0Yorum

Eğitim Dünyasının Parlayan Yıldızı

Deniz kenarında bir kasabada yaşayan korkak mizaçlı adamın balıkçılık yapmaktan başka şansı yoktu. Her gün korku ve endişeyle denize açılıyorlardı. Bir gün çok kötü hava koşullarına rastladılar. Limandan çok uzaklaşmışlardı. Günlerce azgın dalgalarla boğuştular ve arkadaşlarının çoğu ölmüştü, kendisi bir tahta parçasının üzerinde baygın bir şekilde bulunmuştu.

Bu olaydan sonra hiç kimse onu tekrar denize açılmaya zorlayamazdı. Bir süre sonra başka bir kasabada fabrikanın birinde gece bekçiliği işi bulmuştu. Ancak şanssızlık bu ya, çalıştığı fabrika iflas etmiş ve yine işsiz kalmıştı. Birkaç geçici iş daha yaptı ama sonunda yine kasabasına geri dönmek zorunda kaldı.

Bu kasabada balıkçılıktan başka yapacağı iş yoktu. Tek servetim dediği limanın yakınındaki tarlasını satarak bir tekne satın aldı. Gerekli tayfaları buldu. Fakat bir türlü denize açılamıyordu. Bir sabah, gece gördüğü kötü bir rüyayı, başka bir sabah hava durumunda fırtına çıkacağı söylendiğini, başka bir sabah annesinin gördüğü bir rüyayı bahane ederek bir türlü denize açılmaya cesaret edemiyordu.

Sonunda yanındaki tayfalar da homurdanmaya başlayınca limandaki teknesinin yanına gitti. Teknesini kontrol ederken bir de ne görsün! Yepyeni teknesinin altı, limanda dura dura çürümüştü.

Nesibe Aydın, cesareti ve girişimci ruhuyla marka olmuş çok değerli bir eğitimcidir.

Yaptığı işi en iyi yapmaya çalışan ve tamamen işine konsantre olan Nesibe Hanım, matematiğe aşık, bu dersi kolay ve zevkli bir hale getiren çok özel bir yetenektir.

ÖĞRETMENLİKLE BAŞLADI

Nesibe Aydın, Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra bir dershanede matematik öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Bir arkadaşıyla “Yeşil” isimli kitap yazdı. Öğretmenliği öyle özenerek ve severek yapıyordu ki çalışmaktan hiçbir zaman yılmadı. Mesleğine başladığı yıllarda eliyle soruları yazıyor, çoğaltıyor ve dağıtıyordu. Sınıfından Türkiye derecelerine giren çocuklar çıkınca farkın fark yarattığı belli oldu.

MATEMATİĞİ SEVDİRDİ

Matematik dersi okullarda pek sevilmez, pek çok öğrenciye ilginç ve çekici gelmez. Sıkıcı ders kitaplarından bunalan öğrencilere matematiği sevdirmek için o zamanın imkanları ile renklendirip şekillendirdi. Kitapların beğenilmesini sağladı Nesibe Hanım. Öğrencilerin severek matematikle ilgilenmesine büyük emek harcadı.

Son derece kültürlü, kendini yetiştirmiş, çok kitap okuyan mütevazı tavırlarıyla öne çıkan Nesibe Hanım, en karmaşık problemleri bile anlaşılır şekilde oluşturmadaki sırrının çok kitap okumak olduğunu söylemektedir. Matematik ders kitabı yazarak eğitim dünyasının parlayan yıldızı olan Nesibe Aydın, bunca başarıya rağmen henüz yolun başında olduğunu söyleyip hayalindeki yeni yatırımları gerçekleştirme çabası içerisindedir.  

ÜNİVERSİTE KURMAK İSTİYOR

Anaokulundan liseye kadar adını verdiği okulları açarak başkentimizde herkesin ismini duyduğu, başarılı iş insanı Nesibe Aydın’ın hayali üniversite kurmak. Ekip çalışmasına çok önem veren Nesibe Hanım okulların yönetimini oğlu Mirkan ile birlikte yapıyor. Kendisini iyi yetiştirmiş, vizyon sahibi çok özel bir insan olan Mirkan Bey, annesine işlerinde büyük destek oluyor.

Kaliteli tıp, mühendislik ve sosyal bilimleri içeren üniversiteyi Ankara’da kurmayı düşünen Nesibe Hanım, gerçekten eğitim için yaratılmış. İnsanlara faydalı olmayı kendine şiar edinmiş ve bilimin gösterdiği yoldan ilerlememiz gerektiğine inanıyor.

En kıymetli öğretmenleri ekibine kattıktan sonra onları yetiştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Aydın, birebir öğrenci takip programıyla da Ankara’da zirvedeki yerini uzun yıllardır korumakta.

Okullarında unvanı, statüsü ne olursa olsun hiçbir veliye ve öğrenciye ayrıcalık tanımadıkları için her öğrenciye eşit olduğunu hissettiren bir yapı içinde çalıştıklarını anlatan Nesibe Hanım, eğitim psikolojisi ile de bir hayli ilgilenmiş.

Eğitim sistemi ve müfredatın sık sık değişmesi sorunundan yakınan Nesibe Hanım, kitapların çöpe gitmesinden şikayetçi. Mevcut müfredata göre yapılan kitaplar, müfredat değiştiğinde ekonomik anlamda zarar oluşturduğunda oldukça üzülüyor.

KUTSAL MESLEK

Ailemdeki tüm kardeşlerim Milli Eğitim camiasından emekli. Ortanca ağabeyim uzun yıllar İstanbul’da emeklilikten sonra bir dershanede matematik öğretmenliği yaptı. Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu bilirim. Çocuklarımızın başarısı öğretmenlere bağlıdır. Öğretmenlere de “Severek yapabileceklerse bu işi üstlensinler” diye nasihatte bulunan Nesibe Hanım’ın lise matematik ve geometri öğretmeni olarak başladığı eğitim yolculuğunda yazdığı ilk kitabı “Yeşil” 30 yıl boyunca okullarda kaynak kitap olarak okutuldu. Nesibe Aydın Okulları Türkiye’nin dört bir yanına yayılıyor. Konya, Antalya, Kocaeli, Mersin, Diyarbakır, Gaziantep ve ileride umarım Türkiye’nin 81 vilayetine eğitim ordusu ile ülkemizin gelecekteki yöneticilerine büyük bir hizmet götürür Nesibe Hanım.  

Başkentten Türkiye’ye yayılan bu değerli eğitim markasının yaratıcısı Nesibe Aydın Hanımefendi ile Trilye’de yakın dostları ile balık yerken zaman zaman karşılaşırız. Onunla gurur duyuyor ve yolunun her zaman açık olmasını diliyoruz.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar. İyi pazarlar.

Yorum Yazın