0Yorum

Ankaralı Gurmeler Yemekte Buluştu - 15 Ekim 2010 Hürriyet Ankara

Dünyanın en köklü organizasyonlarından biri olan ve üyelerini damak tadına düşkün seçkin isimlerin oluşturduğu Chaine Des Rotisseurs’un Ankaralı üyeleri, sezonun ilk yemeğini Trilye’de yedi.

Gurmeler olarak da bilinen ve kuruluşu 1200’lü yıllara uzanan Chaine Des Rotisseurs’ün Ankaralı üyeleri, sezonun ilk yemeğini başkentin ünlü balık restoranlarından Trilye’de yedi. Yemeğe, çok sayıda üye katıldı. Geceye katılanlar arasında Sarp Evliyagil ve bir süre önce evlendiği eşi Tuğçe Tatari, Emre Dökmeci ve eşi Gülin Hanım, Metin Mörfi, Cem-Feza Sayer çifti gibi isimler katıldı. Gecenin ev sahipliğini ise restoran sahibi Süreyya Üzmez ve eşi Mahmure Üzmez yaptı.

YEMEĞİN KURALLARI

Yemekten önce konuşan dernek başkanı Oğul Türkkan, yemeğin kurallarını anlattı. Türkkan’ın anlattığına göre yemeğin kuralları şu şekilde; Yemeği yapan şefler, yemekleri uygun gördükleri oranda çeşnilendirdikleri için masada tuz ve karabiber servis edilmiyor. Ayrıca ikram edilen şarap ve diğer içeceklerin tatlarının yemekle uyumlarının tam algılanabilmesi için yemek süresince su servisi yapılmıyor ve sigara içilmiyor.

 DÖRDÜNCÜ KEZ EV SAHİBİ

Servis akışının engellenmemesi için de yemek süresince ayağa kalkmak ve cep telefonu kullanmak da yasak. Türkkan daha sonra derneğe katılan yeni üyeleri takdim ederek, bütün davetlileri kadeh kaldırmaya çağırdı. Türkkan’ın ardından söz alan restoran sahibi Süreyya Üzmez ise bu yemeğe dördüncü kez ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ilk yemeğin 2002 yılında gerçekleştiğini ve aradan geçen zamanda yemek kültürünün değiştiğini anlattı. Yemekte üyelere 7200 kilometrelik sahil boyunca Türk mutfağının deniz ürünlerinden oluşan bir mönü sunuldu.

YEMEĞİN MÖNÜSÜ

Soğuk Başlangıçlar: Dört denizin incileri, havyarlı levrek marine, torik lakerdası, közde patlıcanla doldurulmuş zeytinyağlı taze enginar yuvası, Edremit Deltası’ndan deniz börülcesi, avakadolu karides.

Ara Sıcaklar: Balık kokoreç, İskenderun Körfezi’nden ballı hardal sosuyla karides tabağı, kalamarlı kabak çekirdeği dolması, sıvı nitrojen limon sorbe.

Ana Yemek: Hardallı fener balığı, soslu linguini eşliğinde çinekop kuşu.

Tatlı: Leblebi tozu ile ateş tatlısı.

Yorum Yazın