0Yorum

Anadolu'nun Dinamikleri

Çanakkale’deki evimizin bahçesinde dut ağaçları vardı. Nar, erik, incir, ceviz ve armut ağaçları da yeterince meyveye doyuruyordu bizi. Dut ağaçlarının üzerine çıkıp silkelerdik, alttan 3 -4 kişi çarşaf tutar ve dutlar aşağıya dökülürdü. Dut ağacının yapraklarının ipek böceği yetiştiriciliğinde ne kadar önemli olduğunu bilirim. Kozalarla ilgili anlatılan öyküyü dün gibi hatırlıyorum.

Bir gün kozada küçük bir delik belirir, bir adam oturup saatlerce kelebeğin bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izler. Ardından sanki ilerlemek için çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi gelir ona. Sanki elinden gelen şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamış gibidir.

Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verir, eline küçük bir makas alıp kozadaki deliği büyütmeye başlar. Bunun üzerine kelebek kolayca çıkıverir.

Fakat bedeni kuru ve küçücük kanatları buruş buruş olur. Adam izlemeye devam eder, çünkü her an kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyebileceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçlendiğini umar.

Ama bunlardan hiçbiri olmaz. Kelebek hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirir. Ne kadar denese de asla uçamaz.

Adamın iyi niyeti ve yardımseverliği ile anlayamadığı şey kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çabanın, yaradanın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yoldur.

Selim Acar, iş hayatında başarıya odaklanmış, sessiz sedasız başarı merdivenlerini tırmanmış ama attığı her adım sağlam olmuş değerli bir iş insanıdır.

Değerli dostum, Türkiye un sanayisinin duayeni Erhan Özmen ile birlikte Trilye’ye geldiğinde tanıştığım Selim Acar, hem memleketi Gaziantep’in hem de ülkemizin gurur duyacağı başarılara imza atmıştır.

MARKALARIN YARATICISI

Son yıllarda uluslararası gıda fuarlarında büyük ilgi gören Banetti, Türkiye’nin genç markalarından biridir. Ünlü İtalyan şef Danilo Zanna’nın lezzetli tarifleriyle tanıtılan markanın ürünleri arasında makarna, vakumlu irmik, un ve noodle çeşitleri bulunmaktadır.

Acarsan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, vizyon sahibi, yaratıcı, yenilikçi bir kişiliktir. Uzak Doğu, Orta Doğu, Asya, Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika kıtalarında pek çok ülkeye ihraç edilen Banetti markalı ürünler, makarna sektörünün yeni yıldızı olmayı çok kısa zamanda başarmıştır. Çünkü dünyada tarımın ilk yapıldığı bölge olan ‘Bereketli Hilal’de üretilen bu tahıllar, ürünlerin ham maddesini teşkil etmekte ve rakiplerinin her zaman önüne geçmektedir.

HEDEFLERİNE SADIK

Acarsan Holding’in patronu M. Selim Acar, iş hayatına 1977 yılında başladı. Hedeflerine her zaman sadık kaldı. Kısa süre içinde kendi iş alanındaki projelerin yanı sıra önemli büyüme potansiyeli gördüğü iş kollarında atılımlar gerçekleştirdi.

Selim Bey, güven ve garanti ilkeleriyle yola çıktığını, markalaşmaya önem verdiğini, tüketici taleplerini her zaman ön planda tuttuklarını sohbetlerinde daima anlatır.

Başarının temel anahtarının sürdürülebilir yenilikçilik olduğunu benimsediğini söyleyen Acar’ın gerçekten okullarda ders kitaplarında yer alacak bir başarı öyküsü var. Üretime, teknolojiye verdiği önemle holdingin çıtasını sürekli yükselten Selim Bey, ilkelerine bağlı olarak istikrarlı büyümeyi sürdüren, hiçbir zaman durmayan, durursanız düşersiniz diyerek sürekli yeni hedefler belirleyerek çalışan, Anadolu’nun bağrından çıkan ülkemizin önemli bir değeridir.

Şirketinin kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiği sektörlerde ve ülkelerde lider olma vizyonu ile hareket ettiğini söyleyen Selim Acar, dürüst, ahlaklı, ilkeli, sorumlu ve çevreye duyarlı tutumundan hiçbir zaman taviz vermemektedir.

DÜNYA DEVLERİ ARASINDA

“Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhitleri” listesine girerek Türkiye ve Gaziantep’in gururu olan Acarsan Holding, dünya devi markaların arasına adını yazdırdı.

Irak, Libya, Kuzey Afrika, Birleşmiş Milletler, Rusya, Kazakistan ve AB ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracat yapan Acarsan Holding, ülkemize döviz kazandırmak için özverili bir çaba göstermektedir. Acarsan, Nobelux, Mahya, Vianetti, Riavia, Rodilla, Pasta Benetti, Macar, Maxun, Nice Baby, 24 Ayar, Acr Acarsan, Cannes, Time Turca, Kan, Pastavia, Nobel, Acarsan Nobel, El Faruk Unmarkaları ile gıda ürünleri sektöründe oldukça önemli bir konumdadır. Temizlik ve hijyen, inşaat ürünleri, beyaz eşya, mutfak eşyası, petrol ve plastik, elektronik ihracatlarını da yapmakta olan Acarsan Holding, otomotiv sektöründen, taşıt muayene istasyonuna kadar pek çok alanda faaliyet göstermektedir. Enerji sektöründe de çalışmalarına başlayan Acarsan Holding, hizmet ağını sürekli geliştirerek günün koşullarına ayak uydurmaktadır. Sağlık alanında da önemli yatırımları olan Acarsan, Irak’ta pek çok hastanenin sahibi…

Yüreği ülke sevgisi ile dolu olan Selim Acar, kabına sığmayan cesur bir girişimcidir. Hakkaniyet ve fırsat eşitliği ilkesine çok inanır. Şeffaflığı ve paylaşmayı sever. Bilimin gösterdiği yolda ilerler. “Ben” değil “biz” yaklaşımını her zaman tercih eder. Bu denli büyük başarıların mimarı olan Selim Acar, son derece mütevazı bir yaşam sergilemektedir. Ankara’daki toplantılara geldiğinde fırsat bulup Trilye molası veren Acar, deniz ürünlerine de oldukça ilgilidir.

Değişim ve gelişmeleri sürekli izleyen ve yenilenmeyen yenilir ilkesini benimseyen bir anlayışla hayata bakan Selim Acar, sosyal sorumluluk projelerinde de sessiz sedasız ipi göğüslemektedir her zaman. Gaziantep’ten doğan güneşin ışıklarını her yere saçan Selim Bey ile ne kadar gurur duysak azdır.

Cesaretli bir adam tek başına çoğunluktur. İyi pazarlar.

Yorum Yazın