0Yorum

Hollandalı Verhagen Balıklara Hayran Kaldı - 1 Ekim 2011 Sabah Ankara

Hollanda Başbakan Yardımcısı Verhagen, Başbakan Yardımcısı Babacan ile birlikte balık yiyip, ekonomi hakkında görüşmeler yaptı.

Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik İşler, Tarım, Enerji ve Yenilikçi Teknoloji Bakanı Maxime Verhagen, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte Trilye Restaurant'ta balık yiyip, iki ülke ekonomisi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

ÜRÜNLERİN HEPSİ MÜKEMMEL

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuğu olan Verhagen, "Okyanus kenarında yaşamamıza rağmen, bu kadar lezzetli deniz ürünlerini hayatımda ilk kez yedim. Bütün yemekler birbirinden çok güzel ve lezzetliydi. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.

HEM balık yediler hem ekonomi konuştular... Hollanda Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik İşler, Tarım, Enerji ve Yenilikçi Teknoloji Bakanı Maxime Verhagen, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte Trilye Restaurant'ta balık yiyip, iki ülke ekonomisi hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yemekte. Türkiye. Hollanda'nın yanı sıra Avrupa ve dünyadaki ekonomik gelişmeler de gündeme geldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuğu olarak Trilye Restaurant'a gelen Verhagen. Mekanın sunduğu yemeklere de hayran kaldı. Verhagen. "Okyanus kenarında yaşamamıza rağmen, bu kadar lezzetli deniz ürünleri hayatımda ilk kez yedim. Bütün ürünler birbirinden çok güzel ve lezzetliydi. Çok teşekkür ederim" dedi.

"BU TABELAYI SEVMİYORUM"

Ekonominin konuşulduğu yemekte karides nirvana ve kalamar tavayı tatma imkanı da bulan Verhagen. Neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Verhagen. Trilye'nin birbirinden lezzetli napolyon, makomat, tahinli profiterol ve ateş tatlısını da tattı. Keyifli bir akşamın ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile mekandan ayrılan Verhagen, uzun süre 'sigara içilmez' levhasına baktı. Verhagen. "Bu yazı karakterini hiç sevmiyorum, Hollanda'da da duvarlarda asılı görünce hiç hoşlanmıyorum" diye ekledi.

BİRÇOK YEMEĞİ TATTI

Türkiye'nin eşsiz deniz ürünlerine hayran kalan Maxime Verhagen, birçok deniz ürününü tatma imkanı buldu. Verhagen'e ana yemekte deniz levreği ve lahoz ızgara, soğuk başlangıçlarda sadece Türkiye'ye özgü olan torikten yapılan lakerda, avokadolu karides, közde patlıcanlı enginar, deniz börülcesi, mozarella peynirli somon, ahtapot söğüş sunuldu.

Yorum Yazın