0Yorum

Hayallerinden Vazgeçmeyenler

Bir zamanlar büyük bir dağda kartallar yuva yaparmış. Bir kartal da 4 tane yumurtası ile bu dağda yaşıyormuş. Bir gün deprem olmuş ve yumurtalardan bir tanesi dağdan yuvarlana yuvarlana, vadide yer alan bir çiftliğe kadar düşmüş. Bu çiftlik bir tavuk çiftliğiymiş. Çiftlikteki tavuklar, bu değişik ve normalden büyük yumurtayı sahiplenmeye karar vermişler. Yaşlı bir tavuk, bu yumurtayı ve içinden çıkacak yavruyu koruması altına almış.

Bir gün küçük kartal doğmuş. Çevresinde tavukları görmüş ve kendini bir tavuk zannetmiş. Bütün tavuklar da ona bir tavuk gibi davranmışlar. Ailesini de çok seviyormuş. İçinden bazen “Ben kimim?” sorusu geçiyormuş. Ama o bir tavukmuş. Bunu böyle bilmeliymiş.

Bir gün çiftlikte oyun oynarlarken yukarı baktığında bir grup kartalın özgürce uçtuklarını görmüş. “Aman Allah’ım, ne kadar güzel uçuyorlar. Ben de onlar gibi uçmayı çok isterdim” demiş. Tavuklar bu düşünceye hep birlikte gülmüşler: “Sen bir tavuksun ve tavuklar uçamaz” demişler. Küçük kartal artık daha sık gökyüzüne bakıyor ve kartallar gibi uçmak, özgür olmak istiyormuş. Ne zaman bu düşüncesinden arkadaşlarına, ailesine bahsetse, hep şu cevabı alıyormuş. “Sen bir tavuksun. Bırak bu hayalleri…”

Zamanla, küçük kartal da bu düşünceyi kabul etmiş. Hayal kurmaktan vazgeçmiş ve hayatını bir tavuk olarak yaşamaya karar vermiş. Ve yaşamının sonu geldiğinde de bir tavuk olarak ölmüş.

Ne olduğunu düşünürsen, o olursun bu hayatta. Eğer hayatınızın herhangi bir zamanında kartal olma hayali kurarsanız, hayallerinizi takip edin, tavukların sözlerini değil…

Sait Okur, hayallerini takip edip zirveye ulaşan çok değerli bir iş insanıdır. Küçük yaşlardan itibaren hayata geçirmek istediği projelerin hayalini kuran Sait Bey, hedeflerini bir bir elde etmiştir.

TAMİRCİLİKTEN SANAYİCİLİĞE

Siirt’te ufak bir atölyede araba motorlarını tamir ederek yaşamını sürdürüyordu Sait Bey. Daha önce de elma sattı, su sattı, ticarete yatkın olan yaşantısında namusuyla ve çalışarak para kazanmak onun hiç değişmeyen tutumuydu. Hayatının her safhasında ilgilendiği hiçbir işi küçük görmedi. “Ne yaparsan yap, en iyisini yap” prensibini uyguladı. Karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelmeyi bildi. Hiçbir zaman yılmadı, havlu atmadı.

Çok mücadeleci bir yapısı var. Tuttuğunu koparan bir anlayışı var, ama kısmetten sonrası da olmaz diyen inancı ve kalbinin temizliği onu genç yaşta zirvelere taşımıştır.

İMKANSIZLIK İMKAN YARATIR

Hayat hikayesini dinlediğinizde en çok “İmkansızlık imkan yaratır” sözünü kullanır Sait Bey. Zorluklarla dolu bir yaşam sürecini bir gün bile “Of!” demeden atlatmış, her zaman şükretmeyi bilmiş bir iş insanıdır.

Bais Makina firmasının Yönetim Kurulu Başkanı olan Sait Okur, müthiş bir cesarete ve vizyona sahiptir. Endüstriyel ekipman tedarikçisi olan Bais, itfaiye, kanal açma, kurtarma araçları, su ve yakıt tankları, çöp kasaları, vidanjörler, teleskopik platformlar, damperler üretmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında belediyeler, kamu kurumları ve kurumsal firmaların özel amaçlı üst yapılı araçlarla ilgili taleplerini karşılamak ve profesyonel kadrosuyla en iyi çözümleri sunmak için kurulmuş bir firmadır.

Sait Bey, yenilikçi ve araştırmacı ruhunu ekibine de sirayet ettirmiştir. Yıllardır dünyanın her yerindeki fuarlara ekibiyle birlikte katılır Sait Bey. Müşterilerine en doğru, kaliteli ve dayanıklı ürünleri, ulusal ve uluslararası standartlara uygun bir biçimde üretmeyi temel hedef olarak benimseyen Bais’in patronlarından Sait Bey çok çalışkan ve disiplinlidir. Her zaman uzun vadeli düşünür.  

1979’da Aksaray’da kurulan Beşel Bijon fabrikasını 2014’te satın alan Sait Bey, bugün 35 ülkeye ihracat yapmanın gururunu taşımaktadır. Teknolojiyi yakından takip eden Okur, Gelişim Otomotiv, Siirt Otomotiv ve Güneydoğulu Otomotiv’in sahibidir. Ford’un en çok satış yapan bayilerinden biridir. Sanayide böyle büyük başarılara imza atan Sait Bey’in 400’den fazla çalışanı vardır. İnanılmaz derecede mütevazı bir yapı içerisinde olan Okur, yüreği ülke sevgisi ile dolu, yardımsever, iyiliksever bir iş insanıdır. Sosyal sorumluluk projelerinde de hep ön saflarda yer alır. Ama sade yaşamıyla da her zaman farklılık yaratmaktadır.

SİİRT’TEN KENYA’YA

Sıfır Atık projesi kapsamında inovasyon yeteneğini kullanarak kompost makinasını yapan Bais, ülke ekonomisine milyonlar kazandıracak projenin kaptanıdır. Özellikle büyük mutfaklarda yemeklerin hazırlanma safhasındaki atıklarını gübreye dönüştüren makina, bundan sonra gübreye giden dövizlerimizi durduracaktır. Bu müthiş buluş kısa ve orta vadede Türk ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır.

Başta Kenya olmak üzere pek çok Afrika ülkesine yangın söndürme araçları satan Bais Makine, sürekli iki hamle sonrasını düşünerek faaliyette bulunmaktadır.

Memleketi Siirt’e vefa borcu olan Sait Bey, yeni projelerinde Siirt’e istihdam sağlayacak konuları da göz ardı etmeyecektir.

Herkes tarafından sevilen, çok geniş bir çevreye sahip olan Sait Bey, geleneklerine bağlı, ailesine düşkün, örnek bir babadır. Anadolu’nun bağrından çıkıp ülkeye büyük hizmetler yapan Sait Bey ile ne kadar gurur duysak azdır.

Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz asla geleceğiniz olmaz.

İki kolun kucaklayamayacağı denli büyük bir ağaç, saç kadar ince bir kökten doğmuştur. Yedi katlı bir kule, bir toprak yığını üzerinde yükselir. Bin fersahlık bir yolculuk da bir adımla başlar.

Hayallerinizin gerçekleşeceği bir hafta dileğiyle… İyi pazarlar.

Not: Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz… 

Yorum Yazın