiye’de her türlü alt yapı, enerji, turizm, eğitim, sağlık, gemicilik gibi konularda çok daha fazla yatırımlar yapılması gerektiğini söyleyen Hakan Ateş, koşullar ne kadar zor olursa olsun, ülkesine olan inancını hiçbir zaman yitirmez. Yüreği her zaman ülke sevgisiyle dolu olan Hakan Bey, Rusya’da yaptığı başarılı bankacılık çalışmalarından ötürü oldukça tanınmaktadır.

Yaşam gustosu farklı, iyi bir gurme olan Hakan Ateş, özel hayatında yeme içme konularında son derece ayrıntıcı, titiz bir yapıya sahip. Deniz ürünlerine oldukça meraklı olan Ateş, Trilye’ye uğrayacak vakit bulamadığı zamanlarda bile ofisinde balık yiyerek sağlıklı olmanın başarıda en önemli bir koşul olduğunu da söylemektedir.

En önemli özelliğinin çok çalışmak, okumak ve doğru kararlar alabilmek olduğunu her zaman hissettiren Hakan Bey, işini disiplinli yürüten bir kişidir. İş hayatı dışında çok da iyi bir insan olan, hırslı, karizmatik yapısıyla gurur duyduğumuz çok önemli başarıların sahibi Hakan Ateş’in özelliklerini anlatmaya yetmez bu satırlar…

İyi ki varsın Hakan Bey, yolun her zaman açık olsun. Geçmişi andıkça yaşlandığını anlarsın, geleceği tasarladıkça gençliğini hep yaşarsın. İyi pazarlar.

Yorum Yazın