0Yorum

Asma Yaprağında Sardalye Yiyin - 20 Ağustos 2012 Habertürk Ankara

Trilye balık restoranın sahibi, ünlü gurme Süreyya Üzmez, yaz günlerinde 18 saate yakın tutulan orucun vücut direncini düşürebileceğine dikkat çekerek ilginç bir öneride bulundu:"Asma yaprağına sarılmış sardalye tüketin".

OMEGA YAĞI

Üzmez, Ramazan ayından sonra bol bol et ve balık tüketilmesi gerektiğini söyledi. Dünyadaki en faydalı hayvansal protein kaynağının balık olduğunu belirten Üzmez, içinde bulundurduğu omegadan dolayı sardalye önerdi. Sardalyenin ağustosta yenilebilecek en sağlıklı ve ucuz balık olduğunu dile getiren Üzmez, "Sardalyenin 100 gramında 400 omega yağ asidi bulunduğundan dünyanın en kıymetli balıkları arasındadır. Hatta bağ bozumuna denk geldiği için, insanların sardalyeyi asma yağrağıyla yemelerini öneriyorum. Böylece bayramda bol bol sardalye yiyerek eski güçlerini kazanacaklar" dedi. Üzmez, sardalyenin yanı sıra istavrit ve uskumrunun da tüketilebileceğini söyledi.

İŞTE TARİFİ

10 adet sardalyenin pullarını kazıyın ve yıkayın. Tuz, limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, nane, karabiber, defne yaprağını bir kasede karıştırın. Balıkları süzdükten sonra karışımı dökerek bir süre dinlendirin. Yaprakların saplarını diplerden koparın. Parlak olan dış tarafları alta, damarları olan iç tarafları da üste gelecek şekilde düzeltin. Yaprağın bir kenarına balığı yerleştirip sarın. Balığın baş ve kuyruk kısımları açıkta kalsın. Yaprakların üstünü fırçayla yağlayın. Önce ekli kısmı ateşe gelecek şekilde ızgarada iki tarafını çevirerek pişirin. Yaprakların renkleri değiştiğinde sardalyeler pişmiş demektir.

 

Yorum Yazın