0Yorum

Hep Parlayan Yıldızlar

Amerika Birleşik Devletleri’ne ardı ardına dört kez başkan seçilen tek bir adam vardı. 1882 – 1945 yılları arasında yaşayan bu adam, 39 yaşında yakalandığı çocuk felcinden dolayı yürüyemiyordu. Fakat bu özrü başarı merdivenlerini hızla tırmanmasına engel olamadı. ABD’nin 32’nci başkanı olarak başladığı görevini 35’inci başkan olarak tamamladı.

İkinci Dünya Savaşı da dahil olmak üzere, hayli tempolu geçen başkanlık günlerinde, onca işin üstesinden gelmesine rağmen, nasıl bu kadar zinde ve dinç kalabildiği sorulduğunda şu yanıtı vermişti:

“Beyler! Şu an ayağının başparmağını hareket ettirebilmek için iki yıl uğraşan birine bakıyorsunuz.”

Bu adamın adı Franklin D. Roosevelt’ti. Her türlü engele rağmen bu cesaretinden ötürü adını önce bir ülkenin tarih sayfalarına, sonra da tüm dünyanın tarihine yazdı. Roosevelt’i o mevkilere taşıyan, diğerlerinde olmayan hırsı, azmi, enerjisi, kendine güveni ve zorluklardan yılmayan cesaretidir.

Sektöründe işinin en iyisi olarak hem Türkiye hem de dünyada adını duyuran Ersin Arıoğlu, ülkemize katma değer yaratan saygın bir işadamıdır.

1999 yılında emekli olduğum ilk günlerde tanıştığım Dr. Ersin Arıoğlu’nun heyecanı, ülke sevgisi, iş aşkı beni çok etkilemişti. Böyle insanların Türkiye’de olması bana güven vermişti.

Esenboğa’daki Büyük Anadolu Oteli’ne davet etmiştim kendisini. Türkiye’de hiç olmayan bir tesis yapmak istiyordum. Çok büyük ve muhteşem aquapark, uzay çatı kongre merkezi ve poligon yaptırmıştım. Otelde kahvaltı ederken uçak için check-in yapıp dar hat demiryolu ile küçük bir vagonla konaklayanları uçağa kadar trenle gönderme projeme çok sıcak bakmış ve heyecan duymuştu. O günden bugüne müthiş projelere imza attı Ersin Bey.

FİRMASI DÜNYACA BİLİNİYOR

Dr. Ersin Arıoğlu’nun 1965 yılında kurduğu Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile ilgili 18 yıl önce şirket merkezinde şahsıma bir tanıtım yapılmıştı. O yıllarda yapılan faaliyetlerden çok etkilenmiştim ve o günden bu yana Ersin Bey’i gördüğümde kendisine büyük saygı duydum.

Uzmanlık sahaları inşaat mühendisliği, beton teknolojileri, inşaat metotları, ulaşım sistemleri ve yapıları, deprem mühendisliği, yapıların tamir ve güçlendirilmesi ile raylı sistemlerden oluşmaktadır Yapı Merkezi’nin.

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Arıoğlu, 10’u ulusal ve 2’si uluslararası kuruluş olmak üzere 12 şirket yönetti. Firması yurt içi ve yurt dışında toplu konutlar, üretim tesisleri ve fabrikalar, ticari binalar, tüneller, köprüler, ulaşım sistemleri ve otoyollar, enerji tesisleri, su ikmal yapıları, tarihi binaların restorasyonu ve takviyesi ile çeşitli hizmetlere yönelik milyonlarca metrekare inşaat gerçekleştirdi.

Dünyanın en iyi demiryolu yapan şirketlerinden birisi olarak tüm dünyaca tanınan Yapı Merkezi özellikle yapımı zor işlerde hep öncelikli davet almaktadır.

ÜNİVERSİTEDE AKADEMİSYENDİ

Öğrenim hayatı oldukça başarılı geçen Ersin Bey, 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1969 yılına kadar aynı fakültenin Yapı Statiği Kürsüsünde öğretim görevlisi ve asistan olarak akademik hayatını sürdürdü.

Arıoğlu’nun çeşitli yerli ve uluslararası teknik dergilerde 80’den fazla makalesi yayımlandı. Çeşitli alanlardaki katkıları dolayısıyla nişan ve özel beratlarla takdir edildi ve Fahri Doktor derecesi ile taltif oldu. 1995 – 2002 döneminde İstanbul Bilim Merkezi Vakfı’nın Başkanlığı’nı yaptı. 1996’da Slovakya Cumhuriyeti’nin İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandı. 1997 – 2008 yılları arasında Uluslararası Kriz Grubu’nun Yönetim Kurulunda görev aldı. 1997 yılında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi inşaat mühendisliğinde kalite geliştirilmesi ve Türkiye’de bilim merkezleri fikrinin teşvikinde gösterdiği liderlik dolayısıyla Fahri Doktor nişanı ile ödüllendirildi.

Kasım 2002’de İstanbul’dan Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili olarak seçildi.

2008 – 2012 yılları arasında Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevinde bulundu. Beyaz Nokta Gelişim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliğini 2008 yılından beri sürdürmektedir. 2011 yılından beri Türkiye Müteahhitler Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve Etik Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Deneyimlerini gençlere aktarmayı çok seven değerli bir insandır Arıoğlu.

İSTANBUL BEYEFENDİSİ

Kibarlığı ve beyefendiliği ile herkesin gıpta ettiği Ersin Arıoğlu’nu milletvekilliği döneminde Trilye’de sık görürdüm. Ama Ankara’dan ayrılıp tekrar iş aleminde inanılmaz bir çalışkanlık sergileyen Ersin Bey’i Çanakkale Köprüsü ihalesinde Limak ve Koreli Gruplar Daelim ve SK ile birlikte görünce çok sevindim ve hasret giderdim.

Bir dürüstlük timsali olan Ersin Arıoğlu nesli tükenen insanlarımızdandır.

2004 yılında Slovenya Cumhurbaşkanı tarafından, Slovenya – Türkiye arasında ekonomik işbirliği gelişmesine kıymetli hizmetlerinden dolayı yabancılara verilen en itibarlı “Silver Honorary Order of the Republic of Slovenia” nişanı verilmiştir. Birbirinden kıymetli ve başarılı dört çocuğu olan Ersin Bey’in el attığı dev projelerde herkeste bir gönül rahatlığı oluyor. Çünkü emin ellerde olduğuna inanıyor insanlar.

Casablanca Tramvay hattından, Doha metrosuna kadar yurt dışında yaptığı o kadar çok ve sayfalara sığmayacak başarılı işleri var ki Yapı Merkezi’nin, güzel ülkemin insanları koltuklarımızı kabartıyor.

DÜNYAYI BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Etiyopya’daki demiryolu ağının kurulmasından Tanzanya, Senegal gibi ülkelerdeki faaliyetlere kadar durmak dinlenmek bilmeden yapılan çalışmalar Türk insanının dünyada kalite ve karizma ile temsil edildiğinin en büyük göstergesidir. Arıoğlu’nun oğlu Başar’ı da yıllardır tanırım. Genç yaşta iken sahip olduğu vizyondan çok etkilenmiş ve iki hamle sonrasındaki başarılarını tahmin etmiştim.

Zarif eşi Ülkü Arıoğlu, Yapı Merkezi İnşaat Kurucu Üyesi olarak aktif bir şekilde görev almaktadır ve her zaman eşinin en büyük destekçisi olmuştur.

Ersin Arıoğlu’nun insancıl yapısı, sosyal sorumluklara verdiği destek anlatılmaz, yakinen yaşamak lazım.

Bazen güneş olmak ister insan, güneş olamıyorsan yıldız ol ama gökyüzündeki en parlak yıldız ol.

Işıltısı hiç sönmeyecek bir Türkiye yıldızıdır Dr. Ersin Arıoğlu. İyi pazarlar.

Yorum Yazın