0Yorum

Balık Ankara'da Yenir - 10 Eylül 2011 Vatan Gazetesi

Balıkların da aşk yaşadıklarını biliyor muydunuz? Ya her balığın bambaşka bir türü olduğunu ve tüm balıkların ızgara yapılabileceğini? Tüm bu detaylar ünlü gurme Süreyya Üzmez ve Başak Temel’in TRT HD"de yayınlanan "Balık Ankara"da Yenir" programında... Türkiye"nin farklı köşelerinden farklı balıkların hikayelerinin yer alacağı programda ünlü konuklarda yer alıyor. Ankara"nın ünlü restoranı Trilye"nin sahibi, ünlü gurme Süreyya Üzmez, daha önce kitaplaştırdığı balık sevdasını şimdi de ekrana taşıdı. Üzmez, Başak Temel"le TRT HD"de ilginç bir programa başladı: "Balık Ankara"da Yenir." Program, Ankaralı"ların sahil şeridini kızdıran "Balık Ankara"da yenir" iddiasına sahip çıkıyor. Üzmez ve Temel tüm Türkiye"yi gezerek birbirinden ilginç görüntüler ve bilgiler derledi. Hedef balık kültürüne dair ne varsa izleyenlerle paylaşmak.

KIRLANGIÇ BALIKLARI EŞLERİ ÖLÜNCE İNTİHAR EDER

"Balıklar aşk yaşarlar mı?" Birçok insanı güldürecek sorunun yanıtını da yine yılların deneyimli gurmesi Üzmez, şöyle yanıtlıyor: "Sakın gülmeyin; kırlangıç balıkları eşlerine son derece bağlı olduklarından, eğer eşlerden birisi avlanırsa diğeri de peşinden atlar, ölümü seçermiş..." Üzmez, sadece aşık olan balıkları değil vefalı balıkları, hangi balığın hangi denizden çıkarsa daha iyi olduğunu, hepsinin ızgara olabileceğine kadar bilmediğimiz birçok ayrıntıyı da "Balık Ankara"da Yenir"de gündeme getiriyor. Üzmez, "7 bin 200 kilometrelik sahil şeridine sahip güzel ülkemizde balığa ilişkin öyle az çalışma var ki bu küçücük anekdotlar bize çok cazip geliyor. Hele de balığın yemek kültüründeki yerini düşününce..." ifadesini kullanıyor.

BALIK TARİFLE YAPILMAZ, RUHUNUZU DA KATMALISINIZ

İlki 4 Eylül"de yayınlanan ve 13 hafta boyunca ekrana gelecek olan "Balık Ankara"da Yenir", balık sevdasını ekranlara HD kalitesiyle taşıyor. İlk bölümünde Haldun Dormen"in ağırlandığı programın gelecek haftalarda ağırlayacağı konuklar arasında Ajda Pekkan, Ayşegül Aldinç, Nilgün Belgün ve Yavuz Donat"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim yer alıyor. Programda birbirinden ünlü konuklarla deniz ve balık üzerine keyifli sohbetler eşliğinde deniz ürünlerinden yapılmış lezzetler tadılıyor ve tarifleri izleyicilerle paylaşılıyor. Üzmez tarif verirken bir de uyarı yapıyor: "Balık tarifle yapılamaz, ruhunuzu katmanız ve aşkla yapmanız gerekir" diyor. Programın son derece iddialı bir de sloganı var: "Bu program sevmeyene balık sevdirecek; sevene izlettirecek; Evinde pişirmeyene önyargısını unutturacak, pişirene nefis tarifler sunacak. Hayatında balığa hiç yer vermemiş olanları balık tutkunu yapacak. Evet, iddiamız büyük. Göreceksiniz; balıkların gizemli dünyasına bir kez adım atınca, merakınız katlanarak artacak."

Yorum Yazın