0Yorum

Balık Ankara'da Yenir - 20 Ağustos 2011 Sabah Ankara

Balıklar da aşk yaşarlar... Kırlangıç balıkları eşlerine son derece bağlı olduklarından, eğer eşlerden biri avlanırsa diğeri de peşinden atlar, ölümü seçermiş. Bunlar internette dolaşırken karşınıza çıkabilecek sıradan genel kültür bilgileri gibi görünebilir. Ama 7 bin 200 kilometrelik sahil şeridine sahip Türkiye'de balığa ilişkin o kadar az çalışma var ki bu küçücük anektodlar çok cazip geliyor. Özellikle de balığın yemek kültüründeki yerini düşününce...

YEMEK TARİFLERİ VERİLECEK

TRT HD, 4 Eylül'den itibaren balık sevdasını ekranlara taşıyacak."Balık Ankara'da Yenir"de 13 hafta boyunca Süreyya Üzmez ve Başak Temel, Türkiye'nin farklı köşelerinde balık kültürüne dair her şeyi izleyenlerle paylaşacak.Ankara'da, yakından tanınan ve sevilen konuklarla sohbet edecek olan ikili, daha önce tatmadıkları deniz ürünlerini konuklarına ikram edecek. Yemeklerin tarifleri ve yapılışları da aynı programda yer alacak.

SEVMEYENLER BİLE SEVECEK

Balığın tarifle yapılamayacağını söyleyen Süreyya Üzmez, "Ruhunuzu katmanız ve aşkla yapmanız gerekir" diyor. Program, sevmeyene balık sevdirecek, sevene izlettirecek, evinde pişirmeyene önyargısını unutturacak, pişirene nefis tarifler sunacak. Hayatında balıpa hiç yer vermemiş olanları balık tutkunu yapacak.

Yorum Yazın