0Yorum

Enerji Dolu Siyasetçimiz


Yol kenarında yaşayan ve hamburger satan adam zar zor işitiyordu, bu yüzden bir radyosu yoktu. Gözleri bozuktu, bu yüzden gazete okumazdı. Ama iyi hamburgerler satardı. Yolun kenarında durup bağırırdı:

“Bir hamburger alır mıydınız bayım?”

Ve insanlar onun hamburgerlerini alırdı. Ticaretini yürütmek için daha büyük bir fırın aldı. Sonunda oğlu, ona yardımcı olmak için üniversiteden geldi. Ama sonra bir şey oldu. “Baba, radyoyu dinlemiyor muydun?” dedi oğlu. “Gazeteyi okumuyor muydun? Büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Avrupa’nın durumu felaket… Bizim ülkenin durumu ise daha kötü…”

Bunun üzerine adam düşündü, “Eh, oğlum üniversiteye gidiyor, gazeteleri okuyor, radyoyu dinliyor, haklı olmalı.”

Adam böylece aldığı etin ve siparişlerin miktarını azalttı, tabelaları indirdi ve hamburgerlerini satmak için yolun kenarında durmaktan vazgeçti. Satışları bir günde düştü.

“Haklısın oğlum,” dedi. “Kesinlikle büyük bir krizin ortasındayız.”

Yaşamında olumsuzluğa hiç yer vermeyen Barış Aydın, Ankara’nın bağrından çıkmış çok değerli bir iş insanı ve politikacıdır.

Tanıdığım ilk günden beri yüzündeki içten gülümsemesi hiç eksik olmayan Barış Aydın, başkentin önemli dinamiklerindendir. 

ESNAFIN AĞABEYİ

Ankara’da dünyaya gelen ve ilk, orta, lise öğrenimi burada tamamlayan, Ankara tutkunluğunu hiçbir dönemde bırakmayan Barış Aydın, genç yaşta gayrimenkul sektörüyle iş yaşamına başladı.

Çok çalışkan ve yetenekli olma özelliğinin dışında, dürüstlüğü ve insan ilişkilerindeki başarısıyla iş hayatında hızlı bir yükseliş yakalayan Aydın, TBMM’ne milletvekili olarak adım attığı günden beri hiç boş vakit bulamamaktadır.  Sürekli esnaf ziyaretleri yapıp sıkıntılara çare olmakta, sivil toplum kuruluşları ile yakın temas sürdürüp bilgi paylaşımında bulunmakta ve işçilerin sorunlarını dinlemektedir.

ANKARA SEVDALISI

Barış Aydın’ın ilk kurduğu firma, Barışkent Gayrimenkul Projeleri Yatırım Yönetimi, ‘Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza atan ikinci gayrimenkul firması oldu. Ankara’da sayısız gayrimenkul projesini başarıyla yürüttü Aydın. “Ankara tüm güzellikleri hak ediyor” deyip canla başla çalıştı her zaman.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatini çeken genç, başarılı ve inovatif bir iş insanı için politika kaçınılmaz oldu. Genç yaştaki birikimlerinden ülkemizin yararlanması için kolları sıvadı Aydın. Onu sevmeyen hiçbir insana rastlamadım. Kendisine sadık, güçlü bir seçmen kitlesi olduğunu çok iyi gözlemliyorum.

Başkent’te 7’den 70’e herkesin takdirini kazanmak, herkes tarafından sevilmek her babayiğidin harcı değildir. Tam bir halk insanı olan Barış Bey için, işçi ya da memur her kesimden Ankaralı, “Başın düşerse dara, Barış Ağabeyini ara” diyerek kendisine müthiş bir sempati ve sevgi beslemektedirler.

Toplumda korunmaya muhtaç kesimlere, yaşlılara, engellilere, kadınlara, çocuklara yönelik pek çok sosyal sorumluluk projelerinde yürekten aktif rol almaktadır Barış Aydın.

LİDER ve ÖNCÜ KİŞİLİK

İş hayatının tüm yoğunluğuna karşın tırnaklarını kazıyarak zirveye çıkmasını bilen Barış Bey, Amerika Preston Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra da hiç durmadı, hep çalıştı.

Kalbinin temizliği, ruhunun güzelliği, her zaman gülümseyen yüzü onu farklı bir kulvara taşımıştır. İnsanlara yaptığı iyilikler, aldığı dualar onu daima ayakta tutmaktadır.

Eğitimden spora, sanattan modaya pek çok etkinliğe sponsor olup destek vererek birçok kuruluş, vakıf ve dernekten üstün hizmet ve prestij ödülü aldı Barış Bey.

Başkentte birçok kurum ve kuruluşla ortak geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumun her kesimine ulaşabilme yeteneğine sahip olan Barış Aydın, farklı kültür, politik, sosyo-ekonomik yapıdaki insanların ortak takdirini topladı. İnanın her kesimden pek çok fanatiği onu sevgi çemberinin içine almıştır. Lider ve öncü kişiliği iş camiasında alçak gönüllü ve birleştirici yapısı ise toplumda onu çok saygın bir yere taşımıştır. Müthiş bir vizyona sahip Barış Aydın, dünyadaki sosyal, siyasi ve toplumsal hareketleri yakından takip etmektedir. Kitap okumayı seven Barış Bey, genel kültürü çok geniş bir siyasetçidir.

Deniz ürünlerine oldukça ilgili olan Barış Bey, iyi bir aile babasıdır. Yoğun iş temposundan her zaman fırsat yaratıp ailesi ile birlikte yemek yemekten çok büyük keyif almaktadır.

SPOR TUTKUSU

Fit halinden spora ne kadar ilgi duyduğunu anlarsınız Barış Bey’in. Ülke sporu ve sporcusunun gelişmesi için başta Fenerbahçeliler Derneği Asbaşkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, MKE Ankaragücü Spor Kulübü Asbaşkanlığı ve Kongre Üyeliği, Gençlerbirliği Spor Kulübü Kongre Üyeliği, Polis Akademisi ve Koleji Spor Kulübü Genel Kaptanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde aktif rol almıştır.

Türkiye Genç İşadamları Derneği, Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı, Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşlarında önemli üyelikleri bulunan Barış Aydın’ın birçok şapkası vardır. Bu kadar genç yaşta böylesine ses getiren icraatları olmuştur Ankara Milletvekili Barış Aydın’ın.

Barışkent Gayrimenkul’ün sahibi, başarılı iş insanı Barış Aydın’ı siyasete soyunduğu ilk günlerden bu yana hatırlıyorum. Onun inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşünün genişliği ve sevgisinin menzili hiçbir zaman radarımdan kaçmamıştır. Aslında bir liderin büyüklüğünü ölçen ölçeklerdir bu saydıklarım. Hepsi fazlasıyla var Barış Aydın’da.

İyi ki varsınız, iyi ki sizi yıllardır tanıyorum. İnsanların en mutsuz, en olumsuz olduğu dönemlerde gülümseyen yüzünüz moral kaynağı oluyor.

Dünyada hem iyimsere hem de kötümsere ihtiyaç vardır. İkisinden biri olmasaydı dünyada denge kurulamazdı. İyimserler uçağı icat ettiler, kötümserler paraşütü…

Bardakta bir papatya bile olsa, gözünüzün önünde daima güzel şeyler bulunsun. İyi pazarlar.

Yorum Yazın