0Yorum

Doğrulardan Şaşmayan İnsanlar

 

Yaşlı adam kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran iki köpeği izliyorlardı. Köpeklerden biri beyaz, diğeri siyahtı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde boğuşup duruyorlardı.

Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu, yanından ayırmadığı iki iri köpekti bunlar. Çocuk, kulübeyi korumak için biri yeterli gözükürken niye ötekinin de olduğunu, hem niye renklerinin illa da siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık.

   O merakla sordu dedesine. Yaşlı reis, bilgece bir gülümsemeyle torununun sırtını sıvazladı:

   “Onlar,” dedi “Benim için iki simgedir evlat.”

   “Neyin simgesi?” diye sordu çocuk.

   “İyilik ve kötülüğün simgesi. Aynen şu gördüğün köpekler gibi iyilik ve kötülük içimizde sürekli mücadele eder durur. Onları seyrettikçe ben hep bunu düşünürüm. Bu yüzden yanımda tutarım onları.”

Çocuk, sözün burasında mücadele varsa kazanan da olmalı diye düşündü ve her çocuğa has, bitmeyen sorulara yenisini ekledi:

   “Peki sence hangisi kazanır bu mücadeleyi?”

   Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa:

   “Hangisi mi evlat?”

   “Ben hangisini daha iyi beslersem o kazanır.”

Doğan Karataş, yaşamı boyunca hep iyilikleri beslemiş, çok değerli bir işadamıdır. 1988 yılında kurulan Doğan Karataş İnşaat’ın sahibi olan Doğan Bey’i çok uzun yıllardır tanırım. Mütevazı tavırları, sadeliği, temiz yüreği, insancıl davranışları onu farklı kılan özelliklerinden sadece birkaçıdır.

BAŞARILI İNŞAATÇI

Titizlikle yürüttüğü inşaat işleri Doğan Bey’in her zaman tercih edilmesini sağlamıştır. Binaların insanların yaşam alanı olduğunu ve günün çok büyük bölümünü geçirdiklerini düşünerek hareket eden Karataş, detaycı, ince ayrıntıları hiçbir zaman atlamayan, çok çalışkan bir insandır.

Bursa İznik Devlet Hastanesi’nden, Erzurum Teknik Üniversitesi Eğitim Binasına kadar, Kayseri Tomarza Devlet Hastanesi’nden, Tekirdağ Saray 75 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımına, yurdun dört bir yanında kurduğu şantiyelerle başarılı işler çıkaran Doğan Bey, her zaman tercih edilenlerin başında gelmektedir.

Yaptığı her işte farkındalık yaratan, hiçbir zaman günübirlik düşünmeyen, 100 metre koşucusu değil maratoncu olduğunu ifade eden Doğan Karataş, bu nedenle de her zaman başarıyı yakalamıştır.

VEFALI DOST

Dostlukları uzun süreli ve ölümsüz olan gerçek bir Anadolu evladıdır Doğan Bey. Yakın dostları ünlü işadamı Sezai Bilekli ve Tahsin Gürboğa ile uzun yıllardır balık sofralarında sohbet etmekte, iş yemeklerinde birlikte olmaktadırlar. Bir gün bir insanı kırdığını, yüksek sesle tartıştığını işitmedim. Kendisine bu yüzden büyük saygı duyulmaktadır.

Doğan Bey Anadolu’nun bağrından çıkıp çok büyük işler elde etmesine karşın asla özünden, geleneklerinden bir şeyler kaybetmemiş, yüreği ülke sevgisiyle dolu olan, büyüdüğü toprakları asla unutmayan, oralardan hiç kopmayan, örnek bir işadamıdır. Uzun ömürlü dostlukları, kendisine yapılan iyilikleri unutmama özelliği onun vefalı bir insan olmasının en büyük özelliğidir. Gerçek arkadaşları arasına hiçbir zaman mesafe sokmaz. Yaşadığı deneyimleri hep paylaşır. İlgi, sevgi ve güven sözcüklerinin ne anlama geldiğinin Doğan Bey’den öğrenilmesi gerektiğini çok iyi bilir çevresindeki dostları.

VERGİ REKORTMENİ

Doğan Karataş, gerçekten bir dürüstlük abidesidir. Paylaşmayı seven, kazandığını harcamasını bilen ve devlete olan yükümlülüklerini sonuna kadar yerine getiren bir işadamıdır.

Firmasını açtığında yaptığı ilk iş, beş derslik bir okul olan Doğan Bey sosyal sorumluluğa oldukça önem verir. Son derece yardımseverdir, insanları mutlu etmek, yaralar sarmak hayatının vazgeçilmezleridir. Davranışlarında her zaman saygılı olmayı, konuşmalarında doğru, işinde ciddi olmayı düşünen Doğan Karataş, kazancı gördüğünde düşündüğü şey adalettir. On kardeş oldukları için Onkar adında başka bir firması daha olan, memleketi Ağrı’da vergi rekortmenleri listesinin başlarında da gördüğümüz Doğan Bey, ülkemizde istihdam sağlayan, gurur duyduğumuz ve yolunun her zaman açık olmasını dilediğimiz nadide bir insandır.

Yapabildiğiniz ya da düşleyebildiğiniz her neyse başlayın. Cesaretin dehası, kudreti ve büyüsü vardır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın