0Yorum

Bodrum'un Son Demleri

Yazın son günlerinde gidebildim Bodrum'a. Ama geçen yıllara göre daha yoğun olduğunu gözlemledim. Sanıyorum Palmarina’nın bir hayli etkisi olmuş Bodrum'a. Yatlarla akın akın gelen yabancı turistler Bodrum'u cazibe merkezi haline getirmiş.

YENİ MEKÂNLARI DENEDİM

Bu yıl yeni açılan Yalıkavak Marina'da ünlü Japon restoranı Nobu'ya ayırdım bir gecemi. Black cod, suşi, kral yengeç, kaya karidesi, waghyu denedim. Tokyo'daki Japon şefler en iyi waghyu'nun (Kobe sığırı) Japonya'da yenileceğini söylerler. Elbette Tokyo'daki Sazanka'da yediğiniz biraz fark atıyor ama Nobu'daki de güzeldi. Nobu, marinaya renk getirmiş. Japon mutfağı sevenler için bence kalitesiyle dünyanın her yerinde kendisini kanıtlayan bir mekân.

HÜNKÂR MARİNA'YA ŞARTTI

Trendy mekânlar, dünya mutfakları hepsi denenmesi gereken yerler. Ama annemin yemeklerini özlediğimde, Türk mutfağında da dünya mutfaklarından da daha leziz yemekler yapılabilir mi diye düşündüğümde Hünkâr vazgeçilmez adresim. İstanbul’a her gidişimde Fatih'teki Hünkâr benim için buluşma noktasıydı. Yolda çay bile içmezdim güne Hünkâr’ın kelle paçasıyla başlayacağım diye. 1950'den beri faaliyet gösteren Hünkâr “Bu âlemde biz de varız” deyip kalitesi ile damgasını vurmuş ve marinaya yakışmış. Uğurcan Ügümü, babasından aldığı bayrağı zirvelere çıkarmak için kararlı.

MANZARAYA DOYAMAYANLAR

Panorama Pasanda Restoran’da gün batımından önce yerinizi aldığınızda yemeğe başlamadan karnınız doyar. Defalarca el değiştiren mekâna Fadime ve Murat Ulucan çifti demir atmış. “Burada Tanrı her saniye resim çiziyor, aynı manzarayı iki kez göremezsiniz” diyor Murat Bey. Yalıkavak Marina'ya gelen giden tekneler, koyu ziyaret eden yelkenliler adeta tablo gibiler. Cevizli kabak, acılı tarator, deniz börülcesi gibi lezzetli mezelerle ve balık simidi, ciğer gibi sıcaklarla geceyi tamamlayabilirsiniz. Malades Restoran henüz birinci yılını tamamlamış. Bilkentli çiftin işlettiği bir mekân. Bodrum Marina tam karşısında. Yenilik peşinde koşan gençler titizlik içinde yürütüyor. Topik, kalamar bacağı salatası, ahtapot dolma, saganaki, çiroz gibi soğuk ve sıcak başlangıçlar güzel. Tarihi evde gürültüden uzak bir ara sokakta.

ASPAT KOYU MÜTHİŞ

Temiz deniz ve doğa arayanlara, kafa dinlemek isteyenlere, tatilde lüks aramayanlara biçilmiş kaftan Aspat Beach Resort. Makul fiyatlarla Bodrum'un içinde cennet olduğunu anlıyorum. Nehir ile deniz birleşmişler adeta size huzur vermek için. Azmakta kano ile gezinti yapabiliyorsunuz. Rüzgâr sörfü için de ideal.

EVCİL HAYVAN SERBEST

Can dostlarınızı kimseye emanet edemeyenlere de kucak açmış burası. Birbirinden güzel can dostlar bir kenarda sahipleriyle denize giriyorlar ama kendilerine verilen önemin farkında hepsi. Sanata düşkün ve parada gözü olmayan sahipleri Murat Balkan ve Rıfat Vardar burayı korumayı başarmış. Azmağın karşı kıyısında tarihi bir hamam bulunmuş ve korumaya alınmış. Lelegler'in yerleştiği eski tarihi liman kalıntılarının olduğu Aspat'ta 9000 civarında böcek türü saptanmış.

Her yıl eylül ayının ilk gününden itibaren dünyaca tanınmış heykeltıraşlar gelip çalışma yapıyor. Yaptıkları heykelleri tesise bırakıyorlar.

Ankara'ya dönerken can dostum Tontik'e müjdeyi verdim. Seneye tatile çıkarken onu evde veya veterinerde bırakmayacağız!

Yorum Yazın