0Yorum

Güzel Yatırımların Öncüsü

Duvara toslamak azimli olmayan insanların en korkulu rüyasıdır. Yaşamımızda birer engel olarak karşımıza çıkan duvarlara tırmanabilmek için önce sıkıntıların, dertlerin, düşmanların ve ihanetlerin karşısında dimdik durabilmek, sonra da bir kez daha, ikinci kez, üçüncü kez ve dördüncü kez çaba göstermek gerekir. Kimi kişiler, karşılarına çıkan ilk duvarın önünde yollarının bittiğine inanırlar. Kimi kişiler ise duvarın öte yanına geçerler ve hiçbir duvarı umursamadan yollarına devam ederler. Daha fazlasını yapacağım. Ait olmaktan daha fazlasını yapacağım, katılacağım. İlgilenmekten daha fazlasını yapacağım, yardımcı olacağım. İnanmaktan daha fazlasını yapacağım, anlayışlı olacağım. Hayal kurmaktan daha fazlasını yapacağım, çalışacağım. Öğretmekten daha fazlasını yapacağım, ilham vereceğim. Kazanmaktan daha fazlasını yapacağım, kazandıracağım. Vermekten daha fazlasını yapacağım, hizmet edeceğim. Denemekten daha fazlasını yapacağım, başaracağım. Namık Tanık yaşamı boyunca her başarısının daha fazlasını yapmaya, ilkleri gerçekleştirmeye odaklanmış, Ankara’nın çehresinin değişmesinde, yeni bir yüze kavuşmasında büyük emekleri olan son derece başarılı bir iş adamıdır.

ANKARA’NIN ESKİ YÜZÜ

İnsanlarda uzak geçmişi imgeleyen bellek yakın geçmişi imgeleyen belleğe oranla çok daha güçlüdür. Biraz önce tanıştırılan birisinin adını yarım saat sonra anımsamayabilirsiniz ama ilkokul öğretmeninizin adını hiç unutmazsınız. Hele hele uzak geçmişteki imgelerde kötü manzaralar ve anılar varsa unutmak mümkün değil. ABD’nin eski başkanını havanın karanlığında Çankaya bölgesine götürdüğümüzü, Esenboğa yolundaki Türkiye’nin imajına gölge düşüren gecekondu bölgesini göstermemek için ne çabalar sarf ettiğimizi dün gibi hatırlıyorum. Daracık yolda trafiğin ilerlemeyip uçak kaçırdığımız günler pek uzak değil. Esenboğa Havaalanı’na inip Çankaya’ya gelene kadar sanki Afrika ülkesine gelmiş izlenimi beni çok üzerdi. Avrupa ülkelerinde emeklilerin balık tuttuğu göllere çok özenirdim. Şimdi herkesin olta atabildiği devasa Göksu Parkı nefes alanlarından biri oldu. Trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda hiç durmadan, ışıklara takılmadan 7-8 dakikada Gaziosmanpaşa’dan şehir dışına kendimi atabilmenin hayali bile zordu.

YENİLİKÇİ PROJELER

Namık Bey, son yıllarda Ankara’ya yapılan güzel hizmetlerin pek çoğunda imzası olan yaratıcı, çok çalışkan ve titiz bir iş adamıdır. Mütevazı tutumuyla herkesin takdirini kazanmıştır. Balık ve deniz ürünlerine oldukça düşkün olan Tanık ne zaman Trilye’ye gelse kendisini seven ve başarılarına gıpta eden pek çok dostuyla karşılaşmakta ve ilgi odağı olmaktadır. Güler yüzlü tutumuyla herkese karşı sıcak ve samimi davranışlarıyla her zaman takdir toplamaktadır. Namık Tanık, sahibi olduğu Nata firmasıyla alt yapı, üst yapı projeleri, köprülü kavşak inşaatlarında uzmanlaşmış ve bu uzmanlığını uluslararası projelere taşımıştır. Türki Cumhuriyetleri’nde de en özellikli inşaatların yapımına davet edilen Nata Grup yaptığı kaliteli işlerle her zaman göğsümüzü kabartmaktadır.

BALIKLARLA YAŞAYALIM

Ankaralıların en büyük hayallerinden birisi büyük bir akvaryuma sahip olmak ve hafta sonları çocuklarını oraya götürmekti. Bu hasretimizi de sona erdirdi Namık Bey. Denizle yaşatmaya başladı Ankaralıları. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci, dünyanın dördüncü büyük tünel akvaryumu olan Aqua Vega’yı, Nata Alışveriş Merkezi’nde büyük fedakarlıklar göstererek açan Namık Tanık Ankaralıların kalbinde unutulmayacak bir yer edinmiştir. Balık türleri ve iç dekorasyonu ile göz kamaştıran Aqua Vega büyük emeklerin sonucu şehrimize kazandırılmıştır. Nata Vega Alışveriş Merkezi ve Outlet olarak şehir trafiğine girmeden ünlü markaları ucuza temin edebilecek, nefes aldırıcı bir yer oldu Ankara için.

ÇEVREYE DUYARLI

Çevreci tutumu Namık Bey’in en önemli özelliklerinden birisidir. Yenilenebilir ve temiz enerji ile yakından ilgilenip enerji alanında yatırım yapmanın öneminin farkında olarak bu sektörde çalışmalarını sürdürmekte ve jeotermal enerji üzerinde yoğunlaşmaktadır. Günümüzde tıp dünyasında sağlıklı yaşam seviyesini yükseltmek amacıyla kullanılan yöntemler arasında önemli bir yer teşkil eden doğal kaynaklara ilgi her geçen gün artıyor. İzmir Seferihisar İlçesi’nde 5 bin hektarlık bir alanda sürdürülen jeotermal üretim tesisi ile bölgedeki kaynakların hem elektrik, hem konut ısınması, hem de termal turizm yönünde kullanılabileceğine dair önemli işaretler vermektedir. Türkmenistan’da çelik köprü ve tren garı istasyonu, Eskişehir yolu üzerindeki Nata Alfa, Kızılay Sincan metro hattı üzerindeki Nata Delta Alışveriş ve Eğlence Merkezi projesi, Nata Vega konut kuleleri, Nata İncek konutları devam eden projeleridir Nata Holding’in. Nata Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Namık Bey en son dünya devlerinin bulunduğu “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhit” listesinde 148’inci sırada yer alan şirketiyle ne kadar övünse azdır. Rekabetin ve küresel krizlerin zirve yaptığı bir dönemde Ankaralı iş adamının büyük başarısı yeni ufukların açılmasını sağlayacaktır. Yenilikçi bir vizyona sahip olan Namık Tanık doğa aşığıdır. Beton ve betonarme sektöründe, enerji projelerinde, havacılık ve hava taşımacılığında da atakları sürekli devam eden Tanık, başkentimize yakışır hizmetleri vermeye devam etmektedir. Avrupa kentlerinin almak için yarıştığı en büyük kent ödülü olan “Avrupa Ödülü”nün Ankara’ya verilmesinde yaptığı hizmetler nedeniyle büyük emeği geçen Namık Tanık, deneyimlerini şehir hayatına kattığı projelere aktararak işinde sınır tanımayıp, herkesin güvenini kazanarak çok çalışmayı kendine şiar edinmiş bir yapıdadır. Sosyal sorumluluk projelerinde de yapabileceğinin en iyisini yapmayı her zaman kendisine hedef koymuştur. Hasan Tanık İlköğretim Okulu ve Lisesi, Hasan Tanık Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu, Ankara ve Vatan Dershanesi, Yusuf Tanık Ormanı gibi faaliyetleri, toplum için yaptığı değerli hizmetlerden sadece birkaçıdır. İyi bir oyunun son söze ihtiyacı yoktur.

Yorum Yazın