0Yorum

Başkent'in Renkli Siması

1940’lı yıllarda Notre Dame takımının orta saha oyuncusu olan Szymanski bir davada tanık olarak dinlendi. Hakim sordu: “Bu yıl Notre Dame takımında mı top koşturuyorsunuz?” “Evet efendim.” “Hangi pozisyondasınız?” “Orta sahada oynuyorum efendim.” “Orta sahada ne kadar iyisiniz?” Szymanski yerinde kıpırdadıktan sonra, “Efendim ben Notre Dame’ın şimdiye kadarki en iyi orta saha oyuncusuyum.” Mahkeme salonunda yerini almış olan antrenör Frank Leahy şaşırdı, Szymanski hep alçakgönüllü, kendi değerini pek takdir etmeyen bir futbolcuydu. Sorgulama bittikten sonra Szymanski’yi bir köşeye çekti ve neden öyle söylediğini sordu. Syzmanski kıpkırmızı oldu, “Bunu söylemek zoruma gitti aslında. Ama kutsal kitap üzerine yemin ettiğimden gerçeği söylemek zorundaydım” diye yanıt verdi. 

Avukat Yavuz Selim Sarıibrahimoğlu, kıvrak zekasıyla aynı anda birden fazla işi yürütebilen, Başkent’in renkli simalarındandır.

Ankara’daki pek çok etkinlikte karşınıza çıkan, sosyal yönü oldukça kuvvetli bir insan olan Selim Bey, soyadıyla aynı adı taşıyan hukuk bürosunun sahibidir.

ULUSLARARASI HİZMET

Kendi alanındaki uzmanlığını uluslararası alanda da kanıtlamış olan Selim Bey’in hukuk bürosu bünyesinde Çince, İngilizce, İspanyolca, Almanca ve Fransızca dillerinde hizmet verilmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Avusturya ve Meksika gibi ülkelerin resmi avukatlığını üstlenen Dr. Yavuz Selim Sarıibrahimoğlu, tuttuğunu koparan, hedeflediğini mutlaka ele geçiren, çok çalışkan ve azimli bir hukukçudur. Yetenekli, genç ve uzman hukukçuların bulunduğu ofisinde başarılı faaliyetlerine devam etmektedir.

İSPANYA’DAN LİYAKAT NİŞANI

2004 yılında babasının kaçırdığı 6 yaşındaki çocuğu, İspanyol annesine kavuşturan Avukat Yavuz Selim Sarıibrahimoğlu, Kral I. Juan Carlos tarafından Sivil Liyakat Nişanı’na layık görüldü. İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Manuel De La Camara tarafından büyükelçilikte düzenlenen törende Sarıibrahimoğlu’na sunulan liyakat nişanı, çok önemli niteliklere sahip olan kişilere veriliyor. Türk baba tarafından kaçırılarak yıllarca İspanyol annesine gösterilmeyen 6 yaşındaki çocuğu annesine kavuşturan Selim Bey, İspanyol basınında geniş yankı bulan olayda hiç kimsenin başaramadığını gerçekleştirdi.

İZLANDA FAHRİ KONSOLOSU

İzlanda Fahri Konsolosluğu görevini de yürüten Selim Bey ile pek çok ülkenin resepsiyonunda karşılaşırız. Samimi ve içten davranışları, doğallığı, yabancıların ona karşı ilgisinde önemli bir etkendir. İçinden geldiği gibi davranan, ülkesini çok seven, mücadeleci ve dürüst insan Sarıibrahimoğlu, uluslararası ticaret yapan iş adamlarımızın zor durumlarda kalmaması, haklarının korunması konularında son derece deneyimli bir yaklaşımla çözüm yolunu her zaman gösterir.

YAŞAM GUSTOSU FARKLI

Bankacılık, düzenleyici kurumlar, telekomünikasyon ve enerji sektörünün yanı sıra Arjantin ve Türkiye’deki IMF uygulamaları konusundaki çalışmaları ile de tanınan Selim Sarıibrahimoğlu, aynı zamanda iyi bir gurmedir. Hindistan’dan, İngiltere’ye kadar pek çok ülkeye seyahat ettiğinde en özellikli mekanlar konusunda mesajlaştığım Selim Bey, yaşam gustosu farklı, sosyal sorumluluk projelerinde öncü istisna bir insandır.

Başarılı çalışmalarında zirve yapmasında zarif ve titiz eşi Gülnur Hanım’ın da büyük desteği olduğunu her zaman dile getiren Selim Sarıibrahimoğu’nun önemli özelliklerinden biri de mütevazı oluşudur. Yediden yetmişe herkese samimi davranan, dostlukları sağlam temellere dayanan, halkın içinden biri olduğu imajını hep hissettiren Selim Bey, gerçekten Ankara’nın dünyaya açılan gözü ve rengarenk bir simasıdır.

Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz. İyi pazarlar.

NOT: Fox Tv’de her pazar saat 13:30’da yayınlanan Benden Söylemesi programının yeni sezonu ile bugünden itibaren tekrar birlikteyiz.

Yorum Yazın