0Yorum

Çok Uzaklardaki Başarılar

Ünlü yazar Candis Fancher, hayata yön veren öykülerden biri olan Bandocu Başı’nı şöyle anlatır:

“Daha on üç yaşında olmama karşın kendime oldukça güvenen bir çocuktum. Bu nedenle de o yıl küçük kasabamızın davul ve borazan topluluğu “The Apple Arrows” bandosunun önünde yürümeye gönüllü oldum.

Çubuk çevirme konusunda pek iyi değildim. Yürüyüş çalışmalarında da tökezlememe karşın jimnastik becerilerim nedeniyle bu önemli görevin bana verildiğini düşünüyordum.

Sonunda büyük yürüyüş günü geldi ve ben çubuğumu atmaya, çevirmeye bandomu kalabalık yürüyüş yolu boyunca yürütmeye başladım. Ailem, arkadaşlarım hatta en sevdiğim öğretmenlerim bu yeni görevimde beni alkışlamak için gelmişlerdi. Bu benim için çok büyük bir deneyimdi, düşümün gerçekleşmesinin tadını çıkarıyordum.

Birden omzumda sert bir el duyumsadım ve kulağımın dibinde rahatsız edici bir ses duydum. Bu el ve ses bando müdürüne aitti. Beni tam zamanında çevirmişti. Ben de böylece bandonun iki blok ötesindeki yöne doğru ilerlediğimi görebildim.

O gün aldığım derslere gelince:

  1. Kendinizi ciddiye almayın.
  2. Lider olabilmek için içgüdü ve kendini beğenmişliğin ötesinde şeyler gerekir.
  3. İyi bir lider, okların doğru yönü gösterdiğinden emin olmak için arada sırada arkasına da bakar.
  4. Ne kadar koşarsanız koşun, ters yönde ilerleyen bir grubu yakalamanız zordur!”

 

Özgür Zorlu, toparlayıcı, lider, iş insanı gibi pek çok vasıfları üzerinde taşıyan, küçüklüğünden beri Singapur, Malezya ve Endonezya gibi Uzak Doğu ülkelerinde büyük başarılara imza atmış bir değerimizdir.

İSTANBUL CORNER

Doksanlı yıllarda Singapur ve Malezya’ya her gittiğimde AVM’ler dahil restoranlarda yaygın palm-oil kokusu ve yerel yemeklere olan ilgimin azlığı yüzünden Özgür Bey’in merhum babası Ali Zorlu’nun Singapur’un en işlek yerindeki İstanbul Corner isimli döner dükkanı hep kurtarıcım olurdu. İskenderunlu Ali Bey, bölgede iyi bir isim yapmıştı. Hastalık derecesinde Fenerbahçeliydi. Singapur’dan Fenerbahçe maçlarına gelirken hiç üşenmezdi. Çocukları Özgür ve Sezai babalarının yanında geçerli bir çıraklık eğitimi gördüler. Bir taraftan da kendilerini yetiştirdiler. Restoran işletmeciliği, halıcılık gibi işlerden bugün dünyanın pek çok ülkesinde yatırımlarıyla adından bahsettirir oldu Özgür Bey.

TURKUAZ RESTAURANT

Özgür Zorlu, ağabeyi Sezai Zorlu’nun işlettiği Turkuaz Restoran’ın da yaratılmasında büyük emek verdi. Babasından aldıkları el ayarı ile yeme içme sektöründe zirve yaptılar. Turkuaz, Jakarta’nın en iyi restoranları arasında gösteriliyor, ödüller alıyor. Ünlü Tatler dergisinin Genel Yayın Yönetmeni merhum Maria Lukito, buradan hiç çıkmaz ve övgü dolu yazılar yazardı. Uzak Doğu’da Türk mutfağını sevdirmek her babayiğidin harcı değil. Endonezyalıların Türklere karşı sevgisi ve ilgisi büyük ama yine de zoru başarıp Turkuaz Restoran’ı, 250 milyonluk Endonezya’da tanıttılar. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Böyle bir başarıya şapka çıkartacaksınız. İskenderunlu olmanın etkileri hemen gözleniyor. Çünkü Antakya mutfağı tek başına meydan okuyan bir mutfak.

 

HİNDİSTAN’DA FABRİKA

Gelenekleri çok iyi okuyan, iki hamle sonrasını gören bir iş insanıdır Özgür Bey. Ondaki girişimci ruh, tüm gençlere örnek olabilecek niteliktedir.

Hindistan’da kına fabrikası sahibi olan Özgür Bey, Irak’tan Pakistan’a kadar dünyanın dört bir yanına ürünlerini pazarlamaktadır. Halı konusunda dünya çapında bir uzman olan Zorlu, Türkiye’de yumurta çiftliği sahibi ve ayrıca ihracat ve ithalat şirketi var. Uzak Doğu’nun önemli sermaye grupları ile yakın dostluklarla Türkiye’ye döviz kazandırma çabası içerisinde olan bir Anadolu evladıdır Özgür Zorlu.

VEFALI İNSAN

Türkiye’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü kalp damar cerrahı ve varis konusunda ünü sınırların ötesine taşan Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç’ın da çok yakın dostu olan Özgür Bey, sık sık Türkiye’ye gelir, dostlarını ziyaretlerde bulunur. İnsanlara yardım etmeyi çok sever, hayırsever ruhu vardır. Memleketi İskenderun’u hiçbir zaman unutmaz. Sosyal sorumluluk projelerine çok önem verir. Türkiye’nin geleceğine olan inancı ve ülke sevgisi ile dolu yüreğini çok iyi bildiğim, küçük yaşlardan tanıyıp başarı grafiğini izlediğim genç girişimci Özgür Zorlu ile ne kadar gurur duysak azdır. Tırnaklarıyla kazınıp yakalanan başarı anlatılmak isteniyorsa işte en iyi örnek Özgür Zorlu’dur.

Sinir dili programlaması (NLP) konusunda uzman olan Dr. Harry Alder, başımıza gelen olayların niteliğinin, bizim onları yorumlayış şeklimize göre değiştiğini söylüyor. Ve bunun zamanla oluşan bir alışkanlığın sonucunda gerçekleştiğinden bahsediyor.

“Yağmur yağdıktan bir süre sonra toprağın üzerinde yağmurun ilerleyeceği kanallar oluşur. Daha sonraki yağmurlarda sular hep bu kanallardan akar. Beynimizde de bu tür yağmur kanalları vardır. Herkesin beynine aynı yağmur yağar fakat ayrı kanallara gider.”

Özgür Bey’in kanalları hep pozitiftir. Düşünceleri, sözleri, davranışları, alışkanlıkları hep olumludur ki o yüzden önemli bir değerdir.

Dünyada büyük başarıların sahipleri küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını gösteren kişilerdir. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın