0Yorum

Aşkını İşine Dönüştürenler

 

Isaac Newton, bazen yaptığı işe öylesine dalardı ki yemek yemeyi bile unuttuğu olurdu. Çok az uyurdu. Aklındaki problemin çözümüne ilişkin yeni bir fikir gelip de çalışma masasının başına geçtiğinde oturmayı dahi unutup saatlerce çalışırdı.

Bir gün dinlenmek üzere bir elma ağacı altında otlar üzerinde yatarken, ağaçtan elmaların düşüşünü görüp yerçekimi kanununu keşfetti. Onun bu keşfi konsantrasyon yüksekliğini, nerede ve nasıl olursa olsun düşünceyi bir konuya odaklamanın faydalarını da göstermekteydi.

Newton’a buluşlarını nasıl gerçekleştirdiği sorulduğunda “Daima sabrederek ve düşünerek” cevabını vermişti.

Başarılı olmak için mutlaka üstün zekalı olmak gerekmediğini anlatmak içinse “Konuyu her zaman göz önünde tutarım. Sonra da şafağın yavaş yavaş aydınlığa çevrilmesini beklerim” demişti.

Tüzün Mirza, uzun yıllardır tanıdığım, sabırlı, düşünceli ve cesur bir iş insanıdır.

Her ne kadar balık ve deniz ürünlerine ilgisi olmasa da yakın dostları Oya ve Erdal İpekeşen, Fidan ve Noyan Birol ile birlikte zaman zaman Trilye’ye gelen Tüzün Bey’in başarılarına şapka çıkartmak gerekir.

KALİTENİN ADRESİ

Birçok sektörde olduğu gibi ucuz Çin malları ile mücadele eden tekstil sektöründe, Ankara markası Tüzün kaliteli ürünler üretme konusunda ticari kaygı korkusu yaşamayıp, prensiplerinden asla taviz vermemektedir.

Dünya devi rakipleriyle özellikle İspanyollarla yarışan Tüzün, herkesin aksine ürünlerini ucuz maliyetli Çin yerine, İtalya’da üretiyor. Rekabetin giderek kızıştığı bir ortamda başkentin gurur markası Tüzün, kadınların yıllardır vazgeçemediği bir isim.

ANKARALI KADIN YAKIŞTIRIR

Zaman zaman sohbetlerimizde, geniş vizyona sahip bir insan olan Tüzün Bey’in inovatif düşünceleri beni hep heyecanlandırır. Dürüstlükten asla taviz vermeyen bir kişilik yapısına sahiptir. Ankaralı kadınların modayı çok iyi takip ettiklerini ve kendilerine yakışanı da bildiklerini her zaman anlatır Mirza.

Türkiye’nin pek çok ilinde mağazası bulunan Tüzün, klasik çizgiler taşıyan tasarımlarıyla, özellikle çalışan kadın profiline oldukça fazla hitap etmektedir. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği’nde de daha önceki yıllarda görev alan Tüzün Mirza, ülkesini seven, üretimden mutlu olan, bir hayli çalışanı ile de istihdam yaratan değerli bir iş insanıdır.

Balgat’ta üretim yapan Tüzün Mirza’nın kendi adıyla anılan markası uzun yıllardır çizgisini hiç bozmamaktadır. 1979 yılından beri moda, tekstil ve perakende sektöründe öncülük eden firmalar arasında yer alan Tüzün, kurulduğu günden itibaren müşterilerinin beğenisini ve güvenini kazanmış bir markadır.

Mağazacılık sektöründe yılların deneyimi ile önemli şehirlerin en canlı bölgelerinde konuşlanan Tüzün, sektördeki tecrübesini müşterilerine olumlu bir biçimde yansıtmaktadır.

SOSYAL İNSAN

Tüzün Mirza’nın yaşam gustosu farklıdır. Ankara’nın en renkli simalarından biridir. Dostlukları hep uzun ömürlüdür. Son derece cana yakın bir insandır Tüzün Bey.

Bir ayağı sürekli yurt dışında olan Mirza; İtalya, Fransa, İspanya gibi tekstil ve moda sektörünün öncü ülkeleri ile dirsek temasında ve ticaret halindedir.

Yenilenmeyen yenilir prensibine uyarak sektörde çok hızlı hareket edip yenilikleri takip eden Tüzün Bey, ince detaylar üzerinde çok durur. Bunca başarının ve bilinen markasının oluşumunda onun titizliğinin önemli bir rolü vardır. Yenilikçi koleksiyonlar, uzun ömürlü kıyafetler onu sektörde ayrı bir yere oturtmuştur.

Oldukça geniş bir çevreye sahip olan Tüzün Bey’in yurt dışında da çok yakın dostlukları vardır. Var olmak mı varlıklı olmak mı tercihlerinde her zaman var olmayı seçmiştir.

Yaptığı işe olan inancının derinliği, hevesinin yüksekliği, görüşünün genişliği, sevgisinin menzili onu zirveye yerleştirmiştir. Konsantrasyonunu bozmadan, bir gün dahi bezginlik duymadan fiziki ve zihni enerjisini hep Tüzün’ün başarısına uygulayan Mirza, en zor koşullarda bile motivasyonunu hiç bozmaz. Başkentte böyle bir marka yarattığınız için sizinle ne kadar gururlansak azdır.

Hayat ya cesur bir deneyimdir ya da hiçbir şey değildir. İyi pazarlar.

Yorum Yazın