0Yorum

Doğuştan Girişimci Olanlar

Bir ulusun damak tadı alışkanlığını değiştiren ve kurduğu imparatorluk sayesinde milyoner olmayı başaran Albay Sanders’i tanıyor musunuz?

İşe ilk başladığında bir kızarmış tavuk tarifinden başka sermayesi olmayan yaşlı bir emekliydi. Hepsi bu kadar.

Otoyol başka bir yere taşındığından iflas edecek olan küçük bir lokantanın dışında başka bir şeye sahip değildi. İlk sosyal güvenlik çekini aldığında, kızarmış piliç tarifini satarak para kazanıp kazanamayacağını görmeye karar verdi. Aklına gelen ilk çare, lokanta sahiplerine tarifini satarak onlardan piliç başına para almaktı.

Başlangıçtaki gelişmeler onu hemen yıldız yapmadı. Geceleri arabasında yatarak, kendisine destek olabilecek birilerini bulabilmek için tüm ülkeyi dolaştı. Fikirlerini değiştirerek kapıları çalmaya devam etti. Tam 1009 kez ters yüz edildikten sonra mucizevi bir şey oldu. Birisi “Evet” dedi. Artık Albay işindeydi. Böylece hepinizin kemiklerine kadar yiyebildiği lezzetli Kentucky Fried Chicken doğdu.

Albay Sanders eyleme geçebilecek bir kararlılığa sahipti. En çok istediği sonuçları oluşturabilecek kişisel gücü vardı. Bin kez “Hayır” cevabını almasına karşın, bir gün birisinin “Evet” diyeceğine olan mutlak inancı ve kendisini bir sonraki kapıyı çalmaya yöneltecek iç iletişimini sağlama yeteneği vardı.

Çok değil bundan 20 yıl önce Ankara’daki restoran sayısı bir elin parmakları kadar azdı. Yurt dışına gidip gelenler ballandıra ballandıra oradaki restoranları, İtalya’da yedikleri pizzaları anlatıp dururlardı. Hatta yeme içme konularında sohbeti paylaşacağınız insan sayısı bile çok azdı.

Bülent Yergin, girişimci ruhu, cesareti, gastronomiye olan ilgisiyle Ankara’daki yeme içme hayatının kıvılcımlarını ilk ateşleyen kişidir. Bir de yakın dostu Metin Terzi’yle kafa kafaya verince çok güzel konseptler yarattı.

 

TADIM PİZZA

Bülent Yergin, bana da emekli olup kendi işimi kurarken inanılmaz cesaret verdi. Bugünlere gelmemde önemli bir katkısı olduğunu yadsıyamam.

Geleneksel Türk damak tadını çok iyi bilen Bülent Bey, pazarda dev, çok uluslu şirketlerin pizzaları cirit atarken Tadım Pizza’yı yarattı ve aradan uzun yıllar geçmesine rağmen eskimeyen tat olarak kalmasını sağladı. Ankaralılar Tadım Pizza gibi kaliteli bir markayla çok önceleri tanışma şansını yakaladılar.

Henüz Türkiye’de hiç yemek blogu yokken ilk teklifi Bülent Bey’den aldım. Yenilikçi kafa yapısı, kurduğu hayalleri bir süre sonra hayata geçirme tutkusu onu hep farklı kılmıştır.

Sürekli okuyan, sürekli gezen, beynini hep girişimciliğe çalıştıran çok farklı bir insandır Bülent Yergin.

EGE GÜNLÜĞÜ

Ankara’da yıllardır sebze, zeytinyağı, meze konularına kafa yoran Bülent Bey, yine Ege’deki bir olaydan etkilenerek Ege’yi Ankara’ya getirdi. Ege Günlüğü’nde lezzetli mezelerini Ankaralılar’a sunuyor. Yergin, dördüncü şubenin açılacağı müjdesini de veriyor.

Yakında yine dünyaca ünlü bir karikatüristin temasını Türkiye’ye yaymaya hazırlanıyor. Şimdi de burger markası yaratmak için kollarını sıvadı. El attığı her işte başarıyı yakalayan Yergin’in içindeki çocuk hep yepyeni konseptler yaratmak için çabalamaktadır.

Marka oluşturma, fizibilite, hesap analizi ve bilgi yönetimi konularında deneyim sahibi olmayan yatırımcıların profesyonel danışmanlık hizmeti alarak sektöre yeni adım atarken yanlış işler yapmamasını sağlıyor. Allah onu bu işler için yaratmış. AVM’de bir yer mi kiralanacak ya da yeni bir yerleşim merkezinde bir şube mi açılacak, bunların kararını vermede Bülent Bey’in pratikliği çok üst düzeydedir.

Şimdiye kadar 20’nin üzerinde markanın oluşumuna imza atan danışmanlık firması By-Rest’in Genel Müdürü Bülent Yergin ve Projeler Koordinatörü Metin Terzi ilk günlerindeki heyecanlarıyla sektörün her konuda zenginleşmesi için büyük çaba sarf etmektedirler.

Titiz, inançlı ve inatçı çalışma tarzıyla sürekli yenilikler peşinde koşan Bülent Bey’in başarılı faaliyetlerindeki bir diğer yardımcısı eşi Betül Hanım’dır. Onu alışverişte, restoranına tek tek ürün seçerken, mutfakta ve işletmesinin her köşesinde görebilirsiniz.

Geçtiğimiz akşam Ankara’nın bir başka başarılı işadamı Serdar Eker ile yeme içme üzerine sohbetlerde bulunan Bülent Yergin, Ankara’nın son 20 senesini çok güzel özetledi. Herkese yardım etmek için çaba sarf eden, başkalarının yanlış kararlar vermemesi için uğraşan, kalbi temiz, çok değerli bir insandır Bülent Bey. Eğer Bülent Bey ile tanışıp yiyecek sektörü üzerine bir şeyler konuşmaya başlıyorsanız mutlaka yeni bir marka oluşumunun içerisindesinizdir.         

Bazıları her şeyi olduğu gibi görür, “Niçin?” diye sorar. Bazıları da hiç var olmamış şeyleri düşünür, “Neden olmasın?” diye sorar.

İşte Bülent Yergin, Ankara’da “Neden olmasın?”ları sürekli oluşturan yaratıcı bir işadamıdır.

Eğer bir fırsatla karşılaştığınızda hazırlıklıysanız bilin ki sıçrama tahtasındasınız. İyi pazarlar.

Yorum Yazın