0Yorum

Gurmelere Zengin Menü - Hürriyet Gazetesi

Gurmeler olarak da bilinen Ankara Chaine Des Rotisseurs Derneği üyeleri, 2014’ün ilk yemeğinde Trilye Restoran’da buluştu. Gurmelere, deniz mahsullerinden oluşan zengin bir menü hazırlandı.

Chaine des Rotisseurs Derneği üyelerinin geleneksel olarak düzenlediği gurme yemeğinin 2014’teki ilk adresi, ünlü balık restoranı Trilye oldu.
Yemeğe derneğe üye olan çok sayıda seçkin davetli katıldı. Yemek öncesinde Dernek Başkanı Oğul Türkkan, yemeğin kurallarından bahsetti. Restoran sahibi Süreyya Üzmez de, gurmeler için hazırladıkları mönü hakkında bilgiler verdi.

ŞARAPLAR EŞLİĞİNDE

Gecede, genç mutfak şefi Çağatay Anıl konuklara kaldırık otu sarması, deniz taraklı Beluga mercimeği çorbası, kaymaklı bebek kalamar ızgara, karidesli ravioli, kral yengeç Nirvana, fümelenmiş ahtapot, kalkan balığı filetosu, sorbe ve suyun ötesi tatlısından oluşan mönü hazırladı. Yemekler, çeşitli şaraplar eşliğinde ikram edildi. Yemeğin sonunda ise katılımcılara maket gemiler hediye edildi. Yemeğin ardından restoran gurmelerden tam not aldı.

Yorum Yazın