0Yorum

Gurmeler Trilye'de - Sabah Gazetesi

Dünyanın köklü lezzet topluluklarından olan Chaine des Rotisseurs, 2014'ün ilk buluşmasını Trilye'de gerçekleştirdi

Uluslararası üne sahip olan gastronomi topluluğu Chaine des Rotisseurs'un Ankara üyeleri yeni yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Trilye Restoran'da Süreyya Üzmez'in konuğu olan gurmeler, kendileri için özel olarak hazırlanan leziz yemeklerin tadına baktı. Üyelere sunulan seçme menü içeriğinde, Ayvalık'tan getirilen küçük olta kalamarları ve Kaz Dağları'nda özel olarak yakalanan ahtapotlar gibi birçok sunum yer aldı.

KANADA'DAN KRAL YENGEÇLER

Trilye Restoran'ın sahibi Süreyya Üzmez ve ailesinin ev sahipliğinde buluşan Chaine des Rotisseurs'un Ankara üyeleri unutulmaz bir lezzet turuna çıktı. Derneğin Ankara başkanlığını üstlenen Oğul Türkkan'ın önderliğinde bir araya gelen üyeler, menüde yer alan Ayvalık'tan getirilen küçük olta kalamarları, Kaz Dağları'nın bol oksijenli sularında özel olarak yakalanan ahtapotlar ve Kanada'nın etik kurallarına göre yakalanıp kömür ızgarasında pişirilen kral yengeçler gibi birçok seçme lezzetin tadına baktı.

10 YILDA BÜYÜK DEVRİM

50'ye yakın davetlinin katıldığı özel buluşmaya özenle hazırlanan restoranın garsonları sunum tarzlarıyla dikkat çekti. Gecede konuşma yapan restoranın sahibi Süreyya Üzmez, derneğin Başkent'e büyük katkılar sağladığını belirterek, "Ankara son 10 yılda yemeiçme sektöründe adeta bir devrim yaptı diyebiliriz. Ben 2002'de Trilye'yi açtığımda Ankara'da 9. balık restoranıydım. Şu an kentte tam 386 balık restoranı mevcut" dedi. Üzmez, o yıllarda ilk hazırladığı menüyü de konuklara göstermenin keyfini yaşadı.

Yorum Yazın