0Yorum

New York’un Türk Şefleri - Hürriyet Gazetesi

Dünyanın dört bir yanında hizmet veren Türk şeflerinin başarı öykülerini ve geleneksel tatlarını izleyici ile buluşturan “Dünyanın Türk Şefleri” programı, üç hafta boyunca New York’un lezzet duraklarını ekranlara taşıyacak.

Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez’in program danışmanlığını ve sunuculuğunu üstlendiği “Dünyanın Türk Şefleri”, gelecek hafta pazar gününden itibaren üç hafta boyunca New York çekimlerini lezzet tutkunlarıyla buluşturacak. Üzmez bugün ise, İngiltere’nin başkenti Londra’da başarılara imza atan Sofra Restoran’ın sahibi Hüseyin Özer’e konuk olacak.

KOKOREÇ VE PAÇA ÇORBA

Genpower Jeneratör’ün sponsorluğunda her pazar saat 10.30’da TRT Türk’te lezzet düşkünleri ile buluşmaya devam eden programın gelecek bölümleri hakkında bilgi veren Üzmez, “New York’ta harikalar yaratan Şipşak Restoran’ın sahibi Orhan Yegen programın ilk konuğu oldu. Bademli keşkülden, kabak tatlısına, kokoreç ve paça çorbasından hünkar beğendiye kadar birbirinden güzel yemeklerin sunulduğu Şipşak’tan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York’a gittiğinde yemek söylüyor” dedi.

TÜRKİYE’Yİ TANITIYOR

Ankara’dan New York’a göç eden ve babasıyla bulaşık yıkayarak restorancılığa başlayan Ali Rıza Doğan’ın da yurt dışında Türk mutfağını başarı ile temsil ettiğini söyeleyen Üzmez, “Restoranın içinde bulunan LCD ekranda Türkiye’nin doğa güzellikleri tanıtılıyor. Türkiye’nin tanıtımında önemli bir yeri olan Ali Rıza Bey, New York’ta eğitim gören Türk öğrencilerine de sahip çıkıyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan New York seyahatlerinde yemeklerini Ali Baba’dan söylüyor” diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi Ankara Eki 5  Ocak 2014

Yorum Yazın