0Yorum

Enerjisi Yüksek Yetenekler

Kimya hocası bir deney sırasında öğrencilerine ders vermek amacıyla “Hiç gözlem yapmıyorsunuz. Ezbere hareket ediyorsunuz. Yaptıklarınızın farkına varın ve ona göre hareket edin,” dedikten sonra masanın üzerinde duran iğrenç kokulu sıvının içine parmağını daldırdı ve ağzına götürdü. Öğrencilerinden de yaptığını tekrar etmesini istedi. Öğrenciler, isteksiz bir şekilde ama karşı gelmemek için söyleneni yaptılar.

Yapar yapmaz da hepsinin yüzlerinde acı dolu bir ifade belirdi. Bunun üzerine öğretmen, öğrencilerini yeniden uyardı:

“Bir daha söylüyorum. Gözlem yapmıyorsunuz. Eğer dikkatli bakmış olsaydınız ağzıma götürdüğüm parmağın sıvıya batırdığım parmak olmadığını fark ederdiniz.”

Atilla Yıldırım, müthiş gözlem yeteneği olan, çalışkan ve enerji dolu bir işadamıdır.

İş hayatındaki başarıları kadar gurme olma özelliği ve yaşam gustosu ile de dikkat çeken Atilla Yıldırım, Ankara’nın renkli simalarındandır.

ENERJİDE UZMANLAŞTI

2006 yılında kurulan Yey Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Atilla Bey, mütevazı tutum ve davranışlarını hiçbir zaman değiştirmemiş, tamamen başarıya odaklanmıştır. Yenilenebilir enerji konusunda uzmanlaşan Yey Enerji, Türkiye’nin enerji açığının kapanmasında rol sahibi olmaktadır. Tırnaklarıyla tırmanarak, çok çalışarak önemli bir konuma gelen Atilla Bey, Türkiye’ye aşık bir insandır. Geçtiğimiz günlerde ülkemize duyulan güvenin göstergesi olarak dünyanın en büyük fonlarından Daiwa Proposal fonunu, Işıkal Hukuk Ofisi ile birlikte Türkiye’ye getirdi. 168 Megawattlık bir enerji üretimi için kontrat aşamasında olduğunu söyleyen Yıldırım, yenilenebilir enerji konusunda şirketinin geldiği seviyeden oldukça mutlu.

ESKİŞEHİR’DE REKOR KIRDI

Geçtiğimiz yılı sabahın erken saatlerinde Eskişehir’e gidip akşam geç saatlerde Trilye’ye gelip dinlenme molası vererek geçiren Atilla Bey,  yoğun temposundan dolayı hiç şikayetçi değil. Bir akşam geldiğinde çok mutlu ve rahatlamış görünüyordu: “Süreyya Bey, yeni bir rekora imza attık. Eskişehir Çifteler’de tam 28 günde 36 Megawatt güneş enerji santrali inşaatını tamamladık. Ülkeye çok önemli bir tesis kazandırdık,” dedi.

Türkiye’nin en önemli konularının başında gelen enerji ihtiyacı kapandığında, ülke ekonomisinin gerçekten uçuşa geçeceğini, cari açığın kalmayacağına inandığını söyleyen Atilla Yıldırım, tüm zor dönemlerde bile umudunu hiç yitirmeyen, her zaman pozitif düşünen, başkalarına da enerji yayan çok özel bir kişiliktir.

İLKLERE İMZA ATTI

Türkiye’nin ilk lisanslı biyokütle santralinin anahtar teslim kabulünü, tarladan inşaat dahil gerçekleştiren Yey Enerji, 3 bin Megawatt üstü lisanslı proje şirket evliliği yaptı. Şu anda inşaat aşamasındaki 3 tane 30-30-35 biyokütle lisans yönetimini başardı. Türkiye’de pek çok bayisi bulunan Yey Enerji, pazar payını hızla arttırmakta ve güçlenmektedir. Saha organizasyonunu yeni bayi katılımlarıyla daha da güçlendiren Yıldırım, doğalgaz ve rüzgar enerjisi alanlarında da yeni piyasa koşullarına göre yatırım kararı alma konusunda temkinli hareket ettiklerini, ülke menfaatlerini hep ön planda tuttuklarını söylemektedir.

Zaman zaman yaptığımız özel sohbetlerde “Başka Türkiye yok,” söylemini sürekli dile getiren Atilla Bey, nevi şahsına münhasır bir insandır. Santral projelerinde hep yenilik peşinde olan Atilla Bey, eski sistemlerle çalışan santrallerin modernize edilmesi ve değişime her kesimin ayak uydurması gerektiğini söylemektedir.

Her geçen yıl Yey Enerji’nin yapılarını daha da güçlendirerek, portföylerini büyüttüklerini ifade eden Atilla Yıldırım, enerji sektöründe önemli bir konuma geldiğini, çok çalışmanın başarının birinci ve en önemli halkası olduğunu söylemektedir.

Sosyal sorumluluk projelerinde ön saflarda her zaman yer alan, kabına sığmayan yapısıyla dikkat çeken, insanlara her zaman yardımcı olmaya çalışan hümanist bir yapısı vardır Atilla Bey’in.

Başarılarını elde etmesinde zarif eşi Simin Hanım’ın büyük etkisi vardır. Ankara Üniversitesi Vakıf Koleji’nde okuyan oğlu Yunus Emre, gastronomiye de oldukça merak sarmıştır. Baba oğulun önemli bir özelliği de fanatik Fenerbahçe taraftarı olmalarıdır. Fenerbahçeli eşofmanlarıyla hiçbir maçı kaçırmazlar.

Kişinin hayatı düşünün rengine boyanmıştır. Bir insanın hayatının akışını belli eden, o insanın hayal gücüdür. Sıradan insanların hevesleri, büyük insanların ise idealleri vardır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın