0Yorum

Birazcık Sunum Lütfen

“Göz doymadan mide doymaz” diyen Çinliler yemek davetlerinde görselliğe, masa tanzimine çok önem verirler. Fransızlar altta kalır mı hiç? Ülkemizde mutfağımızın ziyafetlerde bir ana yemeği bile olmadığını söyleyenler İtalya’da muhteşem bir Osso Buco yediklerini, ilikli risottoya bayıldıklarını anlattılar yıllarca. Osso Buco dedikleri kuzu incik haşlamadan başka bir şey değil. Risottonun ortasına ilik koyup süslediler püslediler, bir de eğri duruşunu Pisa Kulesi’ne benzettiler! Al sana muhteşem yıldızlı yemekler.

SERAMİK, CAM ve PAŞABAHÇE

Paşabahçe’nin şefleri Dubai’de buluşturduğu gezide Paşabahçe İkram Kesimi Satış Müdürü Levent Bayraktar cam üretiminde Türkiye'nin dünya ülkelerinden 1-2 asır ileri olduğunu söyledi. Nude serisinin üretildiği RAK Porselen’de porselenin hangi evrelerden geçtiğini inceleyen şefler, porselen çamuru ve sucuğuyla oynayıp elleriyle tabak çalışmaları yaptılar. RAK Porselen fabrikasında Paşabahçe’nin Nude serisi prestij ürünleri üretiliyor. Yeni teknikler geliştirilip modern sunumlar yapılan çok güzel ürünler Paşabahçe’nin ince zevkli dokunuşuyla sanata dönüşmüş durumda. Toprak görünümlü porselen güveçler, kırılmış tabaklardan yapılan dizaynlar göz kamaştırıcı. Tesiste tabakların kırılma testlerini elleriyle deneyen Big Chefs’lerin ünlü mutfak şefi Murat Aslan’ı, Metro Grossmarketler’in Gastronometro Grup Müdürü Maximilian J. W. Thomae’yi, İstanbul ve Antalya’dan gelen diğer şefleri oldukça mutlu etti.

TÜRKLERE İLGİ ÇOK

Big Chefs, Köşebaşı, Nusr-Et, Butcha, Mado gibi yeme içme dünyamızın güzide mekanları Dubai’de büyük ilgi görüyor. Mutfağımızın ayak sesleri dünyanın her yerinden duyuluyor. Görselliği lezzetle birleştirerek dünya mutfaklarına kafa tutmanın tam zamanı artık. Bu konuda öncülük eden Paşabahçe’ye de Türk mutfağı çok şey borçlu. Kurumsal bir zihniyetle dünya devi olan firmanın en önemli özelliği kendi işi gibi mesleği benimseyenleri bir arada tutmak sanırım. Levent Bayraktar ve Kamuran Ertem’i tanıyınca başarının nedenini buldum.

THE DUBAİ MALL’DA BALIKÇI

Dubai’nin en büyük alışveriş merkezi The Dubai Mall’da alışveriş yaparken su, müzik ve ışık danslarını seyrederek balık yemenin keyfi de başka. Sammach taze deniz ürünleri satan, Akdeniz mezelerini menüsünde bulunduran güzel bir restoran. Tabaktaki görsellikle birlikte gözünüzü bu kez suların dans da büyülüyor. Kızıldeniz’in mercanı, gümüşü, ıstakozu, mavi yengeci ve tiger karideslerini seçip tarttırıp hepsinin tadına baktık. Oğlum Koray’ın her tadımda gözlerimin içine baktığında kafasından neler geçtiğini tahmin edebiliyordum.

Yorum Yazın