0Yorum

Endonezyalılar'a Balık Tarifi Trilye'den - 26 Mart 2012 Sabah Ankara

Tam bir balık sevdalısı olan Trilye Restaurant sahibi Süreyya Üzmez, Endonezyalılar'a da balık tarifi verdi. Üzmez'in iki balık tarifi, Endonezya'da en çok okunan dergilerden biri olan "Indonesia Tatler" da yer aldı.

Yıllardır Ankaralılar'a balık yemeği sevdiren Süreyya Üzmez, kendisini dünyaya tanıtmaya devam ediyor. 10 yıl önce hizmete açtığı Ankara Trilye Balık Restaurant'ı ile lezzetli balıkları ve birbirinden farklı yemek tariflerini Ankaralılar'a sunan Üzmez, son olarak Endonezya'nın en çok okunan dergilerinden biri olan "Indonesia Tatler"in sayfalarında yer aldı.

ZİYARETTE TANIŞTI

Derginin genel yayın yönetmeni Maria Lukito, Ankara'ya yaptığı bir ziyarette Trilye'yle tanıştı.Süreyya Üzmez, Lukito'yu eski Endonezya Büyükelçisi Aydın Evirgen ve eşi Meltem Evirgen ile birlikte Trilye'de ağırladı.Ülkesinde de deniz ürünlerine çok meraklı olan Lukito, Trilye'deki sunumlardan ve Türkiye denizlerinin lezzetli ürünlerinden çok etkilendi.

İKİ BALIK TARİFİ VERDİ

Dergisinde dünyaca ünlü şeflerin tariflerine yer veren Maira Lukito, Trilye'den de iki yemek tarifi aldı. Üzmez, Endonezyalılar için balık pastırması ve ıspanak yatağında barbunya ızgara tariflerini hazırladı. Dergide ayrıca Süreyya Üzmez'in öz geçmişi ve balık dünyasındaki başarılarından da söz edildi.

HERKESE TRİLYE'Yİ ÖNERİYOR

Endonezya'nın iş dünyası dergisi Globe Asia'nın yayınladığı "Endonezya'nın en güçlü 99 kadını" listesinde yer alan Maria Lukito, yazısında Türkiye'ye yolu düşen lezzet düşkünü gezgincilere de Ankara'ya uğrayıp, Trilye'de deniz ürünleri denemelerini önerdi.

 

Yorum Yazın