Ankara'da Küba Rüzgarı

Son üzücü olaylardan sonra Ankara yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Bunda yabancı diplomatların büyük etkisi var. Geçtiğimiz hafta pek çok büyükelçilik etkinliğini iptal etmeden planlı faaliyetlerini sürdürdü. Bunlardan en hareketlisi Küba Büyükelçiliği’nin Trilye Restoran’da Küba’dan getirttiği Latin dansı ekibiyle gerçekleştirdiği geceydi. Yaşanan olaylardan sonra korkmadığını belirten Büyükelçi’nin destek mesajları verdiği gecede pek çok ünlü davetli vardı.

CAUSA ve SEVİÇE

Yemek sunumlarında yapılan ürün adaptasyonuyla Latin Amerika ülkelerinde en çok sevilen, Peru mutfağının güzide yemekleri büyük beğeni topladı. Puro ve rom ikilisinin Küba halkının ayrılmaz parçaları olduğu vurgulandı. Dans ve müziğe herkesin doyduğu akşamda kimse programın bitmesini istemedi. Büyükelçi Alberto Gonzalez Casals, bizden biri gibi, Türkiye’yi çok benimsemiş. Yakın dostları Panama Büyükelçisi Jorge Hernan Miranda Corona ve eşi de sanki Ankara’da değil de kendi ülkelerinde gibiler. Bu sıcak insanlar soğuk pazar günü ısıttılar ortamı gerçekten.

KÜBA HERKESİNDİR

Büyükelçi Alberto Küba’ya davet etti herkesi. Sadece gezmeye, doğal güzellikleri görmeye değil aynı zamanda yatırım yapmaya da çağırdı. Sokaklarından, nostaljik arabalarına, eğlence hayatından, meşhur purolarına kadar her şeyiyle kendine has bir ülke olan Küba’nın insanları kendileriyle barışık ve mutlu. Elektronik, inşaat, biyoteknoloji, enerji alanında Küba’nın geliştiğini söyleyen Büyükelçi Casals, tüm konuklarla tek tek ilgilendi ve “Türk halkının çok arkadaş canlısı ve yabancılara karşı çok konuksever olduğunu bir kez daha görmüş oldum” dedi.

Geceye öncülük eden Küba’nın Fahri Konsolosu ve uluslararası hukuk alanında isim yapmış Avukat Ömer Lütfü Avşar, Küba ile yakın faaliyetlerin gerçekleşmesinde oldukça önemli rol oynuyor. “Yıllardır Küba gidilmeyen uzak bir yer olarak görüldü. Ama yine de Küba için geç değildir. Amerika kıtasına açılan kapıdır,” diyerek oradaki fırsatları anlattı.  

SICAK KARŞILAMA

Büyükelçi Alberto davete katılan herkesi tek tek karşılayıp sohbet etti ve mojito ikram etti. Küba’nın vazgeçilmez, her yemekle eşleştirdiği içkisi rom başroldeydi.

Sanki bahar geldi, içimiz ısındı Küba gecesinde.

Yorum Yazın