0Yorum

Paşanın Yemeğinden Çıkan Tel Hayatını Değiştirdi

Yıllar önce eski Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay'ın yediği yemekten tel çıkınca, karargahta sorumlu askerin görevden alınmasıyla yiyecek içecek bölümünün başına getirilen emekli binbaşı Süreyya Üzmez, şimdi "dünya kalite ödülü''nü alan bir işletmenin sahibi.

Değişik ülkelerden ve sivil toplum kuruluşlarından da çeşitli ödüller alan bir işletmenin sahibi olan Üzmez, gastronomiyle tanışmasının askerlikte başladığını söyledi.

Subayken yaşanan üzücü olayın kendisini bu işin başına getirdiğini belirten Üzmez şunları söyledi:

"Genelkurmay Sosyal Hizmetler Başkanlığında yemek bölümünde görevliyken, Necip Torumtay paşanın yediği bir yemekten tel çıktı. Bunun üzerine o bölümün başındaki arkadaş görevden alınarak yerine ben getirildim.10 yıla yakın bir süre genelkurmayda yemek bölümü benden soruldu. Aynı zamanda Genelkurmay Başkanlığının mutfağını ve menüsünü evrensel standartlarda geliştirdim."

- Emekli ikramiyesini restorana yatırdı

Emekli olduktan sonra gastronomiden vazgeçemediğini belirten Üzmez, ikramiyesini vererek bir balık restoranı açmaya karar verdiğini ifade etti. Ancak ikramiyenin yetmediğini söyleyen Üzmez şöyle devam etti:

"Baktık ki olmuyor. Eşim Mahbure de bankadan emekli oldu. Onun ikramiyesiyle de iş yerinin malzemelerini ve kullanacağımız ürünleri aldık. İşimizin tutmayacağını hiçbir zaman düşünmedik. Çünkü bu işi biliyordum. Genelkurmay'da iken çok ciddi başarılara imza attım. Çok sayıda davetliyi balık ve deniz ürünleriyle ağırladım. Öyle oldu ki davet üzerine başka ülkelere görevli gittim. İşinizi seviyor ve kaliteden ödün vermiyorsanız mutlaka o işi başarırsınız. İnsanlar restoranın ismine ve semtine göre gelmiyorlar. Hizmete ve aldıkları tada göre geliyorlar. Bizim restoranın ismi Trilye değil de duvar olsa eminim müşterilerimiz yine bizi tercih edecekti."

Restoranında dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra asker ve siyaset dünyasından çok sayıda misafir ağırladıklarını belirten Üzmez, tüm siyasi partilerden müşterilerinin bulunduğunu, bunu da doğru yolda olduklarının bir göstergesi olarak değerlendiklerini söyledi.

- Dünya kalite ödülü

Emeklerinin karşılığını fazlasıyla aldıklarını belirten Üzmez, dünya çapında Türkiye'ye ayrı bir koldan hizmet etmekten gurur duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin mutfak kültürünü dünyaya açtıklarını anlatan Üzmez, dünya kalite ödülü 95 farklı ülkeden 7 bin 500 üyesi bulunan ve merkezi Madrid'de olan Global Trade Leaders Club tarafından verildi. Bu ödül Türkiye'den sadece bize verilmiş bir ödül. Bizim haberimiz olmadan gelip, bizde yemek yemişler, ürünlerimizden numune almışlar, zeytinyağının asit miktarına kadar değerlendirmiş bize bu ödülü vermişler. Ayrıca işletmemiz, merkezi Londra'da bulunan Summit of Leaders kuruluşu tarafından da en iyi işletme ödülüne layık görüldü. Ülkemizi dünyaya açtığını düşündüğümüz bu ödülleri almanın onuru içindeyiz" ifadesini kullandı.

Milliyet Gazetesi Haberi

Yorum Yazın