1Yorum

İşlerini Heyecanla Yapanlar

Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış. Kovalardan biri çatlakmış. Sağlam olan kova, her seferinde ırmaktan patronun evine ulaşan uzun bir yolu dolu olarak tamamlarken, çatlak kova içine konan suyun sadece yarısını eve ulaştırabilirmiş. Bu durum iki yıl boyunca her gün böyle devam etmiş. Sucu her seferinde patronunun evine sadece 1,5 kova su götürebilmiş.

Sağlam kova başarısından gurur duyarken, zavallı çatlak kova görevinin sadece yarısını yerine getiriyor olmaktan dolayı utanç duyuyormuş. İki yılın sonunda bir gün çatlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş.

“Kendimden utanıyorum ve senden özür dilemek istiyorum.”

“Neden” diye sormuş sucu, “Neden utanç duyuyorsun?”

Kovanın yanıtı şöyle olmuş;

“Çünkü iki yıldır çatlağımdan su sızdığı için taşıma görevimin sadece yarısını yerine getirebiliyorum. Benim kusurumdan dolayı sen bu kadar çalışmana rağmen, emeklerinin tam karşılığını alamıyorsun.”

Sucu, “Patronun evine dönerken, yolun kenarındaki çiçekleri fark etmeni istiyorum.” demiş.

Gerçekten de tepeyi tırmanırken çatlak kova patikanın bir yanındaki yabani çiçekleri görmüş. Fakat yolun sonunda yine suyunun yarısını kaybettiği için kendini kötü hissetmiş ve yine sucudan özür dilemiş. Sucu noktayı koymuş:

“Yolun sadece senin tarafında çiçekler olduğunu ve diğer kovanın tarafında hiç çiçek olmadığını fark ettin mi? Bunun sebebi benim senin kusurunu bilmem ve ondan yararlanmamdır. Yolun senin tarafına çiçek tohumları ektim ve her gün biz ırmaktan dönerken sen onları suladın. İki yıldır ben bu güzel çiçekleri toplayıp onlarla patronumun sofrasını süsleyebildim. Sen böyle olmasaydın o evlinde bu güzellikleri yaşayamayacaktı.”

Kaan Küce olaylara bakışındaki farklılık nedeniyle turizm sektöründe başarıdan başarıya koşmuştur. Türkiye’nin ünlü otellerinde 17 yıl Genel Müdürlük görevinde bulunduktan sonra Ankara’da restoran açarak kendi işinin patronu olmaya karar vermiştir.

GÖZDE MEKAN MAKKARNA

Türk halkının damak tadını iyi tahlil eden Kaan Küce vazgeçilmeyen lezzetlerden makarna ve pizzayı geniş seçeneklerle menüsünde bulundurduğu “Makkarna” restoranı 2006’da açtı. Her gün taze olarak imal ettiği 29 çeşit makarnayı ve lezzetli pizzaları konuklarına sunan Kaan Bey tam bir ev sahibi. Konuklarını karşılıyor, tek tek ilgileniyor, mutfaktaki imalat sürecinde devamlı bulunuyor. İlk günden beri mutfak Şefi Turgut Ceylan ile harikalar yaratıyor. Uzun yıllar Amerika’da kalmış Türkiye’de otelcilik sektöründe engin deneyimler edinmiş, bildiklerini aktarmaktan keyif alan ve iyi bir gurme olan Küce, 13 yıldır Gaziosmanpaşa’daki yerinde Makkarna’yı işletmektedir. Ankara’da 5 yılını tamamlayan mekanların çok az sayıda olduğunu hesaba katarsak alkışlanacak başarıya imza atan Küce, daha yolun başında olduğunu söylüyor ve mekanını çocuğu gibi görüyor.

TİTİZ VE ÇALIŞKAN

Her gün erkenden işinin başında olan Kaan Küce çok çalışkan, titiz, disiplinli bir iş insanıdır. Kendini sürekli yeniler, kendisiyle ve işiyle barışıktır. Örnek bir girişimcidir. Son derece zevklidir. Sıcak ve göze hoş gelen dinlendirici bir dekorasyona sahip, şık masalar ile zaman zaman ruhumu dinlendirmeyi ve lezzetlerini tatmaya gittiğim Makkarna yabancıların gözde mekanı.

Geçtiğimiz yıllarda Beyaz TV’de program sunuculuğu da yapan Kaan Küce sektörden birçok mekanı, Türkiye’ye tanıttı. Paylaşmayı seven, herkese yardımcı olan bir dost canlısıdır Kaan Bey. Sürekli öğrenme çabası içerisinde olan Küce oldukça mütevazidir. Bu işi en iyi İtalyanlar bilir diye Makkarna’yı açmadan önce İtalya’da 4 ayrı restoranda çalışıp gözlemde bulundu.

HEYECANI DİNMİYOR

Yakın zamanda lezzetlerini Türkiye’ye tanıtması için televizyon programı yapma sebebiyle ziyaret ettiğim Kaan Küce’yi ilk günkü heyecanıyla buldum. Ankara için gerçekten şart olan böyle bir mekanı yaratan Kaan Bey uzun yıllar Türk turizmine hizmet etmiştir. Bir zamanlar Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan merhum Savaş Küce’nin oğlu olan Kaan Bey babasından aldığı başarı meşalesini yıllardır özveriyle taşımaktadır. Ankaralılar olarak ne kadar gurur duysak azdır.

Konsantrasyon, bezginlik duymadan fiziksel ve zihinsel enerjiyi tek bir noktaya sürekli uygulama yeteneğidir. Konu işlerin yürütülmesine gelince motivasyon her şeydir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın