0Yorum

Lezzetli Ankara Turu

Ankara’da uzun ömürlü mekanların olmadığı söylense de işini uzun yıllar titizlikle, kaliteden ödün vermeden ve çok çalışarak sürdüren yerler mevcut. Süreklilik için “Tek yol lezzet” sloganı büyük ölçüde geçerliliğini koruyor.

SİTELER’DE ÇAĞ KEBABI

Şehirden uzak mesafede Siteler’in arkasında küçük bir dükkanla işe başlayan Kenan Dilmaç, Dilmaçlar Oltu Çağ Kebabının hem şefi hem de sahibi. Gündüzleri lüks arabalarla gelen müdavimleri var. Oralara kadar gitmeye değer mi? Elbette değer. Lezzet için gidilen tüm mesafeler kısadır!

EYLÜL YEMEK

Dışkapı Hastanesi’nin arkasında temiz ve lezzetli ev yemeklerini özleyenler için yeni açılan mekan çok ilgi görüyor. Birkaç aydır gitmek istediğimde hep dolu olduğunu gördüm. Bu kez erken saatte gittim çünkü saat 15:00’e kadar yemek kalmıyor. Hünkar beğendi ve mantı müthiş. Ev yapımı limonata ve zeytinyağlı yemeklerin hepsi denemeye değer. Tatlı yemeden ayrılmamanızı öneririm. Pelin Hanım bu işe gönül vermiş. Şefi İlkay Hanım da yemekleri aşk işe yapıyor.

FARABİ’NİN L’AVARE’Sİ

Prof. Dr. Selçuk Yahşi’nin tiyatro sanatçısı oğlu Alper Yahşi için açtığı mekan artık müdavim sayısını arttırdı. Geçtiğimiz cumartesi uğradığımda Japon turistler keyifle yemek yiyorlardı. Yeme içme konusunda titiz olan Japonlar, çok seçici olup her yere gitmezler. Etleri, pizzaları, makarnaları, tatlıları, hepsi birbirinden güzel. Bir de içeride tiyatro sahnesi var. Haftada bir gün tiyatro oynanıyor. Servis elamanlarına bir sipariş verirken bile insan çekiniyor. Hepsi kibar, eğitimli ve işlerini severek yaptıkları belli.

CİCİ PİKNİK

Kumrular’dan ne zaman geçsem önünde kuyruk var. Kömür ateşinde pişen bu nefis dönere olumsuz tepki verebilecek hiçbir dünya insanı tanımıyorum. Sahibi Mehmet Demir her zaman işinin başında. “Ne yaparsan yap, en iyisini yap” sloganının tam göstergesi. Yıllardır hiç değişmeyen lezzet, hep aynı kalite insanları buraya çekiyor.

MÜDAVİM PİDE

Pideye sınıf atlatan bir mekan oldu Müdavim. Temizliğiyle, çeşitleriyle, yenilikçi yaklaşımıyla pideyi daha çok seveceğimiz bir mekan burası. Pide şefleri tertemiz kıyafetleriyle şeffaf bir üretim yapıyor. Pizzanın atası sayılan lahmacun ve pideyi tekrar sahneye çıkarmak gerekiyordu. İyi ki geldi Müdavim, Şili Meydanı Gülden Sokak’a.

Ankara’daki lezzet duraklarında keyifli günler geçirmeniz dileğiyle… İyi pazarlar.

Yorum Yazın