0Yorum

Başarı Odaklı İnsanlar

Bilge bir adama sormuşlar:

“Kalbinize nasıl söz geçirebiliyorsunuz? Üç kez sizi imparatorun danışmanı olarak tayin ettiler ama hiç gururlanmadınız. Üç kez sizi bu görevden aldılar ama bu kararı her defasında gülümseyerek karşıladınız. Bunu nasıl yapıyorsunuz?”

Bilge adam cevap vermiş:

“Ben kendimi asla başkalarından üstün görmedim, görevi elimden aldıkları zaman da tutmaya çalışmadım. Kazanmak ve kaybetmek bana bağlı değil diye düşünüyorum. Öyleyse ne diye üzüleyim ki? Ben diğerlerinden daha değerli miyim ki? Bilmediğim bir şey daha var: Ben mi değerliyim, bana verilen görev mi değerli? Eğer görev değerliyse demek ki değer bende değil, eğer ben değerliysem demek ki görevin değeri yok. İlk önce bu sorulara cevap verilmesi gerekiyor. İnsanların bana değer verip vermediklerini düşünecek zamanım yok.”

Kaan Şahinalp, uzun yıllardır tanıdığım, dinamikliğini hiç kaybetmeyen, enerjisi tükenmediği gibi her geçen gün artan, ülkemiz için çok önemli bir değerdir.

VİRTÜÖZ ÖZELLİĞİ

Şahinalp Hukuk Bürosu’nun sahibi Avukat Kaan Şahinalp, 1994 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Georgetown Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

Şahinalp hangi göreve gelirse gelsin, hangi işe el atarsa atsın sanki sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi ilgili birimi uçuşa geçirir. Tabi işin aslı çok çalışkan oluşu, bilimden sapmayışı, başarıya odaklanması, inancı ve vizyonudur.

Zarif eşi Zeynep Hanım en büyük destekçisidir. Kızları Damla ve Duru’yu büyük bir özenle büyütürken iş hayatından kopmadı. O da eşi gibi ülkesine hep faydalı olmaya çalışır. Geçenlerde ulusal bir gazetede “Kayyım Koza’yı Uçurdu” başlığını görünce hiç şaşırmadım. TMSF yönetimindeki Koza Altın geçen yıla göre karını %100 arttırdı. Koza Altın Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Şahinalp, Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ergin Ergül, Genel Müdür Salih Güzel ve diğer arkadaşları ile sinerji oluşturarak önemli bir hizmete imza attı.

TUI TEMSİLCİSİ

Merkezi Almanya’da olan uluslararası turizm şirketi TUI Türkiye Temsilciliğini de yürüten Av. Kaan Şahinalp, uzun yıllardır turizm sektörüne de büyük destek vermektedir. Türkiye’nin tanıtımı için özveri ile çalışan, Avrupa parlamentolarında konferanslar veren özel bir yetenektir Şahinalp. Yaşam gustosu ve gurmeliği onu farklı kılan bir özelliğidir. Ankara’da sosyal hayatın diri kalmasında önemli bir rolü vardır.

Özellikle bu yıl Almanya ve Avrupa topluluğu ülkelerindeki görüşmelerinde Türkiye’nin turizmde yeniden dev olacağını söyleyen Şahinalp, her zaman pozitiftir. Yağmurlu havalarda yerdeki çamura hiç bakmaz, hep bulutların arasından çıkacak güneşe odaklar kendisini. Konuşmalarında “Başka Türkiye yok” deyip ülkesine karşı olan büyük sorumluluğunu dile getiren Kaan Bey, gerçek bir milliyetçidir. Türkiye’nin kalkınması için yürekten çaba sarf etmektedir.

MÜTEVAZI İNSAN

Türkiye’nin en çok vergi ödeyen hukukçuları arasında da gördüğümüz Kaan Şahinalp, yaşamında son derece mütevazıdır. Ailesine düşkün, çocukları ve eşiyle vakit geçirmekten hoşlanan Şahinalp’in kalıcı dostlukları vardır. Kendisi ile barışık, insanlara yardım etmekten hoşlanan Kaan Bey, sosyal sorumluluk projelerinde her zaman ön saflarda yer alır.

Kendini insanlığa adamış, iyi eğitim almış, yüreklerindeki ülke sevgisi çok fazla olan insanların farklı düşünceleri vardır. Baktıklarında berrak görmeyi düşünürler. Dinlediklerinde iyi duymayı, görünüşleri bakımından sıcak olmayı, davranışlarında saygılı olmayı düşünürler. Konuşmalarında doğru olmayı, işlerinde ciddi olmayı, kuşkuya düştüklerinde soruları nasıl soracaklarını düşünürler. Öfkelendiklerinde sorunları, kazancı gördüklerinde adaleti düşünürler.

İyi ki varsın Kaan Bey, yolun hep temiz ve açık olsun. İyi pazarlar.

Yorum Yazın