0Yorum

Nesillerce Taşınan Başarılar

 

1694-1778 yılları arasında yaşayan Fransız yazar Voltaire, zaman konusunu şöyle yorumluyor;

“Zaman,tasavvurumuzdaki projelerin gerçekleştirilmesi için yeterli değildir. Bekleyen biri için ondan daha yavaş, hoşlanan biri için de ondan daha çabuk bir şey yoktur. Büyüklüğü ile sonsuzluğa kadar uzanır, küçüklüğü ile sonsuz parçalara bölünebilir. Herkes onu ihmal eder; herkes onun kaybolmasından üzüntü duyar. Gelecek nesillere aktarılmaya layık olmayan ne varsa onları karanlıkta gömer ve gerçekten büyük olan hareketleri de yaşatır.”

İnsanın en kıymetli hazinesi zamandır. Bu kıymetli hazineyi doğru değerlendirip, hiçbir parçasını israf etmeden genç yaşta büyük başarılara imza atan ve başarı grafiğini devamlı yükselten Selçuk Börekçi başkentin önemli bir değeridir.

Selçuk Börekçi’yi en çok Mezzaluna isimli restoranı ile tanıyoruz. Başkente kazandırdığı bu değerli marka, özellikle kalite arayışı içinde olan yabancıların gözde mekanı oldu. Ankara’da pek çok insanın “tutmaz, iş yapmaz” deyip açtırmak istemediği mekan yıllar sonra “ne yaparsan yap en iyisini yap” mottosuyla başarı kaçınılmazdır dedirten cinsten bir konum edinmiştir.

Bilkent Ankuva ve Turan Emeksiz’de bulunan Mezzalunalar başta şahsım ve ailem olarak güvenle gittiğimiz konuklarımızla ziyaret ettiğimiz, hiçbir zaman mutsuz ayrılmadığımız bir mekandır. Kullanılan hammaddenin özenle seçiminden hijyene kadar her detayın özellikle takip edildiği Mezzaluna Ankara’ya uzun yılar hizmet eden önemli bir kazanımdır.

 

İYİ BİR GURME

Mezzalunaların bu denli başarılı olmasının önemli nedenlerinden birisi Selçuk Börekçi’nin yeme içme dünyasındaki gustosudur. Zarif eşi Zeynep Hanım ile birlikte dünyaca ünlü Chaine des Rotisseurs Derneğinin Ankara’da kurulmasında büyük katkıları olmuştur. Uzun yıllar yönetici konumunda çok başarılı çalışmalar yaptı Selçuk Bey. Ekip arkadaşları ile ciddi bir şekilde çalıştı, güzel hizmetler verdi ve başkentin yeme-içme çıtasının yükselmesinde önemli katkısı oldu. Amatör ruh ile profesyonelce koşturdu. Elini attığı her işte bir virtüöz gibi hemen farkındalık yarattı Selçuk Bey.

Sektörde yeniliklere öncülük yapan Börekçi ailesinin gözü gibi baktığı Midi Otel de Ankara’ya gelen iş dünyasındaki insanların tercih ettiği bir yer. Akşam yemeği için Trilye’ye Ankara dışından gelen konuklarla zaman zaman sohbet ettiğimde Midi Otel’i artık kendi evleri gibi gördüklerini ifade ettiklerinde benim de mutluluk katsayım artıyor. Çünkü Selçuk Bey’in çocuğu gibi gördüğü bu otel, konuklarına kendi evlerindeymiş hissini yaşattırıyor.

 

HACI BAYRAM VELİ’NİN TORUNU

 

Yüreği hep Ankara sevgisi ile çarpan Selçuk Börekçi, Ankara kolejinden mezun olduktan sonra İsviçre’de Uluslararası İşletme eğitimi alıp genç yaşta iş hayatına atılmıştır. Çok çalışkan ve yetenekli bir iş insanı olan Selçuk Bey kendisine olan müthiş özgüveni, cesareti ve vizyonu ile sevdiği şehre, başkentimize katma değer yaratmaktadır.

Hacı Bayram Veli’nin torunu olan Selçuk Börekçi, pek çok tarih kitaplarında ailesinin Milli Mücadeleye verdiği cesaretli tavırların benzerini ekonomik krizlerin en zor dönemlerinde Ankara’ya yaptığı yatırımlarla ve istihdam yaratma çabalarıyla göstermiştir.

 

ASIRLARDIR ANKARA’LI AİLE

Börekçi Ailesi Ankara’nın en saygın eşraflarından biridir. 600 yılı aşkın süredir Ankaralı olan aile köklü bir geçmişe sahiptir. Selçuk Börekçi, Börekçi A.Ş’nn yatırımlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesidir. Büyük dedesi Rıfat Börekçi Atatürk’ün Ankara’yı Milli Mücadelenin merkezi seçmesine neden olan aydın bir din adamıdır. Babası Rıfat Bey, annesi Ayla Hanım, kardeşi Doruk Bey, kuzeni Murat Börekçi, ailenin çalışkanlığıyla anılan kıymetli fertleridir. Eşinin tüm faaliyetlerinde en büyük destekçisi olan Zeynep Hanım, mütevazı tutumuyla güler yüzüyle her zaman gönüllerde taht kurmuş bir hanımefendidir.

 

SOSYAL HAYATTA ÖNCÜ

Sosyal hayattaki öncü girişimlerde, sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak ön saflarda bulunan Selçuk Börekçi başkentimiz için önemli bir değerdir. MBS İnşaat’ın kurucu ortağı olarak iş hayatına atılan Börekçi, aile şirketlerinde başarının nesiller boyunca sağlanabileceğinin en önemli örneklerindendir. İnşaat, turizm, gayrimenkul geliştirme, dış ticaret alanlarında faaliyet gösteren aile şirketlerinde, Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunan Selçuk Bey koltukları altındaki karpuzları kırmadan başarı ile taşımaktadır.

2011-2013 yılları arasında TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Sinan Selçuk Börekçi 2014-2018 yılları arasında TED Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulunmuştur. 2014-2020 yılları arasında sırasıyla TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Börekçi geleceğimizin aydınlık olması için gençlerin eğitiminin çok önemli olduğunu söylemektedir. O nedenle Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından gurur kaynağımız TED’de uzun yıllardır aktif görev almaktadır.

Çok okuyan, çok gezen, birikimlerini paylaşan, deneyimlerini gençlere aktaran, yüreği ülke sevgisi için çarpan çok özel girişimci, ufku geniş ve sürekli yenilikler peşinde koşan bir insandır Selçuk Börekçi.

Eğer son birkaç yılda önemli bir fikrinizi değiştirip yenisini edinmediyseniz hemen nabzınızı kontrol edin ölmüş olabilirsiniz, iyi pazarlar.

Yorum Yazın