0Yorum

Hayallerini Mükemmel Gerçekleştirenler

Walter Elias Disney, 1901 yılında Şikago’da kendi halinde çiftçilik yapan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Onu diğer çocuklardan farklı kılan şey, hayal dünyasının oldukça geniş olmasıydı. Çevresindeki hayvanları inceliyor, onların insanlara benzeyen özelliklerini düşünüyor ve öyle ki hayalinde bir devekuşuna bale yaptıracak kadar bunları kafasında canlandırıyordu. Disney, hayvanat bahçesinde uzun süre araştırmalar yaptı. Hatta hayvanların konuşmalarını anlayacak kadar onlarla birlikte olduğu söylenir. Çizimlerini gösterdiği Kansas City Star’ın Yayın Müdürü, yeteneğinin olmadığını söyleyerek Disney’in umutlarını yıktı. Artık çok az bir paraya kilise için resimler çiziyor ve stüdyo olarak da babasının garajını kullanıyordu. Bir gün yine garajda resimler çizdiği esnada ortaya çıkan bir farenin hareketlerini izlemeye başladı. O güne kadarki gözlemlerini ve hayal dünyasının zenginliğini de kullanarak bu fareyle ilgili çizimler yapmaya başladı. İşte dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Mickey Mouse’un doğuşu böyle oldu. Ardından neşeli tavşan Oswal derken tüm Disney karakterleri… Walt Disney, hayal gücü, gözlem ve yeteneğin birleştirilmesiyle ortaya ne muazzam şeyler çıkabileceğini bize göstermiş oldu aslında.

Eren Günhan Ulusoy, gıda sektöründe uzun zamandır gıpta ile takip ettiğim Ulusoy Un A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Ailesinin başlattığı işi en üst seviyeye çıkarmayı henüz öğrencilik yıllarında hedefleyen Günhan Ulusoy, başarıyı yakalamış değerli bir iş insanıdır.

İŞİNİ ÇOK SEVİYOR

Aile şirketinde çalışmanın zorluklarıyla beraber her işin dönüşünün firmaya olduğu için en etkili performans sistemine sahip olduğunu söyleyen Ulusoy kendi işinde branşlaşmıştır. Yabancı ülkelerde asırları deviren şirketlerin bulunduğunu ama Türkiye’de uzun ömürlü aynı işi yapan firma sayısının çok az olduğunu anlatır Günhan Bey zaman zaman. Kendi alanında inovasyon yapıp, çağın koşullarına ayak uydurarak, hep gelişerek ve geliştirerek en iyiyi yakalamayı hedeflediğini söylemektedir. Güzellikleri yakalamak, başarının tadını tatmak onun en büyük motivasyon aracıdır.

VİZYON SAHİBİ

Günhan Ulusoy gibi gençlerin başarıları hepimize gelecekle ilgili umutlar veriyor. Yüreği ülke sevgisi ile dolu, doğduğu, büyüdüğü topraklardaki insanlara iş olanağı sağlayan, paylaşmayı çok seven Günhan Bey, Karadeniz’in yetiştirdiği önemli bir iş insandır.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra öğrenim hayatına yurt dışında devam etmeyi planlayıp başvurularına olumlu yanıtlar aldı Günhan Bey. Boston College Üniversitesi’ne MBA programı için kabul edilen Günhan Bey, babasının önerisine kulak verdi. Babası Fahrettin Bey, “Ulusoy Un Okulu”nda yüksek lisans programını tamamlamasının iş hayatını daha olumlu etkileyeceğini söylemişti. Bunu duyunca öğrencilik yıllarım aklıma geldi. Kara Harp Okulu’nda öğrencilik yıllarımın sonlarında komutanlarımız, “Harbiye’yi yakında bitireceksiniz ama mekteb-i asli kıtadır” derdi. Biz de mezun olup kıtaya çıktıktan sonra en değerli bilgileri pratik yaparak öğrenmiştik. Günhan Ulusoy’un babası da kendi açısından bakarak oğluna böyle bir öneride bulunmuştu.

Başarısında babasının büyük rolü olduğunu her zaman anlatan Günhan Bey, şirketteki bütün departmanlarda çalıştı, her konuya vakıf oldu ve basamakları teker teker çıktı. Bu arada 19 Mayıs Üniversitesi’nde Tarım Ekonomisi dalında yüksek lisansını tamamladı. Beş yıl sonra Genel Müdürlük görevine, 2010 yılında ise İcra Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Henüz 34 yaşındayken Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Şirketlerin kuşak geçişi gerçekleştirilmesinde bu vizyonun çok önemli olduğunu söyleyen Günhan Bey de iki hamle sonrasını gören, yılın büyük bölümünü yurt dışında geçiren, takip ettiği güzel gelişmeleri hem ülkemize hem de işine nasıl aktarıp yararlı hale getirebilirim düşüncesine sahip olan bir yapıdadır.  

DÜNYANIN GÜVENDİĞİ MARKA

1969 yılında Samsun’da kurulan Ulusoy Un A.Ş., uzun yıllar bölgenin tedarikçisi olduktan sonra tecrübesini, güvenilirliğini, kendi üreteceği ürünlere aktarmaya karar vererek sadece bölgenin değil, ülkemizin ve dünyanın gıda tedarikçisi olma yolunda adımlar atmış; 5 kıta ve 72 farklı ülkeye ihracat yapma başarısını elde etmiştir.

Müşteri memnuniyeti ile ürünleri yurt dışında aranan bir marka haline gelmenin büyük mutluluğunu yaşayan Eren Günhan Ulusoy, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 1000 firmasından biri olmanın gururunu yaşamaktadır. Teknolojisini sürekli yenileyip kapasite arttıran firma Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer almaktadır. Biz de ne kadar gururlansak azdır.

40 BAŞARILI CEO

Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nda Başkanlık görevini yürüten Eren Günhan Ulusoy’un güzel çalışmalarını, uzun yıllardır federasyonun Genel Sekreterliği görevini başarıyla yürüten Vural Kural Bey’den de defalarca dinlemiş hem duygulanmış hem de çok gururlanmıştım. Birçok STK’da başkanlık ve başkan yardımcılığı yapan Ulusoy, çok çalışkan bir yöneticidir. Pek çok şapkası vardır, yüklendiği her işi başarı ile yürütmektedir.

Fortune Türkiye’nin her yıl yayınladığı “40 Yaş Altı 40 Başarılı Yönetici” listesine 2015 yılında 7’inci sıradan giriş yapan, Ekonomist dergisinin “40 Yaş Altı En Güçlü 40 CEO” Listesinde 2018 yılında 3’üncü, 2019 yılında ise 4’üncü sırada yer alan Eren Günhan Ulusoy, ülkemizin dinamiklerinin ne denli güçlü olduğunun göstergesidir. Ulusoy, “Ne yaparsan yap işini en iyi yap” felsefesinin uygulayıcısı ve en önemli örneklerindendir.

Şirketini genç yaşta küresel bir oyuncu haline getiren, Karadeniz’in bağrından çıkan Eren Günhan Ulusoy, Türkiye gibi önemli bir tarım ülkesinden, küresel alanda etkili bir tarımsal sanayi şirketi yaratmıştır.

Genç yaşta yakaladığı bu denli büyük başarılara rağmen son derece mütevazı bir insandır Günhan Bey. Mutlu bir hayat yolunun işini sevmekten geçtiğine inanan Ulusoy, sağlıklı ve fit kalabilmek için sürekli spor yapıyor, haftada en az üç kez yüzüyor.

Her Karadenizli gibi onun da deniz ürünlerine ve balığa ilgisi var. Zaman zaman toplantılı yemeklerini Trilye’de yapan Eren Günhan Ulusoy, gerçek bir başarı hikayesinin mimarı. Yolun hep açık olsun…

Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz asla bir geleceğiniz olmaz. İyi pazarlar.

Yorum Yazın