2Yorum

İnsanlığa Hizmette Yarışanlar

Bir zamanlar, bir kralın aklına şöyle bir düşünce geldi:

 "Eğer bir işe ne zaman başlayacağımı, kimi dinlemem gerektiğini ve yapmam gereken en önemli işin ne olduğunu bilseydim, giriştiğim her işi mutlaka başarırdım."

Krallığın dört bir yanına haber salındı, tatmin edici sonuç çıkmadı. Sonunda bir bilgeden bahsedildi Krala. Kimsenin ayağına gitmeyen sadece halktan kişilere yol gösteren bir bilge…

Kral, halk kıyafetleriyle yola çıktı, kulübeye yaklaşınca korunmalarını uzaklaştırıp çiçek ekmek için yerleri kazmakla meşgul olan bilgenin yanına gidip sorularını yöneltti.

“Bir iş için en doğru zamanı bu iş için en önemli kişi veya kişileri ve kendimi vermem gereken en önemli işi söyler misiniz?”

Bilge özenle kralı dinledikten sonra cevap vermeyip işinin başına döndü.

"Yoruldunuz" dedi kral bilgeye. "Küreği verin de biraz ben çalışayım, siz dinlenin."

"Sağ olun" diyerek küreği krala verdi bilge ve dinlenmeye başladı.

Kral, sorularını yineledi; ancak bir saat sonra bile cevap alamayınca dayanamayıp sordu.

“Ey bilge kişi! Sorularıma yanıt alamayacaksam gideyim, zira akşam oldu, dönmem gerekir.”

Bilge kişi, gözlerini uzaklara dikti. "Bak, bir adam koşarak buraya geliyor" dedi. "Bakalım kimmiş, ne istiyormuş?" dedi.

Adamın karnına bastırdığı ellerinin altından kan sızıyordu. Kralın yanına gelince inledi ve düşüp bayıldı. Kral ve bilge hemen adamın kıyafetlerini çıkardılar karnındaki büyük yarayı kral mendiliyle yıkadı ve bilge kişinin havlusuyla sarıp kanı durdurdu. Bir süre sonra kendine gelen adam su istedi. Kral kuyudan su getirdi o gece birlikte bilge adamın kulübesinde uyudular.

Sabah adam kendine gelince krala "Beni bağışlayın" dedi.

 "Sizi tanımıyorum. Üstelik bağışlanacak bir şey yapmadınız ki" diye cevap verdi kral.

"Siz beni tanımıyorsunuz, ama ben sizi tanıyorum" dedi adam. "Ben, kardeşimi astırdığınız ve mallarını elinden aldığınız için sizden öç almaya ant içmiştim. Tek başınıza bilge kişiyi görmeye gittiğinizi öğrendim ve dönerken yolda sizi öldürmeye karar verdim. Ama akşam olduğu halde dönmediniz. Ben de pusuya yattığım yerden çıkıp sizi aramaya koyulduğumda, korumalarınıza rastlayınca onlarla mücadele ederken yaralandım. Ellerinden kaçarak buraya sığındım. Siz olmasaydınız kan kaybından ölecektim.

“Ben sizi öldürmek istedim; ama siz benim hayatımı kurtardınız eğer yaşarsam size minnettar kalacağım.”

Kral adamın açık sözlülüğüne ve içtenliğine inandı, kendisini bizzat hekimlerine tedavi ettireceğine söz verdi.

Kral ayrılmadan önce sorularına yanıt vermesi için bilge insandan son kez ricada bulundu.

Bilge kişi "Sorularınızın cevaplarını aldınız ya!" dedi ve konuşmasını sürdürdü;

"Dün eğer benim güçsüzlüğüme acımayıp bana yardım etmeseydiniz buradan ayrılacaktınız. Yani dün sizin için en önemli an, çiçekleri ekmek için bana yardım ettiğiniz andı. Sizin için en önemli iş, bana iyilik yapmaktı. Daha sonra yaralı adam koşarak geldi yanımıza. Sizin için en önemli an, onunla ilgilendiğiniz andı. Çünkü eğer onun yaralarını sarmasaydınız, o adam sizinle barışamadan ve kin güderek ölecekti. Ve yine o zaman en önemli işiniz de onun için yaptıklarınızdı."

Bu sözlerle kralı rahatlatan bilge kişi şu nasihati vererek uğurladı

"Sizin için en önemli an, içinde bulunduğunuz andır. Çünkü, yalnızca o an, elimizden bir şey gelebilir. Sizin için en önemli kişi ise o an birlikte olduğunuz kişidir. Çünkü hiç kimse, bir başka kişiyle bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez. Ve sizin için en önemli işse iyilik yapmaktır. Çünkü, insan bu dünyaya iyilik yapmak için gelmiştir.

Uzun yıllardır tanıdığım Hüseyin Tanrıverdi çok değerli bir eğitimci, sendikacı, yazar ve siyasetçidir. Bu dünyaya iyilik yapmak için gelenlerden birisi olan Tanrıverdi, 22.23. ve 24. Dönem Manisa Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.

 

MÜTEVAZI İNSAN

Çok önemli görevlerde bulunmasına rağmen hiçbir zaman alçak gönüllü yapısında değişiklik olmayan Hüseyin Tanrıverdi Hizmet İş Sendikasının Kurucu Genel Başkanı oldu ve 23 yıl bu görevini sürdürdü. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Çok sayıda makalesi yayınlanan Hüseyin Bey, kalemi güçlü bir yazardır. Üç kitabı da bulunan Tanrıverdi, Türkiye Gönüllü Teşekkürler Vakfı (TGTV) Kurucu Üyeliği de yaptı. Kendisiyle barışık etrafına pozitif enerji yayan Hüseyin Bey güler yüzüyle herkesi kucaklayan çok sevilen bir siyasetçidir.

 

YILIN ŞAHSİYETİ ÖDÜLÜ

Merkezi Filistin’de bulunan Lady Of the Earth Vakfı tarafından bilim, sağlık, iktisat gibi birçok alanda verilen “2019 Yılın Kişisi” ödül töreninde Hüseyin Tanrıverdi “Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti” ödülüne layık görüldü. Bu ödülü alan ilk Türk olan Tanrıverdi, özel yaşamında da oldukça kıymetli dostluklara sahiptir. Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Kurucu Başkanlık görevini de yürütmüştür. Eğitimci, sendikacı, siyaset adamı, milletvekili, yazar gibi pek çok unvana sahip olan Hüseyin Bey, oldukça yönlü bir kişiliğe sahiptir ve her işini beş beşlik yapar.

Azerbaycan Devlet Nişanı’na da layık görülen Hüseyin Tanrıverdi 2000 yılında Akdeniz Gazeteciler Derneği’nce alanında “Yılın Adamı” seçildi. 2012 yılında 11. Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından onur ödülü aldı. Çeşitli kuruluşlardan pek çok ödüle sahiptir.

Yerel yönetimler başta olmak üzere çeşitli konularda aydınlatıcı, yararlı, makaleleri ve tebliğleri yayınlanmaktadır Hüseyin Bey’in. Yoksullarla Dayanışma Vakfı, Kültürlerarası Araştırma ve Dostluk Vakfı gibi sosyal sorumluluk projelerini destekleyici kurumların üyeliğini de yapan Tanrıverdi, deniz ürünlerine meraklı, hoş sohbetli özel bir insandır. Yüreği ülke sevgisi ile çarpar. İnsanlığa hizmet etmek için çok fazla mesai harcar. İyi ki varsınız Hüseyin Bey. Varlığınız pek çok kişiye can suyu vermektedir.

Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz. İyi pazarlar.

NOT: 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.

Yorum Yazın