Renkli Ukrayna Resepsiyonu

Geçtiğimiz hafta Ankara Sheraton Otel’de çok renkli bir milli gün kutlaması yaşandı. Son yıllarda gördüğüm en kalabalık etkinliklerden biriydi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in konuşma yaptığı gecede Türk firmalarının halen 2,2 milyar dolar olan Ukrayna yatırımının önümüzdeki dönemde daha da artacağı konuşuldu. Resepsiyona ilgi büyüktü. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ukrayna’nın önemli inşaatlarını ve yollarını inşa eden Onur Çetinceviz, YDA’nın patronu Hüseyin Arslan, meclisten ve bakanlıklardan çok sayıda bürokratın katılımı ile gerçekleşti.

MÜZİK ZİYAFETİ

Ukraynalı piyanist Alexey Botvinov ve Türk perküsyon sanatçısı Burhan Öçal, resepsiyonda doğu ve batı ezgilerinin harmanlandığı bir konser verdi. Keyifli anların yaşandığı konser ayakta alkışlandı.

“Bugün Ukrayna, özgürlük sembolü olmuş, en zor dönemlerde bile kendi ve Avrupa’nın geleceği için mücadelesini bırakmamıştır ve bu mücadelede yanımızda kalıp desteğini esirgemeyen tüm dostlarımıza müteşekkiriz” diyen sempatik Büyükelçi Sybiha, milli günü renklendirdiği için Türk sanatçı Öçal ve Ukraynalı piyanist Botvinov’a da teşekkür etti.

MOTANKA SERGİSİ

Resepsiyona girerken, kız çocuklarının hayran kalacağı ‘motanka’ kukla sergisi çok ilginçti. Ukrayna’da her bölgenin nakış işleme ve milli kıyafet özelliklerini temsil eden motanka sergisinde Osmanlı arşivlerinde yer alan Türkiye – Ukrayna ilişkilerine dair belgeler de sunuldu.

Ülkelerinin bağımsızlık yıldönümünün yanı sıra Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilk temasların 100’üncü yılını da kutladıklarını söyleyen Büyükelçi Sybiha, siyasi, askeri, ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim gibi birçok alanda işbirliklerimizi geliştirmeye devam etmekteyiz derken oldukça mutlu görünüyordu. Geçtiğimiz haftalarda Ankara ziyareti sırasında akşam yemeği için Trilye’ye gelen Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ve heyeti sempatik tavırlarıyla iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin geliştirilmesi yönünde önemli adımlar attı.

Türkiye’yi çok seven büyükelçinin düzenlediği gece son aylarda bunalan Başkentlilerin stres atmalarına yararlı oldu! Her kesimden konukların olduğu rengarenk gece geç saatlere kadar sürdü.

Yorum Yazın