0Yorum

Hedeflerine Odaklanıp Başaranlar

Romalıların ilginç bir uygulaması vardı. Konuyla ilgili yapmış olduğu konuşmada Amerikan Prudential Sigorta Şirketinin Başkanı Joseph J. Mebne şöyle der: “Şimdiye kadar okuduğum her şey gösteriyor ki bu dünyada en çok başarılı olan insanların gerçekten saydığı kişiler, hep aynı şeyi söylüyorlar: Hayatta en büyük zevk, zenginlik, ödül ya da yüksek mevkiden gelmiyor. Değerli bir şeyi, değeri sürekli olan bir şeyi başarmaktan geliyor.” Eski Romalılar, yapım işindeki başarıları nedeniyle kayda değer bulunuyorlar. Birçok Roma kemeri hala ayakta duruyor. 2000 yıldır varlıklarını sürdürüyor. Romalıların ilginç bir uygulamaları vardı. Bir kemerin yapımını bitirdiklerinde sorumlu olan mühendisin, iskele kaldırıldığında, kemerin altında durması beklenirdi. Eğer kemer dayanıklı olmamışsa, bunu ilk öğrenecek olan kendisi olurdu! Yaşamınızda neyi yapmayı seçerseniz seçin, öyle yapın ki, çocuklarınızın çocukları bir gün güven ve gururla altında durabilsinler. Önder Bülbüloğlu Ankara’nın yetiştirdiği, dürüstlüğü kendine şiar edinen, 28 yıldır Türk sanayisine hizmet veren, bugüne kadar hiçbir müşterisiyle mahkemelik olmayan, çok özel vasıflara sahip bir iş adamıdır.

OSTİM’DEN ABD’YE

1985 yılında İTÜ Makine Mühendisliği bölümünü bitirdiği günden itibaren kendisini ideallerine adamış olan Önder Bey’in, Bülbüloğlu Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli şirketi çelik konstrüksiyon imalatlarının yanı sıra; dizayn, montaj işlemleri gibi yer aldığı pek çok farklı projeyi başarıyla tamamlamıştır. Yurt dışında gerçekleştirdiği köprüler, baraj imalatlarında sergilediği kalite, çelik konstrüksiyon imalat ve montajında gösterdiği titizlik, firmalarını aranan ve öncelikli tercih edilen kılmıştır Bülbüloğlu’nun. 27 yıl önce Ankara’da küçük bir atölyede faaliyete geçen Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş., makine ve enerji gibi sektörlere ana vinçler yapmaktadır. 400 çalışanı olan firmanın ürünlerini yurt dışı seyahatlerinizde çok ünlü inşaat merkezlerinde görecek ve vinçlerin yanına yaklaşıp üzerindeki etiketi okuyunca çok gururlanacaksınız. ABD pazarına giren ilk Türk firma unvanının haklı gururunu da yaşayan Bülbüloğlu’nun makineleri ABD, Rusya, Romanya, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Arnavutluk, Tunus, Portekiz, İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Mısır, Cezayir, Sudan, Afganistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Irak, Suriye, Ürdün, Türk Cumhuriyetleri’ne ihraç edilmektedir. 34 ülkede hizmet veren makinelerin kalite ve hizmet anlayışı prensibinin bir sonucu olarak Afrika kıtasında da yepyeni projelere hazırlanmaktadır.

KURUMSAL YAPI ÖNEMLİ

Kurumsallaşmaya çok önem veren Önder Bülbüloğlu, Ankara doğumlu olmasına rağmen memleketi Trabzon’un spor kulübünde aktif görev alıyor ve spordan hiç kopmuyor. TED Ankara Koleji’nin Spor Kulübü Başkanlığını da yapan Bülbüloğlu, yürekten desteklediği sosyal sorumluluk projelerinde aktif kişiliğiyle ön plana çıkmaktadır. “Üretimden servise kadar olan tüm aşamalarda, müşteriye en iyi kaliteyi sunmak ekibimin en önemli görevidir” diyen Önder Bey, iç ve dış pazarda çok hızlı gelişmenin en önemli faktörleri arasında, kaliteye, insana ve çevreye önem vermek olduğunu vurgulamaktadır. “Dünyanın her yerinde dünyanın yükünü kaldırmaya devam edeceğiz” sloganıyla da devleşen bir Ankara kuruluşu olduğunu sık sık dile getirmektedir.

DÜNYANIN EN İYİ HOLIDAY INN’İ

Ankara’nın saygıdeğer, beyefendi, sosyal yönü çok güçlü, kibar ve şık giyinen sanayicisi Önder Bülbüloğlu yıllar önce hedeflerini koymuş ama çok kısa sürede yakalayıp, hedefine ulaşmak için koyduğu süreleri revize etmek zorunda kalmıştır. “Ne yaparsan yap ama yaptığın işin en iyisini yap” diyen Bülbüloğlu, turizm alanında da güzel faaliyetlere imza atmış son olarak dünyanın önemli zincir otellerinden Holiday Inn’i Ankara’da açmıştır. Deneyimli, genç, dinamik Genel Müdür Uğur Bür’ün yönettiği oteli geçenlerde gezme fırsatım oldu. Pek çok yabancı ülkede Holiday Inn otellerinde zaman zaman konakladım. Ancak bu kadar kalite farkı yaratılacağı hiç aklıma gelmezdi. Otele Türk konukseverliğinin ruhu işlenmiş maddi getiriden farklı olarak. Önder Bey’in zevkleri ve insana verdiği değer yansımış. Pek çok yabancı konuk zaten müthiş güzel geri bildirim yapıyor. Ankara’nın dışarıdan memur kenti olduğunu söyleyenlere, ASO’nun sanayisi nerede diyenlere artık verilecek çok güzel yanıtlarımız var. Dünyadaki büyük başarıların sahipleri, küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir.

Yorum Yazın