0Yorum

Kalıcı Dostluklar Kuranlar

“En İyi Buğday Yarışması”na senelerdir katılan bir çiftçi büyük ödülü, her yıl olduğu gibi, o yıl da kazanmıştı. Yarışmayı izleyen gazeteciler, çiftçiden bu başarısının sırrını öğrenmek istediler. Çiftçi, bu sırrın kendi buğday tohumlarını komşularıyla paylaşmasında yattığını söyledi.

Gazeteciler bu cevaba çok şaşırdılar. “Onlar sizin rakibiniz olarak yarışmaya katılıyorlar. Buna rağmen ne diye tohumlarınızı onlarla paylaşıyorsunuz?” diye sordular.  

Çiftçi, “Neden olmasın?” dedi. “Bilmiyor musunuz? Rüzgar, olgunlaşmakta olan buğdaydan buğdaya poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu bakımdan, komşularının kötü buğday yetiştirmeleri demek, benim ürünümün de iyi olmaması demektir. En iyi buğdayı yetiştirmek için komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.”

Yaşam aslında budur! Başkalarıyla paylaşmak ve başkaları için de iyi olanı istemek, isteyebilmek kadar yüksek bir olgunluk gösterebilmektir.

Prof. Dr. Hasan İşgüzar, uzun yıllardır tanıdığım değerli bir insandır. Etrafındaki dostluk çemberi çok kuvvetli ve sürekli büyüyen bir durumdadır. Vefalı insanlarla dolu bir çevreye sahip olan İşgüzar’ın kendisi de bir vefa örneğidir.

YARDIMCI OLMAYI SEVER

İnsanların dünya görüşleri ne olursa olsun, herkesin yardımına hiçbir karşılık beklemeksizin koşan Prof. Dr. Hasan İşgüzar çok sevilen bir insandır.

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nden olup tüm ülkeyi kucaklayan yapısıyla tanınan İşgüzar, uzman olduğu alanda sözü her zaman dinlenen, mütevazılığını hiç bozmayan bir duruş göstermektedir.

1985 yılından bu yana Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Borçlar Hukuku Özel Hükümler, Eşya Hukuku, Miras Hukuku, Fikri Haklar derslerini okutan Hasan İşgüzar, yine bu yıllarda Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Ankara Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu’nda, Polis Akademisi’nde Öğretim Üyesi olarak görev aldı. 1997 yılından bugüne dek kesintisiz olarak yüksek lisans ve doktora zorunlu dersleri ile seminer derslerini verdi.

KAMUDA DENEYİMİ ÇOK

Kendi branşı ile ilgili pek çok kitabı olan Hasan Bey, devletin çeşitli kademelerinde de önemli görevlerde bulundu. 1988 – 1999 yılları arasında Başbakanlık I. Hukuk Müşaviri olarak görev yaptı. 1999 – 2001 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı’na profesör olarak atandı. Çok önemli davalarda görevler aldı. Tarafsızlık, dürüstlük ve haksızlık konularındaki duyarlılığını onu tanıyan herkes bilir.

Kendini yetiştirmiş, sürekli okuyan, sürekli gezen, sosyal aktivitelere zaman ayıran bir yapı içerisindedir İşgüzar. Sohbetinden büyük keyif alır, onu saatlerce dinleyebilirsiniz. İşinde hep ciddidir, kuşkuya düştüğünde nasıl sorular soracağını çok iyi bilir.

İLKELERİNE BAĞLIDIR

Prof. Dr. Hasan İşgüzar, mesleğini bir ömür boyu bütün ilkelere ve kurallara sadık kalarak yapmaktadır. Etik değerler onun için hep ön plandadır. Her zaman başkalarının beğenisini almak için değil, kendisi doğruluğuna inandığı için doğruyu arar.

Davranışlarında her zaman sıcaktır, içtendir. Çevresindeki sevgi çemberinin hiç daralmamasının en önemli nedeni onun erdemli özelliklerindendir.

MÜCADELECİ YAPISI VAR

Prof. Dr. Hasan İşgüzar, şartlar ne olursa olsun asla pes etmez. Tuttuğunu koparan tarzda üstlendiği işi sonuna kadar takip eder. Koşullar ne denli kötü olsa da, o inandığı şeyin üzerine gider. Her şeyin en iyisini yapmaya çalışır asla mazeretlere sığınmaz. Ön yargılarla hareket etmez, insanları güler yüzü ile dinlemesini çok iyi bilir. Güvenli bir limana sığınmış gibi hissedersiniz kendinizi eğer Hasan Hoca’nın yanındaysanız. Hoşgörü onun vazgeçilmezidir. Katı kurallar değil, anlayıştır inandığı. İnsanların bir tebeşir parçası gibi ezmeye çalıştığı ortamlarda yargılamaktan ziyade affetmek gerektiğini anlatır hiç sıkılmadan ve sizi sıkmadan.

İsabetli kararlar tecrübe ile, tecrübe ise yanlış kararlarla kazanılır. Tecrübe, yanlış kararlarımızın katlanmak zorunda kaldığımız sonuçlarıdır. Yanlış kararlarımızın sonuçları bazen can sıkıcı olabilirler ama bir başka hataya karşı can kurtarıcıdırlar.

Değer verdiğiniz tecrübeli insanlar yaşamınızdan hiç eksilmesin. İyi pazarlar.

NOT: 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı kutlu olsun.

Yorum Yazın