0Yorum

Aşk Gününde Yemek Tüyoları

AŞK GÜNÜNDE YEMEK TÜYOLARI

        Hayatı yaşam kılan insanlardır, aşkı aşk yapan ise duygular. Duyguların zirveye tırmandığı gün 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaştı. Restoranlarda rezervasyon tamam gibi. Ama her sevgiliye yetecek kadar sandalye yok. Bir gün öncesini ve sonrasını da dahil mi etsek acaba? Hem restoranlar sevinir, hem de 14 Şubat’ta yer bulamayan sevgililer.

AŞK MENÜSÜ

        Tüm işletmeler Sevgililer Günü’ne özel aşk menüsü yapma yarışındalar. Kalpli pastalar, özel çikolatalı sufleler ve afrodizyak olduğuna inanılan ürünler.

        Balık lokantalarında iş kolay. Kazanova’nın kanıtladığı baş yiyeceği istiridyeyi afrodizyak ürün olarak Sevgililer Günü’nde ön safhalara çıkarmak gelenek oldu. Seksin tamamen beyinde olmadığına inananlar cinsel gücü arttırdığını şiddetle savunmaktalar. Bunun için de düzinelerce istiridyeyi limon sıkıp mideye indirenlerin sayısı çok. Yerli istiridyenin boyutları oldukça küçük, ithallerinde canlı olmasına dikkat etmezseniz Sevgililer Günü’nüz kabusa dönüşebilir.

MİDYE DE REVAÇTA

        Kara midye ülkemizde çok miktarda çıkarılıyor. Ama nedense hep pilavda ısrar ediliyor, dolması yapılıyor, aynı alışkanlık kabak çiçeğine de yansımış durumda.

        Dolmadan vazgeçsek de karbonhidrata boğulmadan bol bol yesek şu midyeleri. Tanrı’nın insanlara sunduğu en ucuz protein kaynağı. Belçika’dan ithal edilenler gibi pek dolgunlarına rastlayamıyoruz. Ağır metalle suçlanan midyeyi çok tüketmemeniz ve temiz olduğuna emin olduğunuz akıntılı denizden temin etmeniz gerekir. Çoğu buğday tarlası otoyolların yanı başında, başaklar yanlarından geçen binlerce aracın egzozundaki dumandan nasibini alıyor. Ekmek de mi yemeyelim o zaman?

SAFRANI MUTLAKA KULLANIN

        Midye marinata, buğulama, balık çorbası yaparken bir tutam safran atın içine. Padişahların vazgeçemediği afrodizyak ürün safrandır. Deniz ürünlerinde kullanmak pek yaygın değil ama gerçekten lezzet arttırıcıdır. Denge özelliği zaten sarayda kanıtlanmış.

        İçeceğiniz içkileri seçerken kırmızı, koyu renkli değil, beyaz, açık renklileri ve flüt ayaklı kadehleri tercih edin. Kadeh kaldırırken vücudunuzun ısısı içkinize geçip ısıtmaz ve şeffaf şekli ile sevgilinizin gözlerinin içini görürsünüz!

 

 

Yorum Yazın