0Yorum

Doğru Örnek Olanlar

Oklahama’da güneşli bir cumartesi öğleden sonrası Bobby Lewis isimli baba, iki küçük oğlunu mini golf oynamaya götürmüş. Biletçiye yaklaşmış ve “Biletler kaç para?” diye sormuş.

Biletçi: “Büyükler üç dolar, daha doğrusu altı yaşından büyükler üç dolar. Altı ve altı yaşın altındakileri bedava alıyoruz. Çocuklar kaç yaşındalar?” diye yanıt vermiş.

“Küçük üç, büyük yedi yaşında. Sanırım size altı dolar vereceğim” demiş Lewis.

Biletçi: “Bayım siz piyangodan para falan mı kazandınız? Üç dolar kara geçebilirdiniz. Büyüğün altı yaşında olduğunu söyleyebilirdiniz. Ben nereden anlayacaktım?” diye yorumda bulunmuş.

Bobby ise: “Evet, bu doğru olabilir ama çocuklar doğrunun ne olduğunu biliyorlar” demiş.

Mustafa Güngör’ü Trilye’nin açıldığı günlerden beri tanırım. Yaklaşık 17 yıl gibi bir süredir, dürüstlüğünü, örnek davranışlarını hep gözlemlemişimdir.

1989 yılında genç bir mühendis olarak kurduğu Güngör Elektrik, bugün Türkiye’de kurulu 533 trafo merkezinden 75’inin altına “Türk Malı” imzası atmıştır.

ULUSLARARASI PAZARDA GÜÇLÜ

Mustafa Güngör, İNTES’in tek elektrik mühendisi üyesi. Birkaç kez havaalanlarında ters saatlerde yurt dışı faaliyetleri için seyahat ederken karşılaştığım Mustafa Bey, gerçekten çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, mütevazılığı ile toplumda örnek bir işadamıdır. Enerji politikaları ve sektöre yansımaları ile ilgili zaman zaman görüş bildiren Mustafa Bey, Türkiye aşığı bir insandır. Ülkemize döviz kazandırmak için büyük çaba sarf etmektedir. Sektörde yaşanan veya yaşanacağını öngördüğü tüm olumsuz koşullara rağmen rekabet gücünü koruyan Güngör Elektrik, kaptanı Mustafa Güngör ile fırtınalı havalarda bile gemiyi her zaman limana yanaştırmayı başarmıştır. Kendisi gibi elektrik mühendisi Hamdi Aydınlı ve elektrik teknisyeni Fatih Çerçil ile birliktelik yapınca sinerji oluştuğunu söyleyen Güngör, paylaşmayı çok seven, sosyal sorumluluk projelerinde hep ön sıralarda yer alan bir yapıdadır.

AİLESİNE DÜŞKÜN

Hemen hemen her pazar ailesiyle Trilye’de balık yemeye gelen Mustafa Bey, sade yaşamayı sever. Sağlığına dikkat eder, asla maddi konuları ön planda tutmaz. Kaliteli işlerdeki başarısı tartışılmazdır. Bu özellikleri de onun başarılarını sürekli yukarılara taşımaktadır.

İletim tesisleri alanında sadece Türkiye’de değil yurt dışında da akla ilk gelen firmalardandır Mustafa Bey’in Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Güngör Elektrik. Elektrik üretim, iletim ve dağıtım tesisleri, müteahhitlik, mühendislik, malzeme, imalat ve ticaret işletmesi, bakım ve diğer hizmetleri yapan Güngör Elektrik Türkiye’nin gurur kaynağı firmalardan biridir.

ÇOK ÇALIŞKAN

Mustafa Bey’in en önemli özelliklerinden biri çok çalışkan olmasıdır. Kendisinde bulunan özellikli nitelikler onu her zaman farklı kılmıştır. Prensip sahibidir ve alanında da gerçek bir duayendir.

Bu denli başarılarında en büyük desteği zarif eşi Gülin Hanım ve çocukları Ayşegül ile Can’dır.

Ekip çalışmasına büyük önem veren Mustafa Bey, sektörde 30 yılı aşkın bir süredir emin adımlarla yürümektedir. Esnek proje yönetimi, çözüm odaklı ilişkiler, değişime açıklık ve yenilenmeyen yenilir ilkesine bağlı olan inanç onu farklı bir kulvara taşımıştır. Sektörde önemli bir oyuncu olma misyonuna sahip olan, ilkelerinden asla ödün vermeyen, her türlü teknik ve ticari rekabete her zaman hazır olmak vizyonu ile hareket eden Güngör Elektrik’in patronu Mustafa Bey, ülkemizin dünyanın en sorunlu coğrafi bölgesinde yer aldığını; ekonomik, sosyal ve politik krizlerle sürekli karşılaşılabileceğini, krizleri her zaman fırsata çevirmek için hazırlıklı olunması gerektiğini, sorun varsa her zaman çözümün de olabileceği konularını sık sık gündeme getirmektedir. Üretmeye, çalışmaya devam ederek ülkemizin her türlü sorunun üstesinden gelebileceğini söyleyen Mustafa Bey, en karamsar zamanlarda bile pozitif enerji yayarak herkese moral verir. Yolun her zaman açık olsun. Siz var oldukça ülkemiz de her zaman var olacaktır.

Yalnız kendisini düşünen insan, yumurtasını pişirmek için komşusunun evini yakar. İyi pazarlar.

Yorum Yazın