1Yorum

Mutfak Sektörünün Öncüleri

Kral maiyetini önemli bir görev için sınamak istemiş. Birçok güçlü ve akıllı adam etrafına toplanmış. Kral onları bugüne kadar görüp görebilecekleri en kocaman kapının önüne getirerek şöyle söylemiş:

“Siz akıllı insanlar, benim bir sorunum var ve hanginizin bunu çözebileceğini görmek istiyorum. Burada krallığımdaki en büyük ve en ağır kapıyı görüyorsunuz. Hanginiz bunu açabilirsiniz?”

Saray mensuplarından bazıları “Açamayız” der gibi başlarını sallayıp birkaç adım geri gitmişler.

Çevresindekilere göre daha akıllı olanlar kapıya birkaç adım yaklaşıp daha yakından incelemişler ve onlar da açamayacaklarına kanaat getirerek birkaç adım geri gitmişler.

Sadece bir bilgin onların konuştuklarına kulak asmayarak kapının yanına gitmiş biraz kontrolden sonra elleriyle yoklamış ve ileri doğru kuvvetle itmiş. Meğer kapı zaten tam olarak kapalı değilmiş. Sadece bunu deneyecek cesaretli birine ihtiyaç varmış.  

Kral bilgine şöyle demiş: “Sadece gördüğün ve işittiklerine bağlı kalmayıp, kendi gücünü devreye sokup denemeyi göze aldığın için saraydaki görevi sen alacaksın.” 

Çetin Çelikay, başkentte henüz bir elin parmakları kadar kafe restoran varken genç yaşta mutfak ekipmanları işine girdi. Denemeyi göze aldı, cesaretle yürüdü ve şu anda gastronomi sektörünün Ankara’daki uğrak yeri olan Çelikay firmasını zirveye oturtmayı başardı.

 

YARIM ASIRLIK FİRMA

Çelikay firması 1968 yılında kuruldu. Merhum Ali Rıza Çelikay, çok emek verdi, çalıştı, koşturdu. Büyük krizlere hep direndi. Ticari kaygı nedeniyle günübirlik düşünmedi ve çizgisini bozmadan kaliteden ödün vermedi. Babasından aldığı bayrağı zirveye taşımayı bilen oğul Çetin Bey, vizyon sahibi, iki hamle sonrasını gören, dünyadaki tüm mutfak ekipmanları fuarlarını gezerek yenilikleri takip eden genç bir yetenek ve girişimcidir. Cesur ve kararlı yatırımlarıyla her zaman önde olmayı arzular. Rekabetin en yoğun dönemlerinde de hep dik ve kararlı olmuştur. 1990 yılında Ankara’da ilk mağazasını açan Çelikay, ev ve endüstriyel mutfak eşyası alanında ihtisas mağazacılığı yapmaktadır.

İLKLERİN ÖNCÜSÜ

2000 yılında 10 bin metrekarelik ve şu an faaliyet gösterdiği yerde, Türkiye’de ilk kez ev eşyaları marketini açan Çelikay, ilk günden beri ilgi çekmeye devam etmekte, müdavim müşteri sayısını arttırmaktadır. Mutfak ile ilgili aradığınız her türlü kaliteli ürünü uygun fiyata bulma şansınızın olduğu Çelikay, başkentin göz bebeğidir. Zaman zaman içinde dolaşmaktan, yeni teknoloji mutfak ürünlerini incelemekten büyük keyif alırım. Rengarenk tabaklar, Paşabahçe’nin en yeni serileri, dünyada kabul gören fırınlar, A’dan Z’ye kadar mutfak ile ilgili hayal ettiğiniz her ürünü burada bulursunuz. Her daim işinin başında bulunan Çetin Bey ve kendisi gibi işini çok seven oğlu, firmalarına ne zaman uğrasam kendi evime geldiğimi hissettirircesine karşılarlar. Sadece bana değil, bir tek çay bardağı alan müşteriye bile aynı ilgiyi gösterirler.

ÖNEMLİ İHRACATÇI

Anahtar teslimi mutfak projelerinde uzmanlığı kanıtlanmış, en çok tercih edilen firmalar arasında anılan firma, Çetin Bey’in proje ekibi ile birlikte hayallerinizdeki mutfağı Çelikay güvencesiyle yapmakta ve gerçeğe dönüştürmektedir. Mutfak ekipmanları konusunda yarım asırdan fazla süredir gösterdiği titizlikle ülke çapında marka olmayı başaran Çelikay’ın ünü Türkiye sınırlarını aşmıştır. Deneyimli ve yenilikçi şirket profili, dinamik ve uzman kadrosuyla profesyonel mutfak ve ev eşyaları toptan ve perakende sektöründe ihtiyaca özel çözümler üretmektedir. 35 ülkeye ihracat yapan, kalite ve sorumluluk anlayışı ile öne çıkan Çelikay’ın hedefi, yurt içi ve yurt dışında uyguladığı projelerle marka bilinirliğinin devamını sağlamaktır.

Çetin Çelikay, kusursuz müşteri memnuniyeti için kendisinden ürün alan müşterilerin memnuniyetini sürekli izler, takibe alır. Tek tek arar, hatır sorar, sorun varsa giderir. İşini inanılmaz bir sevgi ve aşk ile yapar. Satış sonrası ilişkilerde müthiş bir performans sergiler.

SOSYAL SORUMLULUK

Çelikay’ı yıllardır izlerim. Türk mutfağının gelişmesi, yayılması ile ilgili alanlarda her zaman destek verirler. Çetin Bey büyük bir mesai harcar bu konulara. Son derece mütevazı bir yaşam içinde olan Çetin Bey, zaman zaman balığa ve deniz ürünlerine olan düşkünlüğünden dolayı Trilye’ye uğrar, misafirlerini ağırlar, dostlarıyla hoş sohbetler eder. Hiçbir lüksü yoktur. En büyük arzusu Ankara’nın bağrından çıkan markasını daha yukarılara taşımaktır. Dünyaca ünlü tesislerin mutfakları Çelikay etiketini taşıyınca büyük mutluluğa ulaşır. Sosyal sorumluluk projelerinde sessiz sedasız çok duygulandırıcı işler yaparlar ama isimlerinin geçmesini bile istemezler.

Silahlı Kuvvetler’de çalıştığım yıllardan beri tanıdığım, çizgisini hiç bozmayan, çıtasını sürekli yükselten Çelikay, malzeme ve yedek parça bulmakta ne zaman zorlansak sığındığımız liman olmuştur. Ankara’da yeme içme dünyasına nefes aldıran Çelikay, Silahlı Kuvvetler’deki karavana yemeklerinin hazırlanmasında büyük emeği olan bir firmadır.

Çetin Bey işini aşk ile yapan, sektörde çok sevilen, değerli bir iş insanıdır. Sektöre yarım asra yakın gönül veren birisi olarak iyi ki varsınız diyorum Çelikay’a…

İnsanlar fırsatı nadiren tanırlar, çünkü o çoğu zaman zorlu bir iş kılığında gelir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın