0Yorum

Çekirdekten Yetişen Genç Yetenekler

Bir zamanların ilginç etkinliklerinden birisi, köpek dövüşü, horoz dövüşü gibi itici olmayan eğlenceli kurbağa yarışı düzenlemekmiş.

Kurbağalara kısa bir parkur verilirmiş ve parkurun sonunda çok yüksek bir kulenin tepesine çıkmaları istenirmiş. Arkadaşlarını izlemek için toplanan kurbağaların tezahüratlarıyla yarış başlarmış!

Gerçekte seyirciler arasında hiçbiri yarışmacıların kulenin tepesine çıkabileceğine inanmıyormuş. Mırıldanmalar başlamış, “Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!”

Yarışmaya başlayan kurbağalar kulenin tepesine ulaşamayıp dökülmeye ve yarışı bırakmaya başlamışlar, içlerinden bir tanesi inatla ve yılmadan kuleye tırmanmaya çalışıyormuş.

Seyirciler bağırıyorlarmış: “Zavallılar! Hiçbir zaman başaramayacaklar!” 

Sonunda, bir tanesi hariç, diğer kurbağaların hepsinin ümitleri kırılmış ve yarışı bırakmışlar. Ama kalan son kurbağa büyük bir gayret ile mücadele ederek kulenin tepesine çıkmayı başarmış. Diğerleri hayret içinde bu işi nasıl başardığını öğrenmek istemişler. Bir kurbağa ona yaklaşmış ve sormuş bu işi nasıl başardın diye. O anda farkına varmışlar ki kuleye çıkan kurbağa sağırmış!

Özgür Peker, kendi işine odaklanıp genç yaşta başarıyı yakalayan çok değerli bir işadamıdır. Yaptığı her işte ve özel hayatında hep farkındalıkları olan Özgür Bey, başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmanarak çıkmıştır. 

SİİRT İLE BAŞLAYAN DOSTLUK

 Pekerler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Özgür Peker, Bitlis doğumludur. Firmanın temelleri bu ilde 1957 yılında atılmıştır. 1980’li yıllarda Ankara’ya göç eden ailenin reisi Maşallah Bey’i de uzun yıllardır tanırım. Çok saygın, dürüst bir işadamıdır. Oğlu Özgür Bey, bayrağı daha yüksek zirvelere taşımaktadır. 1990’lı yıllarda Milli Savunma Bakanlığı’nın projelerini hayata geçirerek kısa sürede adını duyurdu Pekerler İnşaat. Siirt’te görev yaptığım yıllarda ilin hareketliliğinden ihtiyaç doğan modern bir askeri gazino ihalesini kazanınca yakinen tanıdım firmayı. Harama el uzatmayan, dürüst yoldan asla sapmayan bir tutum içerisinde olan Pekerler İnşaat’ın taahhüt ettiği süreden önce teslim ettiği askeri gazino, o yıllarda şehrin en modern binası olmuştu. Şehirde büyük bir su sıkıntısı ile mücadele verildiği yıllarda çok zor koşullarda taahhüdünü yerine getiren firma hiçbir kaliteden ödün vermeden, gerektiğinde cebinden para harcayarak tugayın acil ihtiyacı olan askeri gazinoyu teslim etti.

İNŞAATIN TOZUNU YUTTU

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde doğan Özgür Peker, öğrenimine Bitlis’te başladıktan sonra Ankara’da devam etti. Daha sonra Newford Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Akabinde şirketin en alt kademelerinde işe başlayarak deyim yerindeyse inşaatın tozunu yuttu. Zamanla tüm mevkilerde çalışarak sektörde engin bir tecrübe edindi. Eğitimli ama çekirdekten yetişen çok iyi bir inşaatçı. Kısa zamanda Türkiye’nin güvenini kazandı. Özellikli ihalelerde hep tercih sebebi oldu. Giyiminden ayakkabı boyasına kadar olan titizliği özel yaşamında da farkedilen Özgür Bey’i Trilye’nin açıldığı ilk yıllardan beri tanırım.  

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde, 1998 yılında şirketin yaptığı kardiyoloji bölümü dillere destan olmuştu. Büyük bir titizlikle yapılan hastane inşaatında deprem olduğunda bile doktorların ameliyathanede depremi hiç hissetmeden işlerine devam edebilecekleri teknoloji kullanıldı. Bir yıl sonraki büyük depremden haberi olmayan firma, hep geleceği düşünen, vizyon sahibi ve asla günübirlik iş yapmayan bir tutum içindedir.

İnşaat sektöründe deprem izolatör modüllerini en iyi uygulayan Pekerler İnşaat’ın genç Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Peker, Anadolu’nun bağrından çıkmış ama geleneklerini asla terketmeyen çok özel bir insandır. Saygıdeğer babası Maşallah Bey, kendisi gibi ülkemize böyle bir evlat yetiştirdiği için onunla ne kadar gururlansak azdır.

İZMİR’E DEV PROJE

Yeme içme gustosunu, yaşam felsefesini, giyim tarzını ve inşaat alanındaki müthiş başarılarını büyük bir gıpta ile takip ettiğim, vizyon sahibi, genç işadamı Özgür Peker, iki hamle sonrası için de isabetli tahminler yapmaktadır. Sektörde yarım asra yaklaşan bir başarı hikayesinin yeni nesil patronu Özgür Bey’in başında bulunduğu inşaat grubu, bu süre içerisinde ülkemizin dört bir yanında konut, otel, hastane, orduevi ve AVM’ler gibi projeleri tamamlamıştır. Yaptıkları işler hep düzgündür. Arkasından güzel sözler işitmişlerdir. İşleri bittikten sonra da yakın takiple sonuna kadar taahhütlerini yerine getirmektedirler. Taahhütleri olmasa bile Anadolu insanının zengin yüreğini yansıtarak her zaman sürekli bir güven tesis etmişlerdir. İzmir’de dev bir projeye başlayan Özgür Peker son derece araştırmacı, yenilikçi, kendini geliştiren, okuyan, gezen bir insan. İzmir’in en özel yerinde yapacakları  “Alsancak İzmir Projesi”nin yeşil alanları ve kentin dinamiklerini bozmadan tamamlanması için kolları sıvadı Özgür Bey. Herkese açık 24 dönümlük tabiat parkı, otel, okul ve rezidansın da yer aldığı proje ses getirecek gibi.

Dostlukları, sosyal sorumluluk projelerinde ön saflarda yer alan tutumu, efendiliği, ailesine düşkünlüğü, kendisi gibi vizyon sahibi arkadaşlarıyla kurduğu yakın ilişkileri Özgür Peker’i hep farklı kılmıştır. Yükseldikçe mütevazılaşan, insani değerlere çok önem veren Özgür Bey, gelecek için umut vaat eden, Anadolu’nun önemli bir değeridir.

Hiç kuşkusuz, hayatın sunduğu en iyi ödül, yapmaya değer bir işte çok çalışma fırsatıdır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın