0Yorum

Adaletin Güvenilir Temsilcileri

 

Sezar, bir kır gezintisi sırasında gökteki buluta bakarak söylenir:

“Şu bulutu görüyor musun Brutus? Tıpkı bir papatyaya benziyor.”

Brutus destekler:

“Haklısınız yüce Sezar. Tıpkı bir papatya. Üstelik, neredeyse yaprakları sayılacak.”

Kısa bir süre sonra Sezar aynı buluta bakar ve seslenir Brutus’e, “Yok canım! Ne papatyası? Tıpkı bir tavşana benziyor.”

Brutus buluta bakar ve “Gerçekten de öyle yüce Sezar. Tıpkı bir tavşan. Ne kadar da kocaman kulakları var!” der.

Kısa bir süre sonra Sezar, yine aynı buluta bakar ve “Bana bak Brutus! O bulutun tavşanla ilgisi yok. İyice dikkat edersen gelinliğe benzediğini fark edersin” der.

Bunun üzerine yine buluta bakan Brutus, “Vallahi çok ilginç, ancak dikkatli bakılınca tıpkı bir gelinliğe benziyor. Baksanıza ulu Sezar! Taç bile belli oluyor.”

Sezar, dayanamaz, ellerini göğe açar ve haykırır:

“Neredesin, ey şahsiyet!”

Teoman Seyithanoğlu, uzun yıllardır tanıdığım çok değerli bir hukukçudur. Dik duruşuyla inandığı doğruların üzerine giden, kazanacağı ne olursa olsun beyaza asla kara demeyecek kadar dürüst ve çok önemli bir şahsiyettir.

Başarılı bir öğrenim hayatı geçirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirip Ankara Barosu’na kayıtlı olarak başladığı serbest avukatlık faaliyetlerini uzun yıllardır sürdürmektedir.

MARKALARIN KORUYUCUSU

Fikri ve Sinai Haklar Hukuku’nda Marka ve Patent konuları başta olmak üzere hukuk sistemimize görüş ve değerlendirmeleri ile önemli katkılar sağlayan Teoman Seyithanoğlu, haksızlıklara asla tahammül edemez.

Ülkemizin değerleri olan yurt içi ve yurt dışında tanınan markalaşmış firmaların marka ve patent haklarının korunmasında önemli bir isim olan Seyithanoğlu, haksız yere tanınmış markaları taklit eden, kolay yoldan getiri sağlamak isteyen kopyacılara göz açtırmaz.

DAMAK ZEVKİ MÜKEMMEL

Seyithanoğlu, dünyaca ünlü gurme kuruluşu Chaine des Rotisseurs’ün Ankara bölgesi kurucularındandır. Başkentte gastronomi çıtasının yükselmesinde etkisi olmuştur. Zarif eşi Kadriye Hanım ile birlikte yıllardır derneğin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine düzenli olarak katılmaktadırlar. Yemeklerin yapımında kullanılan malzemelerden, yemek sos uyumuna, tabağın ısısına, tatlıda glikoz şurubunun kullanılıp kullanılmadığına, çiftlik balığı mı deniz balığı mı olduğuna varıncaya kadar yeme içme konularında uzmanlaşmış damaklara sahiptirler.

Teoman Bey’in 20 yıl ODTÜ’de daha sonra Bilkent’te öğretim görevlisi olarak görev yapan eşi Kadriye Seyithanoğlu, son derece hanımefendi, hem ev hem de çalışma hayatını başarıyla sürdüren bir kişiliktir.  Kadriye Hanım deniz mahsulleri pişirmede son derece yeteneklidir ve balık ile deniz ürünlerine oldukça ilgilidir. Yüksek mimar olan Kadriye Hanım, aynı zamanda pek çok ünlü ismin de hocasıdır.

 

BAŞARILI EVLATLAR

Tıp doktoru, gıda mühendisi ve avukat olan üç yetişkin kız çocuğunun babası olan Seyithanoğlu, yardımsever bir insandır. Sosyal sorumluluk projelerinde hep gönüllü olarak yer alır. Memleketi Kahramanmaraş’ta babası hakim Abdülgani Seyithanoğlu’nun adını taşıyan bir ilköğretim okulu ve Ankara’nın Çankaya ilçesinde annesi Nazlı Hanım adına modern görünümü ağır basan muhteşem bir cami yaptırdı.

Mesleğine adeta aşık olan Teoman Bey, aktif olarak kendi hukuk bürosunda çalışmakta, gençlere taş çıkartacak enerjisiyle koşturmaktadır.

En büyük desteği, mütevazı ve insancıl tavırlarıyla her zaman takdir ettiğim Kadriye Hanım’dan alan Teoman Bey, seyahat etmeyi de pek sever. Yaz aylarında Bodrum’da olmayı tercih eden Seyithanoğlu ailesi, orada da sosyal çevreleri nedeniyle sürekli etkinliklere katılmaktadırlar. İşinden bir türlü kopamayan Teoman Bey, hafta sonları Bodrum’da kalıp mesai günleri Ankara’daki çalışmalarına devam etmektedir. Adli tatil olmasa yılın 12 ayını işinin başında geçirmeye çalışan, hukuk aşığı, çalışkan insan Seyithanoğlu, yaşantısı boyunca hep başarılara imza atmıştır.

Gençlere yol gösteren deneyimlerini aktaran Teoman Bey, ofisinde de uzun yıllardır tanıdığım vefalı, çalışkan, dürüst olmasıyla tanınan Sanem Yürür gibi değerlerin yetişmesine ön ayak olmuştur.

İyi bir yolculuk arkadaşıdır Teoman Ağabey ve sevgili eşi Kadriye Hanım. Hani dostunu yol sırasında tanıyacaksın derler ya. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde birlikte dolaşma fırsatı yakaladığım Seyithanoğlu ailesi, dostluklarıyla anılırlar.

Yaşamı olduğu gibi kabul etmelisiniz. Ancak kabul edilebilir hale gelmesi için de çaba göstermelisiniz. İyi pazarlar.

Not: Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı kutlu olsun.

Yorum Yazın