0Yorum

Nehirle Denizin Buluşması

Ünlü bir Kardiyolog Profesör arkadaşım “Hayatımda bir ilki gerçekleştirdim” diyerek tebessümle anlatmaya başladı: “Adını çok duyduğum Hilton Sarıgerme’de birkaç gün tatil yapma düşüncesiyle rezervasyon yaptırmadan yola çıkmıştık. Yol boyunca dil dökerek konuştuğumuz otel yetkilileri ‘Bu geceyi geçirmeniz için size bir oda tahsis edeceğiz, ertesi gün rezervasyon iptali olursa onların odalarını vereceğiz’ deyince cümbür cemaat bir odada konakladık. Daha sonra şansımız yaver gitti. Hem para ödeyip hem de torpille yer bulduğum otelde çok güzel bir yaz tatili geçirdim” dedi. Zaten açıldığı günden beri gitmeyi planlayıp bir türlü gidemediğim Sarıgerme Hilton’a doktor arkadaşımın heyecanlı anlatışından sonra bu yıl gitmeye karar verdim. İyi ki gitmişim.

DOĞA HARİKASI

Türkiye sahillerinin her yöresi kendine özgü apayrı güzellikler sunuyor. Alaçatı’nın rüzgârı, Çanakkale’nin eşsiz Boğaz’ı, Gökçeada’nın yavaş şehir olma özelliklerinin verdiği doğallıklar “Bir başkadır benim memleketim” dedirtiyor. Sarıgerme, Dalyan’ın yanı başında caretta carettaların özgürce dolaşabildiği, mavi yengeçlerin neredeyse elle yakalanabileceği, dağ deniz nehir üçgeninde kalmış bir doğa harikası.

ÇEVRECİ OTEL

Sahipleri Onur Çetinceviz ve Mustafa Göçay yurt içinde ve yurt dışında büyük itibari olan iki dev şirketi yaratan iş adamları. Onur Çetinceviz Ukrayna’da en büyük devlet madalyasını alan ilk yabancı. Yaptığı kaliteli işlerin sonucunda tabi ki. Bu titizlik Hilton markasıyla birleşince kalite sinerjisi oluşmuş. 1,5 milyon metrekare alana sahip, henüz 176.000 metrekaresi kullanımda olan tesis açıldığından beri yüksek doluluk oranında çalışıyor. Her yıl gelen yabancılarla sohbet edince çok duygulandım. Bu kadar kalabalıkta hiç sıkışma yok. Hiçbir ayrıntıdan kaçınılmamış. Havuzlarından gazebolarına kadar her şey bir zevk abidesi. Onur Çetinceviz’in kızı Aslı Hanım’ın zevkli elleri pek çok yere değmiş belli ki.

YEMEK ÇITASI YÜKSEK

Yabancılara çarşıda pazarda kısa vadeli davranışlarla yüksek fiyat ve kalitesiz hizmet anlayışının bir sonucu olarak doğan “Her şey dâhil” sistemi yıllarca tartışıldı. Sonunda yepyeni ürünlerle bu hizmetin çıtası çok yükseldi. Gemi seyahatlerimizden hatırlarım, a la carte restoranlara 5-6 Avro ek para ödemeyi göze almayıp sonradan neler kaybettiğimize üzülürdük. Otelde çok az bir kuver ücreti ödeyerek yemeğinizi yiyebileceğiniz dünya mutfaklarının sunulduğu A La Turca, Tao Uzakdoğu, Vela Deniz Ürünleri, Finesse Hint, Alize İtalyan restoranları var ve her gece dolu. Yemek kalitesi oldukça yüksek. Ama yine de sahildeki nefis gözlemeleri tatmadan ve arka bahçelerin taze sıkılmış meyve sularını içmeden dönmeyin.

PATENLE SERVİS

Bütün havuzlara çok seri bir şekilde patenli bayan servis elemanları hizmet veriyor. Bu konuda Erciyes Kayak Merkezi’nden öğretmenler getirilip eğitim verilmiş. Mühendis kökenli, yenilikçi, çok çalışkan, oteli orkestra şefi gibi parmaklarının ucuna akan bir sevgiyle yöneten Genel Müdür Hakan Alpay “Önce işim” diyen işkoliklerden. Yanına 24 saat yeme içme dünyasından kendini kurtaramayan heyecanlı bir Yiyecek İçecek Müdürü Turgay Erdoğan’ı ve Türkiye’nin ünlü şeflerinden Hasan Aytumur’u katınca bu tesiste her şey tavan yapmış. Tesisin pek çok uluslararası kalite ödülü var. Haftaya kadar hayallerinizi doğal güzelliklerimiz süslesin.

Yorum Yazın